Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)
Ok. To bez dyscypliny na lucznikach - zapomnialem Albo Spearmeni zamiast tego ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów
Kontakt PM
Kontakt PM
Dzięki Qc i Wojtuś:)
Jeszcze jedno mi się nasunęło. Nie wystarczy magowi lvl1 fire (fireball + khaine + DS)? A za te punkty dać bsbkowi potkę siły i reaver bow?
Poza fireballem to reszta czarów do mnie nie przemawia, ale w sumie szkoda też ograniczać magię... Chyba lepiej mieć ten lvl2, nie?
Jeszcze jedno mi się nasunęło. Nie wystarczy magowi lvl1 fire (fireball + khaine + DS)? A za te punkty dać bsbkowi potkę siły i reaver bow?
Poza fireballem to reszta czarów do mnie nie przemawia, ale w sumie szkoda też ograniczać magię... Chyba lepiej mieć ten lvl2, nie?
pewnie, +1 do czarowania i dispela. no i dodatkowy czar, jak wyrzucisz 10 kostek to przynajmniej cos sie rzuci;]ajt pisze:Dzięki Qc i Wojtuś:)
"Our weapons cut through them like blade through air!"
"Double or nothing, aim for his cock"
"Double or nothing, aim for his cock"
na małe 1 poziom starczy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- wind_sower
- Masakrator
Na małe starcza 0lvl, a i tak można mieć 3 czary, +2 do casta i +2 do dispela. Trzeba tylko grać lepszymi elfami
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
HE>WE~DE ale to raczej offtopic
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- wind_sower
- Masakrator
Raczej;)
Ja bym brał drugi lvl, możesz uzywać maks 4 kości, łatwo można to zdispelować samą armią. Bound spell również. A tak masz jeszcze dodatkowy czar na który brakuje kosci dispell.
Ja bym brał drugi lvl, możesz uzywać maks 4 kości, łatwo można to zdispelować samą armią. Bound spell również. A tak masz jeszcze dodatkowy czar na który brakuje kosci dispell.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
jak juz bierzesz na male maga, to tylko 2lvl i boundspell
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Zastanawiają mnie złożenia z dwoma arcy/loremasterami i chciałbym wypróbować coś takiego, w sumie standard nic egzotycznego. Jednak wizja pg z 3+ wsv plus inne boosty mi się bardzo podoba, ale to c-c-c-combo a na tym nie warto polegać w wfb:P
Unnamed2400 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 290.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 * Loremaster of Hoeth @ 305.0 Pts
Magic Level 2; Great Weapon; Heavy Armour
Shield of the Merwyrm [15.0]
Book of Hoeth [55.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Noble @ 122.0 Pts
Halberd; Longbow; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
17 Archers @ 180.0 Pts
2x5 Ellyrian Reavers @ 170.0 Pts
2x5 Silver Helms @ 250.0 Pts
25+1 White Lions of Chrace @ 418.0 Pts fcg
Banner of the World Dragon [50.0]
21+1 Phoenix Guard @ 405.0 Pts fcg
Razor Standard [45.0]
3x1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 210.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 93
Total Army Cost: 2400.0
Unnamed2400 Pts - High Elves Army
1 Archmage @ 290.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]
1 * Loremaster of Hoeth @ 305.0 Pts
Magic Level 2; Great Weapon; Heavy Armour
Shield of the Merwyrm [15.0]
Book of Hoeth [55.0]
Warrior Bane [5.0]
1 Noble @ 122.0 Pts
Halberd; Longbow; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]
17 Archers @ 180.0 Pts
2x5 Ellyrian Reavers @ 170.0 Pts
2x5 Silver Helms @ 250.0 Pts
25+1 White Lions of Chrace @ 418.0 Pts fcg
Banner of the World Dragon [50.0]
21+1 Phoenix Guard @ 405.0 Pts fcg
Razor Standard [45.0]
3x1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 210.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
Models in Army: 93
Total Army Cost: 2400.0
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Ładnie ci się Core zamknął.
Natomiast sam widzisz że oddziały do bicia są malutkie oraz brakuje 4 bolca - a na te rzeczy nie ma dispell scrolla.
Niestety Loremaster jest strasznie drogi, ciężko resztę dobrze wyważyć z tym - a klocki WL PG powinny być jednak wymaksowane żeby dojechały w jakiejś rozsądnej ilości.
Może chociaż Talisman of Pers. wywalisz na poczet paru WL/PG ?
Natomiast sam widzisz że oddziały do bicia są malutkie oraz brakuje 4 bolca - a na te rzeczy nie ma dispell scrolla.
Niestety Loremaster jest strasznie drogi, ciężko resztę dobrze wyważyć z tym - a klocki WL PG powinny być jednak wymaksowane żeby dojechały w jakiejś rozsądnej ilości.
Kontakt PM
Kontakt PM
Bez talismanu jego pomysł jest praktycznie bez sensu jeśli chciał biegać arcymagiem w gwardii.diuk pisze:Ładnie ci się Core zamknął.
Zastanawiam się nad wyrzuceniem orła, ale to jest tak niezbędny element taktyczny, że zamiast dopakowania oddziałów, bardziej kusiłoby mnie wrzucenie kolejnego. Także musi orzeł zostać Jak się ma statystyczne rzuty, to ten klocek pg, może dużo na klatę przyjąć. Grałem w zeszłym roku na tym patencie i co weszło w pg, grzęzło. Jedynie czego brakowało, to uderzenia, dlatego loremaster może ich całkiem dobrze wesprzeć. Wystarczy, że wejdzie miasma lub 0 z heavena i przeciwnik musi trafiać na 5+, to w zasadzie mało co ubije i staticiem wygramy;) Minusem tego, że arcy musi być w cc było to, że praktycznie nie miałem co czarować i faza magii była słabo wykorzyna. 2 mag który ma hexy/buffy/mm może podratuje, choć wiem, że to drogo wychodzi.
Orzełek jest zbędny to prawda, co do arcymaga w CC to pamiętaj żeby dobierać czary które może rzucać w CC także;] Zawsze brałem minimum dwa czary które z CC można rzucać albo do CC bo to daje mu użyteczność i przede wszystkim warda na PG w walce możesz podbijać. Co do klocka gwardii z 3++ grałem na czymś takim od pół roku bez WL i radzą sobie panowie bardzo porządnie, z razorem ich głównym problemem są kowboje oraz wysoki Tough
Orła bym zostawił. Natomiast uważam że 2 fasty to za dużo.
Max 1, a polecam spróbować bez i zmiast tego 3cia piątka SH lub łucznicy.
Brakuje w sumie 141 pts żeby to ładnie dopakować:
Bolec @ 70
3 PG @ 45
2 WL @ 26
Jakby wywalić Loremastera to zostaje 164 - idealnie na małego maga 2lvl - co jest jakąś alternatywą, hmm? Wiem, że Ameryki tutaj nie odkrywam
Max 1, a polecam spróbować bez i zmiast tego 3cia piątka SH lub łucznicy.
Brakuje w sumie 141 pts żeby to ładnie dopakować:
Bolec @ 70
3 PG @ 45
2 WL @ 26
Jakby wywalić Loremastera to zostaje 164 - idealnie na małego maga 2lvl - co jest jakąś alternatywą, hmm? Wiem, że Ameryki tutaj nie odkrywam
Kontakt PM
Kontakt PM
To wiadomo, że z hm muszę mieć czary które mogę puszczać z cc Z tego co pamiętam, to jednak zawsze jeszcze jakieś kości zostawały i nad tym najbardziej ubolewałem. Ok, jak będę miał okazję, to spróbuje gry bez orła, a za te punkty dopakuje po 1 wl i pg usunę longbowa z bsb i dam np. ring of fury. Może być?
@diuk
Właśnie chce sprawdzić, czy 2 lordów to nie przepłacona magia, jak mi się to nie sprawdzi, to wsadzę małego 2lvl i trochę pozmieniam:)
@diuk
Właśnie chce sprawdzić, czy 2 lordów to nie przepłacona magia, jak mi się to nie sprawdzi, to wsadzę małego 2lvl i trochę pozmieniam:)
bsb musi miec dyscypline