![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
http://www.tabletowo.pl/2014/08/08/prom ... lowe-ceny/
Pozwoliłem sobie wydzielić Wam dyskusję do osobnego wątku o dość przewrotnym tytule.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Cheers, ZK
Moderator: Zaklinacz Kostek
Chodzi o to, że netbook ma podobne gabaryty i podobną masę (zwłaszcza że są dostępne modele z dyskami SSD, jak nie chce się komuś nosić tradycyjnego HHD z metalowymi talerzami. No i netbooka nie trzeba cały czas trzymać w ręku, można położyć go sobie na kolanach albo na innej powierzchni. Tableta na stoliku nie położysz, bo ekran będzie skierowany ekranem górę, a jak na kolanach, to trzeba się nachylać. Nie mówiąc już o tym, że tablet jest zbyt ciężki, by dłuższy czas trzymać go w jednej ręce, bo drugą trzeba obsługiwać. No chyba, że jest podstawka w zestawie, najlepiej z klawiaturą. Tyle, że wtedy to jest znowu netbook. Jeżeli zaś chodzi o nawigację, to telefony i tak mają taką przekątną jak zwykłe urządzenie dedykowane do GPS i podobną do czytników e-booków. Nie mówiąc już o tym, że z powodzeniem pozwalają przeglądać neta.PiotrB pisze:Dla mnie tez tablet to kompletna abstrakcja.... 5 cali na telefonie starczy na te pare godzin podróży a potem laptop...
no czy ja wiem czy posiadanie ubuntu to jest faktycznie powod do dumy?? przeciez ten system jest beznadziejny.Klafuti pisze:Ale mając ubuntu, zapytany przez jakiegokolwiek użytkownika innego systemu możesz powiedzieć: "mam ubuntu, plebsie".
wydaje mi sie, ze zaleta takiego tableta powinien byc w miare duzy ekran i przy okazji niezbyt duze gabaryty samego tabletaKlafuti pisze:Co klawiatury, jak już wspominałem są urządzenia o podobnych gabarytach co tablety i wyposażone w klawiaturę.
czy android nie jest czasem systemem linuxowym?Afro pisze:No tak prawdę mówiąc to jakiegokolwiek linucha można sobie zainstalować na dowolnym urządzeniu z androidem, pytanie tylko po co? ja do linuksa wole mieć jednak klawiaturę
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
no tak, ale zastosowania ma głównie mobilne i z założenia jest robiony pod urządzenia z dotykowymi ekranamiMorsereg pisze:czy android nie jest czasem systemem linuxowym?Afro pisze:No tak prawdę mówiąc to jakiegokolwiek linucha można sobie zainstalować na dowolnym urządzeniu z androidem, pytanie tylko po co? ja do linuksa wole mieć jednak klawiaturę
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie