Kolejny oszust na Allegro

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

Tomash pisze:
Kruti pisze:
Shinue pisze:osądzeniem czy jest winny czy nie zajmie sie policja i prokurator.
No raczej nie ;)
Nie znasz się, to myślenie IV RP. Sędziowie tylko przeszkadzają ;)
no fakt. o winie zadecyduje sąd. o ile prokurator postawi zarzuty...
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

A jakie postępowanie proponujesz?
Uproszczone. Z wnioskiem o rozpatrzenie sprawy pod nieobecność stron.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Domniemanie niewinności... :roll: Może i tak...
A czemu miał by być nie winny?
Bo był na wakacjach? Bo mu sie dupy za przeproszeniem ruszyć nie chciało?
Jeżeli ktoś nie odpowiada na mejla tydzień to jest oczywiste, że musi coś kręcić (jeżeli w ogóle ma te figsy).

P.S. Trzeba uważać na takich kolesi, zwłaszcza przy większych sumach. Jeśli ktoś ma 15 czy 25 komentów to raczej bym od niego nic nie kupował (chyba że coś za 1-2zł).
Zgadzam się z trojkiem co do pedofili, bo go dosłownie i w przenośni wyruchali, ale cwaniaki na allegro to zupełnie inna działka.

Awatar użytkownika
Tiger Brown
Kradziej

Post autor: Tiger Brown »

Lord MC pisze:Domniemanie niewinności... :roll: Może i tak...
A czemu miał by być nie winny?
Bo może zdarzyło mu się coś, czego Twoja wyobraźnia najwyraźniej nie uwzględniła. Czy jeśli czegoś nie dostajesz od razu (tu, teraz, natychmiast), to z miejsca tupiesz nogami i wrzeszczysz?
Jeżeli ktoś nie odpowiada na mejla tydzień to jest oczywiste, że musi coś kręcić (jeżeli w ogóle ma te figsy).
Wiesz, przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zastanów się czy Twoja umiejętność szybkiego wyciągania trafnych wniosków nie jest nieco przereklamowana.
:? :roll:
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Post autor: Trojek »

Lord MC pisze: A czemu miał by być nie winny?
Może został postrzelony? Albo leży po wypadku pod respiratorem? A może został porwany i jest przetrzymywany od dwóch tygodni w 2-metrowym pomieszczeniu?

Lord MC pisze: Jeżeli ktoś nie odpowiada na mejla tydzień to jest oczywiste, że musi coś kręcić (jeżeli w ogóle ma te figsy).
Albo spłonął mu dom i nie ma żadnych maili, albo zalało mu kompa, albo żonę potrącił samochód i od dwóch tygodni pogrzeb organizuje?

Może... może.... nikt nie wie czemu to się dzieje, stąd domniemanie niewinności, żeby człowieka którego spotkała jakaś krzywda nie linczować publicznie, a poczekać aż sąd uzna że to jego wina.

@Jankiel: czasem wystarczy podac tylko ksywke, choc i to uwazam za zbedne bo na allegro sa komentarze. Podawanie imie i nazwisko jak bylo wczesniej to przegiecie, bo nie jest to juz ostrzezenie przed zakupami o "J_KXXX" a ostrzezenie ze Jan Kowalski to oszust.

Co do postepowania to wpis wynosi 5% i minimum 30 zł, więc nie mam pojecia skad Angelus wziąłeś 100 zł! A 3 lata postepowania to bajka - za taka przewleklosc bedzie bonus z tysiac zeta za przewleklosc postepowania (oddzielny pozew p-ko Skarbowi Panstwa, rozpatrywany w 2 miechy)

@Jankiel: uproszczone to swietny pomysl, ale z tego co zrozumialem jemu nie chodzi o przymuszenie tego kolesia do dostarczenia mu figurek, ale chce odzyskac kase? Chyba ze cos przeoczylem?

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

Post autor: D-Wens »

ja tam nie wierzę w to gówno, gościu chce się łatwo bogacić jak ten co sprzedawał miejsce w kadrze w Warhamerze na mistrzostwa europy
Niczym nie ograniczony spam!!!

REBELIA

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

D-Wens pisze:ja tam nie wierzę w to gówno, gościu chce się łatwo bogacić jak ten co sprzedawał miejsce w kadrze w Warhamerze na mistrzostwa europy
Trojek, skomentujesz? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Jankiel pisze:
Bynajmniej. Chodzi o domniemanie niewinnosci - wy oceniacie i sadzicie jakiegoś człowieka za jego plecami, publicznie psujecie mu opinie
Przy takiej ilości użytkowników, to prawie, jak pytanie zadane na turnieju - czy ktoś nie zna Bartka Trętowskiego, bo nie zapłacił mi za figurki.
Nie można przeginać w drugą stronę i zakazać wypowiadania się o innych.
Czy żeby ostrzec przed handlem z Trojanen, trzeba wygrać proces?
Moze troche przyhamuj? Bardzo odwazne wnioski rzucasz publicznie, biorac pod uwage, ze sam parokrotnie oszukiwales/naciagales ludzi ktorym miales malowac modele zdaje sie - i to na kwoty ciut wieksze niz Trojanowe, moze o tym porozmawiajmy publicznie skoro czyscimy srodowisko? (zeby nie bylo: powtarzam tylko opinie twoich klientow; znam na zywo calych dwoch i obydwaj wyrazaja sie w jednakowy sposob o twojej rzetelnosci - wg Ciebie to juz wystarcza chyba zeby dozywotnio Cie wykluczyc z zycia publicznego jako zdegenerowanego oszusta?)

Takie obrabianie d.. za plecami w chwili kiedy user nie jest aktywny na forum, bez zadnych wyrokow/dowodow/itd wskazuje na pewna patologie srodowiska i nic wiecej chlopaki. Naprawde, troche luzu - zaczekajcie az beda info o zwrocie kasy z allegro/efektach pracy policji i wtedy piszcie.

Angelus
Wałkarz

Post autor: Angelus »

Co do postepowania to wpis wynosi 5% i minimum 30 zł, więc nie mam pojecia skad Angelus wziąłeś 100 zł! A 3 lata postepowania to bajka - za taka przewleklosc bedzie bonus z tysiac zeta za przewleklosc postepowania (oddzielny pozew p-ko Skarbowi Panstwa, rozpatrywany w 2 miechy)
100zł wziąłem z praktyki trojku.. Wszystko ładnie pięknie w teorii ja wiem o tym ze niby ma byc praworządnąsc i takie tam... Ale spróbujcie coś załatwic na realu a nie się mądrzyć na forum... Jestem ciekaw wyników.
Pozdrawiam

Angelus
Wałkarz

Post autor: Angelus »

true punk z tego co czytałem wczesniej zakup miał miejsce w lutym?...

doprawdy jesli on już umarł to mu to wisi a jesli zyje to od lutego podejrzewam miał przynajmniej 1 okazje napisać odpowiedz na maila..
Tyle z mojej strony juz mi sie nie chce na ten temat gadac.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Moze troche przyhamuj? Bardzo odwazne wnioski rzucasz publicznie, biorac pod uwage, ze sam parokrotnie oszukiwales/naciagales ludzi ktorym miales malowac modele zdaje sie - i to na kwoty ciut wieksze niz Trojanowe, moze o tym porozmawiajmy publicznie skoro czyscimy srodowisko?
Proszę. Ja nie mam nic do ukrycia.
Z tym, że wszystkie sprawy załatwiam bezpośrednio z zainteresowanymi, a nie z jakimiś niezorientowanymi pyskaczami na forum, i nikt nie musiał mnie ścigać i poszukiwać przez kilka miesięcy.
Ani razu nie zniknąłem na kilka miesięcy z figsami/pieniędzmi. I za każdym razem jestem gotowy załatwić sprawę ugodowo, jak tylko ktoś będzie miał zastrzeżenia. To całkiem normalne, że zawsze może trafić się ktoś niezadowolony z usługi, prawda?
I zechciej sprecyzować swoje zarzuty, albo skończ pierdolić. Czekam, aż jeszcze wyciągniesz fakt, że mój dziadek był oficerem MO.

A wracając do "domniemania niewinności" obowiązuje ono sąd, a nie każdego człowieka. Jeżeli ktoś się poczuje dotknięty oskarżeniem i wykaże, że było ono bezpodstawne ma prawo się bronić w sądzie.
100zł wziąłem z praktyki trojku.. Wszystko ładnie pięknie w teorii ja wiem o tym ze niby ma byc praworządnąsc i takie tam... Ale spróbujcie coś załatwic na realu a nie się mądrzyć na forum... Jestem ciekaw wyników.
:lol2:
Jak byś chciał wiedzieć, to oboje z trojkiem znamy to z praktyki, a nie z teorii.
Ostatnio zmieniony 28 paź 2007, o 13:48 przez Jankiel, łącznie zmieniany 1 raz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

ale chyba zapomnieliście o "polskiej opłacie manipulacyjnej" dla sędziego, żeby rozprawa skończyła się jeszcze w tej dekadzie :roll:

REBELIA

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

D-Wens pisze:ja tam nie wierzę w to gówno, gościu chce się łatwo bogacić jak ten co sprzedawał miejsce w kadrze w Warhamerze na mistrzostwa europy
Albo masz zaburzenia osobowości, albo jesteś debilem, albo (ostatecznie) Twoje poczucie humoru i znajomość realiów są na poziomie rozwoju szympansa z zespołem downa. Więcej komentarza chyba to nie wymaga, bo każdy wie o co chodzi i wie jak było.

@Asassello: Uwierz mi, załatwiam dużo w realu, wyniki? Sprawa o zapłatę ok. 9 tys zł w sądzie w Katowicach: pozew w sierpniu 2006, orzeczenie prawomocne II instancji: kwiecień 2007, Pozew o 1 tys. zł w Sądzie w Warszawie ze stycznia 2007 - wyrok I instancji czerwiec 2007, prawomocny w II instancji zapadnie w przeciągu miesiąca (bo akta na 3 tygodnie były wypożyczane do innego sądu a to opóźniło apelacje).

Prawda jest taka że Polskie sądy w prostych sprawach działają niesamowicie szybko, nie mam pojęcia skąd Ty bierzesz tą Twoją teorie sprzed 89' bo od kilku lat już tak to wcale nie wygląda. A takie podejście wielu ludzi sprawia że Polskie prawo kuleje bo nikt go nie chce egzekwować - lepiej toczyć batalie i obrzucać się jajkami niż dać sprawę do sądu bo to pewnie dopiero moje dzieci zobaczą odszkodowanie - przestarzały pogląd, oderwany od obecnych realiów.

Zauważ że mówię o dość prostych sprawach, jeżeli będziesz żądał 100 tys. na które składają się zadośćuczynienie, skapitalizowana renta, koszty leczenia, utracone zarobki i Bóg wie co jeszcze to oczywiście sprawa może trwać 3 lata, chyba że masz dobrego prawnika który napisze Pozew w zwięzły sposób i przedstawi wszystkie dowody przed pierwszą rozprawą, wtedy masz realną szansę zakończyć instancję w pół roku do roku maks.

@Jankiel: art. 42 ust 3 Konstytucji RP - ból naszego społeczeństwa polega na tym że ludzie uważają tak jak Ty - że to dotyczy tylko sądów, ale to nieprawda bo Konstytucja nie ogranicza tego jedynie do sądów. Z tego powstają chore teorie, np. posła Kurskiego "że jak ktoś odmawia składania jakichkolwiek wyjaśnień (i korzysta z prawa gwarantowanego mu przez Konstytucje - B.T.) to oczywiste jest że ma coś do ukrycia, a więc na pewno jest winny"

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

Nie zagalopowałeś się kolego? Jednym słowem: mam gdzieś twoją opinię, a mam nadzieję że twoja wypowiedź spotka się z reakcja modów :evil:

REBELIA

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

D-Wens pisze:Nie zagalopowałeś się kolego?
Nie.

Awatar użytkownika
Trojek
Mudżahedin

Oskarżasz mnie że chciałem się
D-Wens pisze:łatwo bogacić sprzedając miejsce w kadrze w Warhamerze na mistrzostwa europy
szargasz moją opinie i mnie obrażasz, czego się spodziewasz? Kwiatów i reportera z TVN z akcją "Wybacz mi"?

btw. z tym "kolega" to chyba przeceniłeś moją sympatię do Ciebie obecnie - po tym co napisałeś

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

A pani jest modem tego podforum, albo adminem? Nie? No to szkoda ale nie interesuje mnie twoje zdanie. Poza tym widać poziom, jeżeli ktoś zadaje pytanie retoryczne, a ktoś na nie odpowiada, gratuluję :roll:

REBELIA

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

A nie było tak?

REBELIA

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

D-Wens pisze:A pani jest modem tego podforum, albo adminem? Nie? No to szkoda ale nie interesuje mnie twoje zdanie. Poza tym widać poziom, jeżeli ktoś zadaje pytanie retoryczne, a ktoś na nie odpowiada, gratuluję :roll:
Jeśli w dyskusji ze WSZYSTKIMI forumowiczami interesuje Cię tylko zdanie adminów i nieobecnego moda PiM [panowie, dajcie tu jakieś zastępstwo], to chyba coś Ci się pomyliło.

Awatar użytkownika
D-Wens
Wałkarz

nie wdam się w dyskusję bo wiem że na tym forum jest kasta uprzywilejowanych, a ja nie zamierzam dostać bana

REBELIA

ODPOWIEDZ