Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
diuk
Falubaz

Re: Rozpiski Elfów 8 ed. (od maja 2013)

Post autor: diuk »

Ok. To bez dyscypliny na lucznikach - zapomnialem :-D Albo Spearmeni zamiast tego ?
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

ajt
Kradziej

Post autor: ajt »

Dzięki Qc i Wojtuś:)

Jeszcze jedno mi się nasunęło. Nie wystarczy magowi lvl1 fire (fireball + khaine + DS)? A za te punkty dać bsbkowi potkę siły i reaver bow?
Poza fireballem to reszta czarów do mnie nie przemawia, ale w sumie szkoda też ograniczać magię... Chyba lepiej mieć ten lvl2, nie?

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

ajt pisze:Dzięki Qc i Wojtuś:)

Jeszcze jedno mi się nasunęło. Nie wystarczy magowi lvl1 fire (fireball + khaine + DS)? A za te punkty dać bsbkowi potkę siły i reaver bow?
Poza fireballem to reszta czarów do mnie nie przemawia, ale w sumie szkoda też ograniczać magię... Chyba lepiej mieć ten lvl2, nie?
pewnie, +1 do czarowania i dispela. no i dodatkowy czar, jak wyrzucisz 10 kostek to przynajmniej cos sie rzuci;]
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

na małe 1 poziom starczy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Na małe starcza 0lvl, a i tak można mieć 3 czary, +2 do casta i +2 do dispela. Trzeba tylko grać lepszymi elfami 8)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

HE>WE~DE ale to raczej offtopic
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

Raczej;)

Ja bym brał drugi lvl, możesz uzywać maks 4 kości, łatwo można to zdispelować samą armią. Bound spell również. A tak masz jeszcze dodatkowy czar na który brakuje kosci dispell.

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

jak juz bierzesz na male maga, to tylko 2lvl i boundspell
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Zastanawiają mnie złożenia z dwoma arcy/loremasterami i chciałbym wypróbować coś takiego, w sumie standard nic egzotycznego. Jednak wizja pg z 3+ wsv plus inne boosty mi się bardzo podoba, ale to c-c-c-combo a na tym nie warto polegać w wfb:P

Unnamed2400 Pts - High Elves Army

1 Archmage @ 290.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of High Magic
Talisman of Preservation [45.0]
Dispel Scroll [25.0]

1 * Loremaster of Hoeth @ 305.0 Pts
Magic Level 2; Great Weapon; Heavy Armour
Shield of the Merwyrm [15.0]
Book of Hoeth [55.0]
Warrior Bane [5.0]

1 Noble @ 122.0 Pts
Halberd; Longbow; Dragon Armour; Battle Standard
Banner of Eternal Flame [10.0]

17 Archers @ 180.0 Pts

2x5 Ellyrian Reavers @ 170.0 Pts

2x5 Silver Helms @ 250.0 Pts

25+1 White Lions of Chrace @ 418.0 Pts fcg
Banner of the World Dragon [50.0]

21+1 Phoenix Guard @ 405.0 Pts fcg
Razor Standard [45.0]

3x1 Eagle Claw Bolt Thrower @ 210.0 Pts

1 Great Eagle @ 50.0 Pts

Models in Army: 93

Total Army Cost: 2400.0
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

diuk
Falubaz

Ładnie ci się Core zamknął.

Natomiast sam widzisz że oddziały do bicia są malutkie oraz brakuje 4 bolca - a na te rzeczy nie ma dispell scrolla.

Niestety Loremaster jest strasznie drogi, ciężko resztę dobrze wyważyć z tym - a klocki WL PG powinny być jednak wymaksowane żeby dojechały w jakiejś rozsądnej ilości.

Może chociaż Talisman of Pers. wywalisz na poczet paru WL/PG ?

Kontakt PM

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

diuk pisze:Ładnie ci się Core zamknął.

Natomiast sam widzisz że oddziały do bicia są malutkie oraz brakuje 4 bolca - a na te rzeczy nie ma dispell scrolla.

Niestety Loremaster jest strasznie drogi, ciężko resztę dobrze wyważyć z tym - a klocki WL PG powinny być jednak wymaksowane żeby dojechały w jakiejś rozsądnej ilości.

Może chociaż Talisman of Pers. wywalisz na poczet paru WL/PG ?
Bez talismanu jego pomysł jest praktycznie bez sensu jeśli chciał biegać arcymagiem w gwardii.

diuk
Falubaz

A to sorry. No to nie ma czego odchudzić na poczet dodatkowych modeli.

Ciekawe jak gra taki klocek z wardem na 3+.

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Zastanawiam się nad wyrzuceniem orła, ale to jest tak niezbędny element taktyczny, że zamiast dopakowania oddziałów, bardziej kusiłoby mnie wrzucenie kolejnego. Także musi orzeł zostać :wink: Jak się ma statystyczne rzuty, to ten klocek pg, może dużo na klatę przyjąć. Grałem w zeszłym roku na tym patencie i co weszło w pg, grzęzło. Jedynie czego brakowało, to uderzenia, dlatego loremaster może ich całkiem dobrze wesprzeć. Wystarczy, że wejdzie miasma lub 0 z heavena i przeciwnik musi trafiać na 5+, to w zasadzie mało co ubije i staticiem wygramy;) Minusem tego, że arcy musi być w cc było to, że praktycznie nie miałem co czarować i faza magii była słabo wykorzyna. 2 mag który ma hexy/buffy/mm może podratuje, choć wiem, że to drogo wychodzi.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

bede to powtarzal, ale po co ci orzel tak w sumie? przecierz teraz to elfy sie odgina a nie elfy musza odginac, do tego masz 2 fasty i silverki jakby naprawde trzeba bylo cos odgiac, imo orzel to pierwsza rzecz do wywalenia...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
krzychoss
Falubaz

Post autor: krzychoss »

Orzełek jest zbędny to prawda, co do arcymaga w CC to pamiętaj żeby dobierać czary które może rzucać w CC także;] Zawsze brałem minimum dwa czary które z CC można rzucać albo do CC bo to daje mu użyteczność i przede wszystkim warda na PG w walce możesz podbijać. Co do klocka gwardii z 3++ grałem na czymś takim od pół roku bez WL i radzą sobie panowie bardzo porządnie, z razorem ich głównym problemem są kowboje oraz wysoki Tough

diuk
Falubaz

Orła bym zostawił. Natomiast uważam że 2 fasty to za dużo.

Max 1, a polecam spróbować bez i zmiast tego 3cia piątka SH lub łucznicy.

Brakuje w sumie 141 pts żeby to ładnie dopakować:
Bolec @ 70
3 PG @ 45
2 WL @ 26

Jakby wywalić Loremastera to zostaje 164 - idealnie na małego maga 2lvl - co jest jakąś alternatywą, hmm? Wiem, że Ameryki tutaj nie odkrywam ;)

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

To wiadomo, że z hm muszę mieć czary które mogę puszczać z cc :wink: Z tego co pamiętam, to jednak zawsze jeszcze jakieś kości zostawały i nad tym najbardziej ubolewałem. Ok, jak będę miał okazję, to spróbuje gry bez orła, a za te punkty dopakuje po 1 wl i pg usunę longbowa z bsb i dam np. ring of fury. Może być? :wink:

@diuk
Właśnie chce sprawdzić, czy 2 lordów to nie przepłacona magia, jak mi się to nie sprawdzi, to wsadzę małego 2lvl i trochę pozmieniam:)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Ja tam mam często ponad 700pkt utopionych w Magię i nie odczułem, że przepłacam za nią :mrgreen:
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

walnij arcy HM/Heaven i arcy Shadow, tez dobrze ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

bsb musi miec dyscypline

ODPOWIEDZ