Pare noobowskich pytań v2

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Re: Pare noobowskich pytań v2

Post autor: Punisher17 »

Witam, czy moge skleic ogry dowolnie czy maja oni jakies specjalne jednostki ? czy miecznicy i Ci z maczugami czyms sie roznia w stataach?

Z gnoblarami tez tak jest?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator
Posty: 2332
Lokalizacja: Oleśnica

Post autor: Slayer Zabójców »

Proponuję zakupić lub "zakupić" sobię książkę do ogrów i poczytać o zasadach tej armii. Pewnie chodzi ci o bullsów, przy nich czy to będzie miecz czy pała to nie ma różnicy, jedynie jaka jest to to, czy dasz im druga pałę czy rękawice(odpowiednik tarczy), dwie bronie dają im dodatkowy atak, a rękawica +1 do pancerza i umiejętność parowania ciosów. Gnoblary akurat nie ważne jak złożysz, ponieważ jest tylko jeden rodzaj gnoblarów. Różnica jest dopiero jak wezmiesz ogrów z bronią dwuręczna, ale to już nie będę się rozpisywał - zachęcam do skorzystania z armybooka :)
Oczywiście możesz złożyć ogry z dwoma maczugami i używać ich tak jakby mieli ironfisty.
Obrazek

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

ze tak zapytam, co lepsze? iron fist czy dodatkowy atak?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

hmm mam takich dziwnych gnoblarów. takich przypakowanych smieciami. oni sa dostepni w boxach?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz
Posty: 1023
Lokalizacja: Rawicz/ Twierdza Wrocław

Post autor: Silvestro »

To zależy od stylu gry. Z batalionu najlepiej wymaksować Irongutów, wychodzi ich 10 (z commandem). Resztę można przerobić na bulle (najlepiej 2 x 3).
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

mam 6 bulli i nie wiem jak ich skleic
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
lahire12
Chuck Norris
Posty: 531
Lokalizacja: Pisz

Post autor: lahire12 »

Możesz ich skleić jak chcesz rękawicy może używać jako 2 broń to kwestia gustu. :)
Czy to żer, czy to wróg.
Żelazobrzuchy dadzą radę.
Najpierw pobijemy,
A potem to zjemy.

Awatar użytkownika
Lothar
Chuck Norris
Posty: 358
Lokalizacja: Katowice,szybki szpil

Post autor: Lothar »

Moim zdaniem dodatkowa broń jest lepsza
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

A co z gnoblarami z Gnoblar Scraplauncher ? mozna ich uzywac jako normalnych gnobow?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity
Posty: 5674

Post autor: Afro »

jasne, jak je wstawisz na podstawki, to jak najbardziej
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

jednak nie o tych mi chodzio tylko o tych na tej fotce.
Obrazek

w prawym dolnym rogu z maczugami.

co to za gnoblary?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity
Posty: 5674

Post autor: Afro »

to są zwykłe gnoby, najzwyklejsze jakie są, bo innych nie ma :D
są jeszcze starzy traperzy metalowi (ci, których masz na podstawkach), ale jako, że tej jednostki już nie ma jako takiej więc nie ma żadnej różnicy co ma ten gnoblar ze sobą ;)

a te pojedyncze metalowe jakie masz to są modele dodawane do bohaterów
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

oki ostatnie pytanie xD czym sie roznia Irongutsi od bullsow?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Lothar
Chuck Norris
Posty: 358
Lokalizacja: Katowice,szybki szpil

Post autor: Lothar »

Ironguci mają GW i ciężkie zbroje natomiast bullsy mogą mieć tylko lekkie zbroje i tracze albo dodatkowe bronie
Przeze mnie droga w miasto utrapienia,
Przeze mnie droga w wiekuiste męki,
Przeze mnie droga w naród zatracenia.
Jam dzieło wielkiej, sprawiedliwej ręki.
Wzniosła mię z gruntu Potęga wszechwłodna,
Mądrość najwyższa, Miłość pierworodna;
Starsze ode mnie twory nie istnieją.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity
Posty: 5674

Post autor: Afro »

Punisher17 pisze:oki ostatnie pytanie xD czym sie roznia Irongutsi od bullsow?
Polecam jednak zakup podręcznika, po przeczytaniu wszelkie Twoje wątpliwości będą rozwiane ;)
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
ogrmasta
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 171

Post autor: ogrmasta »

Witam,

Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte tutaj:
http://pokazywarka.pl/domdb3/


Czy w takiej sytuacji ironblaster może zaszarżować?
Sytuacja była po tym jak meneaterzy (proxowani przez ledbelcherów) przegrali combat i zostali pogonieni (ale nie dogonieni). Czy ironblaster może zaszarżować jeśli możliwy styk to jakieś 2-3 mm? Po szarży nie musi mieć tego cala odstępu od jednostki meneaterów?
Skullcrusherzy stoją równolegle do meneaterów (nie widać tego bo górka) - ich regiment jest szerszy od meneaterów czyli miejsce powinno być.


Pozdrawiam
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator
Posty: 2658
Lokalizacja: Gdynia/Poznań- BWT Klika

Post autor: Pająk »

jeżeli jest na tyle miejsca by dostawił się chociaż kantem, to może spokojnie wykonać szarżę.

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

Siema. Moglby ktos opisac jak wyglada strzelanie z Leadbelcher gun?

Wybieram cel.
Rzucam na trafienie
Rzucam ile hitów
Ranie

tak czy inaczej?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Punisher17
"Nie jestem powergamerem"
Posty: 163

Post autor: Punisher17 »

Juz doczytalem w podreczniku.

Jednak w armybooku jes cos takiego.

In addition, when rolling to hit with Leadbelcher gun, ignore to the ht modifers for moving and shoting and for multiple shots.

Oznacza to ze mam tylko ujemny modyfikator za daleki zasieg?
Jak nie jeden to sto jeden

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity
Posty: 5208

Post autor: Stan »

Wybieram cel.
Rzucam ile hitów
Rzucam na trafienie
Ranie

W ten sposób.

ODPOWIEDZ