DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53
Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki
Stań przed lustrem i powiedz chłopaku . Ciebie sprawdzę w pierwszej kolejności Ziemko -Też jesteś zabawny waryjacie ! My wiemy kto tu jest prawdziwym trolem
malfoj pisze:Od sprawdzania jest sedzia malarski
Bobson pisze:Ja wole grac pacynami pomazanymi przeze mnie niz o wiele ladniejsza, malowana przez kogos innego armia.
Jestem Tego samego zdania! Nie ważne że figurki nie wyglądają jak z obrazka ale to Twoje figurki i Twoja praca którą w nie włożyłeś... i samo to że jak ktoś pochwali Cię za Twoją pracę a nie pracę profesjonalisty! Nie mam nic do Tego że ktoś nie lubi malować lub jest beztalenciem ale jeśli nie Twoja praca to też nie Twoja nagroda...
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Niech nagroda modelarska idzie do tego kto się bawi w modelarkę a nie do tego co ma pomalowane figsy - dla mnie to jasne. A stwierdzenie o dyskryminacji jest nie na miejscu bo na turniejach zwykle nikt nie pyta czy to twoja praca tylko wpisuje punkciki do rankingu i to jest nagroda za to że masz ładną i schludną armię. Przyznawanie nagrody malarskiej za posiadanie ładnego modelu wydaje się ciut niepoważne
+1krystian1wielki pisze:Niech nagroda modelarska idzie do tego kto się bawi w modelarkę a nie do tego co ma pomalowane figsy - dla mnie to jasne. A stwierdzenie o dyskryminacji jest nie na miejscu bo na turniejach zwykle nikt nie pyta czy to twoja praca tylko wpisuje punkciki do rankingu i to jest nagroda za to że masz ładną i schludną armię. Przyznawanie nagrody malarskiej za posiadanie ładnego modelu wydaje się ciut niepoważne
Czy ktos miejscowy pozyczylby karimate?
Ja mam taka gruba,a musimyoszczedzac miejsce w aucie.
Obiecuje obchodzic sie z nia znacznie mniej ekscentrycznie, nizli Adam.
Ja mam taka gruba,a musimyoszczedzac miejsce w aucie.
Obiecuje obchodzic sie z nia znacznie mniej ekscentrycznie, nizli Adam.
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Ja Ci dam Klops! W niedziele o 22 lulu spać a nie poksa!Klops pisze:brać zestaw do poksa???
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Jako, że w dziale o rozpiskach nie ma miejsca na dyskusję i krytykę, a tylko na czysto techniczne sprawy, napiszę tutaj. Klops według mnie zrobił bardzo dobrą rzecz. Powychwytywał, że w mnóstwie rozpisek jest sporo małych błędów/literówek/misclicków. Część z nich faktycznie nie jest błędami jako takimi, ale pokazał, że w przypadku tak dziwnego i nowego formatu nie ma szans na brak pomyłek. A było straszenie, że za każdy najmniejszy błąd będą karne punkty
Tak samo jest z malowaniem. Zamiast po ludzku napisać, że od oceny będzie sędzia malarski i to on oceni czy model nadaje się do gry, chyba przez 10 stron czytałem pogróżki, jak to figurki będą ściągane całymi workami
To samo z przeszkadzaniem/podpowiadaniem. Zawsze było tak, że jak ktoś podpowiadał/grał we 2, to sie szło do sędziego i sędzia wypierniczał taką osobę od stołu. Ale nie, Kalesoner chce sobie zrobić markę "twardego szeryfa"(opinia kilku różnych osób, że tak to właśnie wygląda w tym roku), więc trzeba straszyć ludzi szczegółowymi regulaminami co wolno, a czego nie wolno. Dyskwalifikacja za poradę czy dispellować czar? No kaman, żal jak wuj...
To samo mógłbym napisać o 3 min na rozmowę z kapitanem, zakazie rozmowy z kolegą z teamu o bitwie, o całej aferze z kostkami nie wspominając. Chodzi mi o samo podejście, że gracz to idiota, więc trzeba mu nawalić na głowę 3 strony A4 regulmainu, bo inaczej sobie nie poradzi. A jak wiadomo, regulamin najlepiej egzekwuje się wydumanymi w kosmos karami... Nigdy jeszcze nie widziałem aż tak mocnego odchyłu w postawie organizatora. Czemu to ma służyć? P{oza wprowadzeniem atmosfery nieufności i obawy przed karniakami za jakieś głupoty.
Tak samo jest z malowaniem. Zamiast po ludzku napisać, że od oceny będzie sędzia malarski i to on oceni czy model nadaje się do gry, chyba przez 10 stron czytałem pogróżki, jak to figurki będą ściągane całymi workami
To samo z przeszkadzaniem/podpowiadaniem. Zawsze było tak, że jak ktoś podpowiadał/grał we 2, to sie szło do sędziego i sędzia wypierniczał taką osobę od stołu. Ale nie, Kalesoner chce sobie zrobić markę "twardego szeryfa"(opinia kilku różnych osób, że tak to właśnie wygląda w tym roku), więc trzeba straszyć ludzi szczegółowymi regulaminami co wolno, a czego nie wolno. Dyskwalifikacja za poradę czy dispellować czar? No kaman, żal jak wuj...
To samo mógłbym napisać o 3 min na rozmowę z kapitanem, zakazie rozmowy z kolegą z teamu o bitwie, o całej aferze z kostkami nie wspominając. Chodzi mi o samo podejście, że gracz to idiota, więc trzeba mu nawalić na głowę 3 strony A4 regulmainu, bo inaczej sobie nie poradzi. A jak wiadomo, regulamin najlepiej egzekwuje się wydumanymi w kosmos karami... Nigdy jeszcze nie widziałem aż tak mocnego odchyłu w postawie organizatora. Czemu to ma służyć? P{oza wprowadzeniem atmosfery nieufności i obawy przed karniakami za jakieś głupoty.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Cholera, przebil mnie z narzekaniem
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Tore i Miki.Karli pisze:Którzy Niemcy przyjeżdżają?
O ile znajdą jakiś graczy.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
co do rozpisek to najczęściej popełniane błędy: light armour na we bsb, heavy armour na skavńskim bsb, gromlir armour w krasiach, chaos armour w wochu.
Przepraszam wszystkich za zamieszanie,ale skoro powstał temat to postanowiłem nie wysyłać pm do Kalesonera. moją intencją nie był flame tylko poprawa jakości rozpisek.
Przepraszam wszystkich za zamieszanie,ale skoro powstał temat to postanowiłem nie wysyłać pm do Kalesonera. moją intencją nie był flame tylko poprawa jakości rozpisek.
Nie wymaga nie znaczenie zakazujeKlops pisze:co do rozpisek to najczęściej popełniane błędy: light armour na we bsb, heavy armour na skavńskim bsb, gromlir armour w krasiach, chaos armour w wochu.