DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: misha »

Lidder pisze:Czy ktoś mnie przekima w piątek?
PM zobacz jeśli jeszcze potrzebujesz
jakoś da radę :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
niziol
Powergamer Rozpiskowy
Kontakt:

Post autor: niziol »

Dobra, mam wszystko. Dzięki :)

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Panowie!!!

Na ostatnią chwilę dołączył jeszcze jeden sponsor - Jeźdźcy Hardkoru.

Obrazek

Stwierdziliśmy wspólnie, że jako gospodarze dorzucimy jeszcze nagrody od siebie :)

PiotrzeB - zgodnie z obietnicą udało mi się zorganizować na sobotę introgamingi w Warmachine & Hordes. Na stoisku będzie uczył Artein, a do dyspozycji będzie starter do Trollbloods i Magnus Agendy.

Już się nie mogę doczekać tego eventu !!! :D
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Graty za sponsoring i za WM - może wreszcie obejrzę system z bliska
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Info propos zapisów i losowania par w pierwszej bitwie:

zapisy trwają jak w regulaminie od 8 do 8.30

zapisy przeprowadzają tylko kapitanowie przy 2 komputerach jeden dla przedpłat, drugi dla gotówki, do obsłużenia jest raptem 50 osób, z których ponad połowa opłaciła wejściówki, więc ten etap powinien pójść sprawnie

kapitanowie dostają do podpisu w imieniu swojej drużyny deklarację, że zapoznali się z regulaminem turnieju
(chodzi tutaj o możliwość poniesienia konsekwencji za picie alkoholu na sali, czy inne nieodpowiednie/agresywne zachowania, mamy nadzieję, że takie się nie pojawią, ale chcemy być kryci
naszym celem jest przeniesienie konieczności dbania o zachowanie niektórych graczy z organizatora na środowisko, ludzie powinni dbać o siebie i o swoich kolegów z drużyny i nie tylko oraz mieć świadomość, że złe zachowania wpływają nie tylko na ich samych, ale też na całą drużynę, turniej i środowisko, które go organizuje)

kapitanowie, którzy mają w teamie nieletnich uzyskują zniżkę (lub zwrot w przypadku przedpłaty) tylko i wyłącznie na podstawie okazania legitymacji nieletniego gracza i zgody opiekuna, której treść opublikowaliśmy w regulaminie, najmłodszy gracz otrzyma naprawdę wypasioną nagrodę od Wujka Dębka

tylko podpisana deklaracja uprawnia do wzięcia udziału w turnieju i jest jednocześnie losem, który wrzucamy do kapelusza, z którego losujemy pary

o 8.30 zamykamy zgłoszenia, drużyny, które nie zgłoszą się do tego czasu nie mają gwarancji rozegrania pierwszej bitwy, chyba, że będzie spóźniona więcej niż jedna drużyna wtedy spóźnione drużyny zagrają ze sobą, jednak czas na grę nie zostanie dla nich wydłużony, a do końca rundy zostanie więcej niż 2h i 30 minut.
spóźniona drużyna, która nie znajdzie drugiego spóźnionego przeciwnika lub przekroczy maksymalny czas spóźnienia jest traktowana jakby w pierwszej bitwie zdobyła równo 50 pkt

o 8.30 liczymy ilość zgłoszonych drużyn, jeśli ilość jest parzysta następuje losowanie, jeśli jest nieparzysta następuje losowanie bez jednego z 2 składów JH, drużyna ta pauzuje w pierwszej bitwie i otrzymuje baya, który na tym turnieju wynosi 64 punkty
następnie zaczynamy losowanie, jeśli w jednej parze wylosujemy drużyny z tego samego klubu, druga z nich zostanie z automatu wpisana na następny wolny stół
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, o 08:04 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

max za baja to dosc duzo. W poprzednich latach zawsze bylo 60.

Kalesoner
Szczur Królów

Shino pisze:max za baja to dosc duzo. W poprzednich latach zawsze bylo 60.
Tutaj proszę Liddera o odpowiedź, bo to on ustalał.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jeszcze o ile w pierwszej turze byloby to zrozumiale to w pozniejszych jest troche absurdalna sytuacja, gdzie lepiej byc ostatnim niz przedostatnim.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

wysoki baj

jak rozumiem za zniszczenia ponosi odpowiedzialnosc ten kto znisczy a nie kapitan :P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Kalesoner
Szczur Królów

wiadomo, chodzi o to, ze kapitan w pierwszej kolejnosci ma pilnowac swoich graczy
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Bywalo juz ze druzyna ( topowa ) spóźniała się na dmp ( była nieparzystą drużyną ) i dostawała baya, czy to bedzie również 60pkt?
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Kalesoner
Szczur Królów

traktujemy wszystkich tak samo, czy to top czy nie, spóźniona drużyna dostaje 50 pkt, zapomnialem to wpisać
Obrazek

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

Może trzeba by przemyśleć baja

60~59 ok ale max dla kogoś kto jest ost pomiesza w dolnej tabeli która najprawdopodobniej wpłynie na wynik całego turnieju.

To porównywalne do 20 na singlu

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kalesoner pisze:
Shino pisze:max za baja to dosc duzo. W poprzednich latach zawsze bylo 60.
Tutaj proszę Liddera o odpowiedź, bo to on ustalał.
Ja się też wypowiem, bo ten system projektowałem ;) 60pts. to dobra liczba.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Zgadzam sie z Furionem, 60 to dobra liczba za baja.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

60 seems legit.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

To może chcecie te 60 pts? :)

Ordin, Kohorta, Gamblersi?

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Kalesoner pisze:traktujemy wszystkich tak samo, czy to top czy nie, spóźniona drużyna dostaje 50 pkt, zapomnialem to wpisać
Za spóźnienie w sobotę jest ok. Za spóźnienie w niedzielę drużyna dostać co najwyżej minimum z widełek. Powinna być karana a nie nagradzana.
W sobotę jak ktoś sie spóźni, to może to wynikać z powodu utrudnień w dojechaniu. W niewdziele jet to zazwyczaj problem wynikajacy z %

Kalesoner
Szczur Królów

Nie ma co się zgadzać albo nie, to nie głosowanie. Czekajcie na odp Liddera.

Tak czy śmak nie sądzę żebyśmy to zmienili.
Ostatnio zmieniony 21 sie 2014, o 09:15 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

RIPlay pisze:Panowie!!!

Na ostatnią chwilę dołączył jeszcze jeden sponsor - Jeźdźcy Hardkoru.

Obrazek
No i pamiętajmy o corocznej "Nagrodzie Wujka" dla najmłodszego gracza :wink:
W tym roku jest bardzo fajna - same niepowtarzalne rzeczy, aż sam chciałbym dostać :) :wink:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

ODPOWIEDZ