DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: Ziemko »

muchozol pisze:Jedno małe zdanie, a może takim papudrakom jak Ja ułatwić granie. Ale spoko, jak widzę Twój turniej, Twoje zasady.
Wygrales

Wez przestan, bo cale kuj-pom od tetrykow i marud zacznie wyzywac. Juz wystarczy, ze my jestesmy naznaczni 8)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Kalesoner pisze:
Młody pisze:Mały wycinek z mojej rozpy :
Chaos Sorcerer of Tzeentch on Disc of Tzeentch, Mark of Tzeentch, Lvl 2, Tzeentch
Pozdro dla kumatych, życze miłego edytowania :D
bardzo pięknie
Gracze przy edytowaniu zgłoszeń nie mają obowiązku podawać w rozpisce przedmiotów i zdolności dostępnych w podstawowej wersji oddziałów czy bohaterów, np. łuku przy Glade Lordzie, zasady Vampire przy Vampire Lordzie, zasady fear przy Pink Horrorach czy skirmish przy Shadach.

Pozdro dla kumatych. Bo jak dla mnie, to wystarczy
Chaos Sorcerer of Tzeentch on Disc of Tzeentch
bo i tak innych marków mieć nie może.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Strasznie narzekacie, nic strasznego w tym formacie rozpisek nie ma. Każdy gracz poświęci 5 minut i ma ją zrobioną jak należy. Do zobaczenia za tydzień.

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

ja tam swoją rozpę obrobiłem w 3min, podobnie koledzy z klubu... zebraliśmy wysłaliśmy i jakoś żyjemy nic nam się nie stało... być może skutki takiego nadwyrężenia psychicznego i fizycznego wyjdą za jakiś czas ale jak na razie jest ok...

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

chrzanicie bez sensu. te rozpy sa nieczytelne i tyle.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

katerek
Masakrator

Post autor: katerek »

Dymitr zwłaszcza jak dany koleś ma od cholery zasad specjalnych z bazy i 1 przedmiot. To tak naprawdę podczas bitwy będzie 100 pytań do....
Przed każdą szarżą, czarowaniem ,strzelaniem itp...a co on ma, a jakie ma zdolności itp. ułatwienie w pytę.
Może być śmiesznie :) bo format rozpiski jak format bez różnicy czy tak czy siak ale już w żaden sposób one nie upraszczają gry.
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

A spróbuj się przeciwnika upewnić ile dana jednostka ma T np albo czy to akurat jest poison na niej... :lol2:
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

katerek
Masakrator

no to Cię zjedzą na forum później że stalowałeś :PP

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

katerek pisze:no to Cię zjedzą na forum później że stalowałeś :PP
Brzmi jak standardowy master. :D

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Imo z dupy pomysł z tym formatem, ale jako że to drużynówka i kapitan robi to za mnie, to guzik mnie to obchodzi ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

najlepsze jest to, że nikt nic wcześniej do rozpisek nie miał teraz połowa osób :roll:

katerek
Masakrator

Kacpi 1998 pisze:najlepsze jest to, że nikt nic wcześniej do rozpisek nie miał teraz połowa osób :roll:
Jakbyś śledził temat to już na pierwszej jego stronie pojawiły się wątpliwości co do tego formatu rozpisek.
Jako sam format do zgłoszenia to nie ma to znaczenia ale w grze takie rozpiski wcale nie są uproszczeniem.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

pojedyńcze zażalenia są na wszystko
oczywiście trzeba na coś zwalić maskę : na proxy, na kości, na rozpy i co dalej ?

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Oi,
czy wzorniki (maly blast, duzy blast, miotacz plomieni) ze startera do 40k (te zielone), moga byc uzywane na turnieju?
Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

jak mają odpowiednie rozmiary to raczej tak

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

katerek pisze: Jako sam format do zgłoszenia to nie ma to znaczenia ale w grze takie rozpiski wcale nie są uproszczeniem.
Ależ są. Wszystko widać od razu, nie trzeba szukać w tonie jakiegoś głupiego podpisu (np. jak działa bsb) czy dany koleś ma lancę czy dwuraka czy nic. Tutaj wszystko jest czytelnie wymienione jedno po drugim.
Tak samo przy oddziałach. Od razu widać gdzie jest muzyk, gdzie sztandar, a nie że trzeba czytać 3 linijki tekstu włącznie z wymienionym wyposażeniem oddziału (np. hand weapon). No i podana jest też rzeczywista liczebność oddziału a nie że trzeba sobie dodatkowo dodawać championa.
I to tylko ogólne rzeczy, nie wspominając o jakiś błędach w ab i szczególikach w poszczególnych armiach.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Kacpi 1998 pisze:pojedyńcze zażalenia są na wszystko
Pojedyncze? Lepiej przejrzyj temat dokładniej... od początku.
Kacpi 1998 pisze:oczywiście trzeba na coś zwalić maskę : na proxy, na kości, na rozpy i co dalej ?
Hmmmm... gdzie tu ktoś napisał, że dostał maskę przez rozpiskę...?
Może po prostu chodzi o to iż część graczy myślała, że to ma być turniej playersfriendly nie organizatorfriendly :P
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kołata pisze:Wg mnie ten format rozp jest o niebo czytelniejszy niż z ab. Szybko i wygodnie sie czyta i ogarnia. Zaplusuje to trochę szybszym parowaniem niż przy przebijaniu sie przez stertę makulatury i szukaniu zaginionych stron a potem układaniu ich we właściwej kolejności.
dokladnie tak. Od razu na 2 stronach widac kto co ma i jak te armie wygladaja. Nie trzeba sie przebijac przez 10 stron, zeby wyluskac tylko te rzeczy.
muchozol pisze:
Kołata pisze:Wg mnie ten format rozp jest o niebo czytelniejszy niż z ab. Szybko i wygodnie sie czyta i ogarnia. Zaplusuje to trochę szybszym parowaniem niż przy przebijaniu sie przez stertę makulatury i szukaniu zaginionych stron a potem układaniu ich we właściwej kolejności.
Jak znasz armie, zdolności, przedmioty, pewnie. Ale nie wszyscy tak mają, i dla tych to będzie czarna magia. I teraz pytanie czy promując tych bardziej ogranych graczy udupiać tych słabszych. Tak to ma działać??
bedzie promowac przygotowanych.

Podobnie jak bylo w masterze w Poznaniu. Podali liste special characterow pojawiajacych sie, zeby kazdy mogl sobie przez tydzien przejzec ich zasady.

Tu masz podane wszystkie oddzialy wystepujace, zebys mogl sobie cos sprawdzic jak nie wiesz jak to dziala.
Młody pisze:Mały wycinek z mojej rozpy :
Chaos Sorcerer of Tzeentch on Disc of Tzeentch, Mark of Tzeentch, Lvl 2, Tzeentch
Pozdro dla kumatych, życze miłego edytowania :D
wlasnie chyba powinno byc:
Chaos Sorcerer on Disc of Tzeentch, Mark of Tzeentch, Lvl 2, Tzeentch

nie ma czegos takiego jak chaos sorcerer of tzeentch ;)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

nikt ale do tgo chyba zmierza ta dyskusja, ż ktoś nie wie co ma przeciwnik w rozpie i jest to ogromny problem

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Dyskusja jest dla dyskusji. Ja rozpy od zawsze robię dokładnie tak, jak jest wymagane, więc niczego zmieniać nie muszę. I bardzo dobrze, dla mnie rozpy z AB zawsze były totalnie nieczytelne, a tu jest pięknie i prosto ukazane co jest co i ile tego jest. Chyba nie da się prościej i przejrzyściej zrobić rozpy.

ODPOWIEDZ