DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53
Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki
podsumowując: jakimi kośćmi możemy grać? co w przypadku nie posiadania takich kości na turnieju?
Pytanie: Pisać będę o naszych, ale wiem że inne kluby tez mają swoje kości. Czy zamawiane z rozsądnych źródeł kości są problemem? Nie robimy ich w domu, robi je firma, która się na tym zna. Z tego samego źródła kości mają inne kluby...
@Kołata +1
Pytanie: Pisać będę o naszych, ale wiem że inne kluby tez mają swoje kości. Czy zamawiane z rozsądnych źródeł kości są problemem? Nie robimy ich w domu, robi je firma, która się na tym zna. Z tego samego źródła kości mają inne kluby...
@Kołata +1
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Nie każdy czyta forum i nie wie, że kostki firmy Chessex są złe. Jeśli powiesz przeciwnikowi: "Moje kostki są zauważalnie niesymetryczne i bardzo często wypada na nich szóstka. Czy chcesz nimi grać?", to wtedy tak, możecie nimi grać oboje.Kołata pisze:Dlaczego nie można używać nawet za zgoda przeciwnika?! To jest bez sensu. Nie rozumiem komu przeszkadzają kości klubowe np w meczu jh vs jh2?!
chyba się starzeje bo zaczynam Cię lubić .Wielkie +1!Lidder pisze:Kostki Q-workshop są inaczej robione więc nie widać tego aż tak bardzo. Jeśli spełniają wszystkie normy to zagraj nimi w kasynie. Są to kostki, które z założeniach nie biorą udziału w grach losowych. Zwykłe kości wystarczą, nie muszą mieć żadnych specjalnych atestów, po prostu nie mogą być drążone ani robione w piecu.
czy sędziowie będą posiadać kilka zestawów kości "dobrych". tak abym mógł się do tego odwołać i poprosić o granie takim zestawem?
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Dodam argument klubowego kolegi:
Drużynowe Mistrzostwa Polski są tego rodzaju turniejem, na którym KLUBY powinny być jak najbardziej widoczne. Barwy, koszulki gadżety - to niemalże rewia battlowej mody. Czy nie jesteśmy w stanie jakoś sprawnie ustalić, czy TE KONKRETNE kości są dobre czy złe?
(nie pamiętam skąd braliśmy nasze, nie wiedziałem że Chessex są złe. Widziałem jak nasze kości przegrywają bitwy graczom)
Drużynowe Mistrzostwa Polski są tego rodzaju turniejem, na którym KLUBY powinny być jak najbardziej widoczne. Barwy, koszulki gadżety - to niemalże rewia battlowej mody. Czy nie jesteśmy w stanie jakoś sprawnie ustalić, czy TE KONKRETNE kości są dobre czy złe?
(nie pamiętam skąd braliśmy nasze, nie wiedziałem że Chessex są złe. Widziałem jak nasze kości przegrywają bitwy graczom)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
nagraj filmik, gdzie przez 30 minut rzucasz zestawem 10 kości i wstaw rozkład wyników!
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
pomysł dobry
przynajmniej jest to próba zachowania w miarę równych szans dla osiągnięcia statystycznych rzutów
@Lidder/Kalesoner
jakbyście podrzucili tylko listę producentów / wzory kości których nie powinno się używać, byłoby łatwiej i sędziom i graczom
czy z allegro zwykłe kości czy od GW to wydatek rzędu 25 PLN za 27-30 kostek, a z pewnością większość graczy ma kostek pod dostatkiem, więc do przełknięcia chyba
przynajmniej jest to próba zachowania w miarę równych szans dla osiągnięcia statystycznych rzutów
@Lidder/Kalesoner
jakbyście podrzucili tylko listę producentów / wzory kości których nie powinno się używać, byłoby łatwiej i sędziom i graczom
czy z allegro zwykłe kości czy od GW to wydatek rzędu 25 PLN za 27-30 kostek, a z pewnością większość graczy ma kostek pod dostatkiem, więc do przełknięcia chyba
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Milczek pisze:Jak przeciwnik ma komplet kości w 4 różnych kolorach to może tobie nie powiedzieć, że np. żółte są do combatu a zielone do Ld.SoCiu pisze:Już lepszy zapis byłby o używaniu 1 kompletu kości.... .
To już lepiej, jak by każdy wpłacił po 5 zeta więcej i zamiast przywozić swoje kości, do każdego stołu byłby już przypisany taki jeden zestaw przez organizatora. Po grze kości zostają na stole i używają ich kolejni gracze. Na koniec komplety tych używanych kości można by rozdać.
Nie byłoby pretensji. Kości by sie nie mieszały (na każdym stole inny kolor), a swoich można byłoby używać do oznaczania ran itp.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, o 11:01 przez Grichalk, łącznie zmieniany 1 raz.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Tak jak Misha powiedział, było by miło dowiedzieć się konkretnie, jakimi kostkami można grać, bo stwierdzenie Liddera o kostkach robionych na zamówienie jest pojęciem rozmytym i dotyczy tylko wąskiej grupy produktów, lub każdej kostki niewykonanej przez nas własnoręcznie
Niezłe się zrobiło zamieszanie. Zadzwonie po pracy do Liddera i ustalimy co z tym zrobić.
Generalnie gracze muszą mieć świadomość znacznych odchyleń od statystyki przy użyciu kości tej firmy. Odgórny zakaz używania kości czeseksa ma zdjąć presję z gracza, który nie życzy sobie żeby przeciwnik używał tych kości. Chcemy uniknąć tekstów w stylu "kumplowi nie pozwolisz? Taki z ciebie kolega" itd. Dlatego też nie ma możliwości gryzdjętymi modelami nawet po zgodzie przeciwnika.
Postaramy się wymyślić coś żeby wilk był syty i owca cała. Nie spinajcie się.
Tak naprawdę to rozkręcmy z Krzysztofem własną firmę z kostkami i chcemy szybko wykosic konkurencję.
Generalnie gracze muszą mieć świadomość znacznych odchyleń od statystyki przy użyciu kości tej firmy. Odgórny zakaz używania kości czeseksa ma zdjąć presję z gracza, który nie życzy sobie żeby przeciwnik używał tych kości. Chcemy uniknąć tekstów w stylu "kumplowi nie pozwolisz? Taki z ciebie kolega" itd. Dlatego też nie ma możliwości gryzdjętymi modelami nawet po zgodzie przeciwnika.
Postaramy się wymyślić coś żeby wilk był syty i owca cała. Nie spinajcie się.
Tak naprawdę to rozkręcmy z Krzysztofem własną firmę z kostkami i chcemy szybko wykosic konkurencję.
Ostatnio zmieniony 13 sie 2014, o 11:24 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy mogę grać kostkami, które może kupić każdy?
Tak, o ile nie są to kości, które są sprzedawane jako źle wyważone.
Czy mogę grać kostkami, które robiono na zamówienie?
Nie, o ile producent nie ręczy za dobre wyważenie.
Tak, o ile nie są to kości, które są sprzedawane jako źle wyważone.
Czy mogę grać kostkami, które robiono na zamówienie?
Nie, o ile producent nie ręczy za dobre wyważenie.
@ Lidder
Mam pytanie, zupełnie bez złośliwości, po prostu ciekawość : co w procesie wyrobu tych kości z logiem sprawia, że są one źle wyważone? Jaki odchył od statystyki prezentują? Tylko jakoś prosto to wytłumacz, bo nie studiuję fizyki
Jeśli to offtop, to proszę na PW
Mam pytanie, zupełnie bez złośliwości, po prostu ciekawość : co w procesie wyrobu tych kości z logiem sprawia, że są one źle wyważone? Jaki odchył od statystyki prezentują? Tylko jakoś prosto to wytłumacz, bo nie studiuję fizyki
Jeśli to offtop, to proszę na PW
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
To pójdźmy o krok dalej. Niech każdy rzuca kostkami w ten sam sposób. Bo co jeśli, jakiś gracz zna sekretną technikę rzutów, która zakrzywia kostkologię???!!
Mam nadzieję, że nikt nie przyczepi się do kostek w tej wielkiej kości od GW.
Mam nadzieję, że nikt nie przyczepi się do kostek w tej wielkiej kości od GW.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Są robione w piecu w wysokiej temperaturze, przez co środek ciężkości opada w dół.Jasif pisze:Mam pytanie, zupełnie bez złośliwości, po prostu ciekawość : co w procesie wyrobu tych kości z logiem sprawia, że są one źle wyważone?