Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
+ tego, ze stompy dzialaja na skinki w kohorcie.
- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Czy moge wsadzis skinka na terradonie do oddzialu piechoty? Wg mnie nie ale gralem z kims kto sie upieral ze mozna...

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki
A widzisz przeciwwskazania?lwieserce85 pisze:Czy moge wsadzis skinka na terradonie do oddzialu piechoty? Wg mnie nie ale gralem z kims kto sie upieral ze mozna...

Wygląda to nieco pociesznie, bo według obecnych zasad Skinka Chiefa na Terradonie można wsadzić do piechoty, ale do unitu Terradon Ridersów już nie. Mam nadzieję, że 9 edycyjny rulebook zmieni ten nonsens (zwłaszcza mając na uwadze Tiktaq'to).

Zdajesz ld, jesli oblejesz to rzucasz na monster reaction chart i patrzysz co sie dzieje. To samo z salkami.
Tak, nic sie nie dzieje.
0 z beasta nie ma mniejszego poziomu do rzucenia na piechote tlylko na kawalerie i mon. cavalerie (+ cos jeszcze ale na pewno nie MI).
No rzeczywiście, wszystko praktycznie oprócz Infantry i monster Infantry.
A tak hipotetycznie, bo taki oddział byłby trochę bez sensu.
Jak by do kohorty dołączyć Kowboja na Co? Na niego już -1 jest. Cały oddIał dostaje wtedy zerówkę na 9?
A tak hipotetycznie, bo taki oddział byłby trochę bez sensu.
Jak by do kohorty dołączyć Kowboja na Co? Na niego już -1 jest. Cały oddIał dostaje wtedy zerówkę na 9?
Cholera wie.
Moim zdaniem nie ma się co zbytnio przejmować atrybutem z beasta, ponieważ jest jednym z najsłabszych lore attribute. Byłby spoko w przypadku dawania +1 do wysokości casta na wymienione typy jednostek, a obniżenie o 1 wymaganego casting value ma użytkowość bardzo marginalną. Konkretnie to działa tylko i wyłącznie w przypadku kiedy brakowałoby Ci dokładnie jedno oczko do wymaganej minimalnej wartości rzutu aby zaklęcie udało się - w innych przypadkach można powiedzieć, że nic nie daje.

- lwieserce85
- Szef Wszystkich Szefów
Witajcie.....ktos ostatnio mi mowil ze aby odpalic jajo quanago slan nie musi byc w kontakcie podstawkowym z przeciwnikienm.wystatczy ze oddzial w ktorym jest bije sie z wrogiem.prawda to?

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki