DE PGA 2350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

DE PGA 2350

Post autor: Mike »

Highborn @ 572 Pts
General; Repeating Crossbow; Sea Dragon Cloak; Shield
Blood Armour [20]
Crimson Death [35]
Heart-stone of Darkness [45]

Black Dragon @ [320] Pts

Noble @ 179 Pts
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak
Lifetaker [30]
Enchanted Shield [10]

Dark Pegasus @ [55] Pts

Sorceress @ 140 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician

10 Warriors @ 125 Pts
Repeating Crossbow; Light Armour; Shield; Musician

12 Warriors @ 101 Pts
Spear; Light Armour; Shield; Musician

5 Dark Riders @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician

5 Dark Riders @ 97 Pts
Spear; Light Armour; Musician

7 Cold One Knights @ 255 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner [25]

5 Harpies @ 65 Pts
2ndWeapon

2 Cold One Chariot @ 194 Pts
Spear

4 Reaper Bolt Thrower @ 400 Pts

Trochę może być ciężko przeciw ostro magicznym ale mam nadzieję, że sobie poradzę. 4 bolce i 20 kuszników potrafi troszkę namieszać a w dodatku odciąga pociski i kule armatnie od smoka i pegaza. : P
Czekam na jakieś konkretne zarzuty

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

IMO fajna rozpa, choć w sumie dosyć typowa. Jedyne czego brakuje, to jakiś klocek Warriorów z szeregami.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Standardowa, tylko ten klocuszek piechoty tak z dupy wzięty. Wywaliłabym to, dała kusze na DR i coś jeszcze.
Poza tym koleś na pegazie ma większy sens, kiedy da mu się deathmaska bo masz na polu dodatkowego terrorystę. Ale generalnie ja bym pomyślała zamiast tego o BSB na CO. Dołączony do kawalerii potrafi nieźle nabruździć. Jeśli chodzi o rydwany, to są zbyt wolne. Fakt - jeśli coś dorwą, to potrafią skosić, ale lepsza jest kawaleria - też głupieje, a ma więcej ruchu. Ponadto tutaj musisz mieć dobry rzut na impakty. No - może BSB na rydwanie miewa sens, ale same rydwany przestają w pewnym momencie bawić.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

Ja bym zagrał na BSB z Hydrą... Oddział CoK'ów staje się mega groźny, po za tym przerzuty na breja...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Jeśli trafisz na lizaki to leżysz i kwiczysz w drugiej turze magii jak nie pierwszej, dlatego preferuję 2 magiczki, a jak już chcesz grać na noble to pomysł z BSB nie jest głupi tylko że... noble(70+25 +26 +10 +80 co daje nam 216 + twoich 7 cok 230 = 446 punktów) przeciwnik ma łakomy kąsek do zjedzenia. Jesli legną Ci cok to twoja twój front nagle ginie wiem z doświadczenia, że jeśli znikają cok to nagle pole staje się puste i wróg nie widzieć czemu siedzi Ci na bolcach tudzież innym oddziale który jest ważny i dupa. Dlatego uważam że mądrze jest tak rozdzielić punkty by starta jednego udziału była bolesna ale nie powodowała przegranej. Wracając do nobla to zważ jakie będzie miał on zastosowanie w bitwie... więc dałbym mu jak się przy nim upierasz pegaza i death maske, jesli nie masz ochrony magicznej to zakładam że nastawiasz się na szybki atak oraz zwycięstwo bo jako generał DE wracasz z tarczą (maska 20:0) lub na tarczy... xD

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Bez przesady... Troche strzelania, cięcia skinów i lizaki da się ogarnąć... Smok+rydwany+ coki i slana nie ma...
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Dobra daj dobry sposób na rozwalenia slanna 2 genracji xD w oddziale TG xD

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Pit of Shades?

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

jedym cadym wciagnac slanna pitka ?:lol2: nie no linek dobrze gada,smok +cos tam-kilka tur i slann musi wyturlac dwie lachy,w chaosie mi wychodzi sciaganie zabola :wink: jezeli chodzi o rozpe to wywalibym jednego coka i dostawil harpie...5 to bardzo nie dobra liczba
pzdr

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

jarlaxle17 pisze:Dobra daj dobry sposób na rozwalenia slanna 2 genracji xD w oddziale TG xD
na przykład. Nie czarujmy się - są armie, przy których możemy się jedynie modlić o kiepskiego gracza i dobre rzuty dla siebie.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Yudokuno pisze:
jarlaxle17 pisze:Dobra daj dobry sposób na rozwalenia slanna 2 genracji xD w oddziale TG xD
na przykład. Nie czarujmy się - są armie, przy których możemy się jedynie modlić o kiepskiego gracza i dobre rzuty dla siebie.
Bez przesady... Każdą rasą da się wymikrować inną... Są trudniejsze i łatwiejsze opcje...

Co do slanna: Dobry dojazd, dużo killsów i slann też zdechnie... Smok + coki+chociaż 1 rydwan i slann z płaczem wraca do mamy... Moim zdaniem dużo gorzej jest z lizakami w stylu southland... Masa skinów 3*4 koksy i 2* salki... To boli naprawdę...
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

myślę że na mojej rozpie nie powinno być aż tak źle XD ale moim marzeniem jest wbić się dwoma rydwanami w klocek z slann'em i smoczkiem od boczku go wziąć XD

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Dziesiec razy. Gwarantuuje ci za na magii missli dojedzie tylko smok i jakies marne niedobitki CoK. A Temple tez sa twardzi wiec trudno bedzie ci sie przez nie przedrzec.

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Naviedzony pisze:Dziesiec razy. Gwarantuuje ci za na magii missli dojedzie tylko smok i jakies marne niedobitki CoK. A Temple tez sa twardzi wiec trudno bedzie ci sie przez nie przedrzec.
Zakład?
To nie czarna magia, tylko średnie rzuty i dobre dojście...
Shino na turnieju:
-Ile BK?
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Nawet, jeśli nie masz problemów z dochodzeniem, to slann jest tak cholernie dobrze chroniony, że dojedziesz 2 COK i połową rydwanu.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Z lizakami dobrze jest grać na lore of shadow wystarczy jedna dobra popychaczka i IF smok jest na tyłach armii :P

Jak przywalę TG z otchłani cieni czy ja to się zwało to powiem Ci szczerze że slann nagle straci ochrone nie wiedzieć czemu :P

przeciwicze oddziały jaszczurów z bolcy to inaczej będziesz gadać :P

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Tak gadacie o nissczeniu slanow, a zapominacie o morzu skinkow, biegaczu co wciaga rydwany i kroxach i slakach. Na wieksze punkty to wszystko niestety miesci :cry:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Od skinków odbił mi się ostatnio mega wypakowany gigant Khemrii. Jak zobaczycia po drugiej stronie stołu bardzo wysokiego gościa, to uciekajcie. Ten człowiek ma rangę: SKINK MASTER. Jego skinki robią takie rzeczy, jakich nigdzie nie widzieliście. :)

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Największym problemem dla TG w tej armii są bolce. Jeśli się ich pozbyć lub schować przed nimi to naprawdę już DE praktycznie nie mają szans wybić Templi. Oczywiście wszystko jest możliwe...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

LinuX pisze:
Yudokuno pisze:
Bez przesady... Każdą rasą da się wymikrować inną... Są trudniejsze i łatwiejsze opcje...

Co do slanna: Dobry dojazd, dużo killsów i slann też zdechnie... Smok + coki+chociaż 1 rydwan i slann z płaczem wraca do mamy... Moim zdaniem dużo gorzej jest z lizakami w stylu southland... Masa skinów 3*4 koksy i 2* salki... To boli naprawdę...
Wez ta rozpiske DE , a ja wezme moja standarowa lizakowa - slann bez TG i 11 kroxow - jak ubijesz slanna to respekt dla Ciebie :D:D:D

ODPOWIEDZ