VC 2250 - Powrót Liczmistrza :)
VC 2250 - Powrót Liczmistrza :)
Coś takiego ostatnio mi się uroiło... chciałem zrobić armię na wskroś magiczną maszerującą jak walec na wroga. Niestety ma słabe punkty, ale chciałem to utrzymać w klimacie powstającej armii potężnego nekromanty:
Master Necromancer lv4, generał @ 315
Cloak Of Mist, DScroll, Book Of Arkhan
Necromancer lv2 @ 150
Power familiar
Necromancer lv2 @ 125
DScroll
VonCarstein Thrall BSB @ 155
F.Hauberk, SoM
Grave Guards x 20 @ 335
shields, FCG, Banner Of The Barrows
Grave Guards x 20 @ 315
shields, FCG, War Banner
Black Knights x 10 @ 290
barding, FCG
Feel Bats x 5 @ 100
Dire Wolves x 5 @ 50
Dire Wolves x 5 @ 50
Ghouls x 7 @ 56
Ghouls x 7 @ 56
Skeletons x 10 @ 125
LA, FCG
Skeletons x 10 @ 125
LA, FCG
Casting pool 11; Dispel pool 7
2247 pts
Models in army: 103
Opcjonalnie BK do zmniejszenia do 5 - mają być w roli odwodu, ale jeśli okazja się nadarzy... zamiast nich dopchanie GG do 25
Master Necromancer lv4, generał @ 315
Cloak Of Mist, DScroll, Book Of Arkhan
Necromancer lv2 @ 150
Power familiar
Necromancer lv2 @ 125
DScroll
VonCarstein Thrall BSB @ 155
F.Hauberk, SoM
Grave Guards x 20 @ 335
shields, FCG, Banner Of The Barrows
Grave Guards x 20 @ 315
shields, FCG, War Banner
Black Knights x 10 @ 290
barding, FCG
Feel Bats x 5 @ 100
Dire Wolves x 5 @ 50
Dire Wolves x 5 @ 50
Ghouls x 7 @ 56
Ghouls x 7 @ 56
Skeletons x 10 @ 125
LA, FCG
Skeletons x 10 @ 125
LA, FCG
Casting pool 11; Dispel pool 7
2247 pts
Models in army: 103
Opcjonalnie BK do zmniejszenia do 5 - mają być w roli odwodu, ale jeśli okazja się nadarzy... zamiast nich dopchanie GG do 25
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Fajowo to musi wyglądać na stole. Chociaż jako generał TK wampirom mówię NIE! i najchętniej widzę ich wdeptanych w ziemię na połowie stołu
rozpa ciekawa i na pewno nie jest szablonowa. zastanawiam sie tylko jak będziesz chciał się uporać z takim problem jak np. dwa czołgi
Tak jak pisałem - ma wady Ale jest konstruowana pod klimat(choć w takim razie powinien ze sztandarem maszerować Wight Lord a nie kasztan) , więc nie kierowałem się kryteriami "coś na czołg", "coś na smoka" itd itp
DS jest na gienku bo limit punktowy i tak mi się wyczerpał, więc wszystko jedno, gdzie jest Na wilki też punktów nie stało... Dodam że jestem świeżym graczem, bez prawie żadnego stażu turniejowego, raczej gra home 4 fun. Mimo to zamierzam sprawdzić tę rozpę przynajmniej raz
DS jest na gienku bo limit punktowy i tak mi się wyczerpał, więc wszystko jedno, gdzie jest Na wilki też punktów nie stało... Dodam że jestem świeżym graczem, bez prawie żadnego stażu turniejowego, raczej gra home 4 fun. Mimo to zamierzam sprawdzić tę rozpę przynajmniej raz
Jeśli chcesz stworzyć rozpiskę klimatyczną, opartą na magi, to proponuję zamiast necromancer lorda wystawić counta necrarchów. Wiem, że Twoim pomysłem była armia potężnego nekromanty ale moim zdaniem czarujący wampir lepiej nadawałby się do roli generała.
Jako kilka klimatycznych "zabawek" proponuje Sword of Unholy Power. Jest co prawda drogi (40pts) ale jeśli damy go vampirowi, może dodać nam cztery kości casata/dispela (za każdego niewysejwowanego wounda). Ten przedmiot mógłby się lepiej sprawdzać, gdyby niósł go np. BD ale jeśli to ma być rozpiska magiczna to raczej nie pasuje.
Następnym ciekawym przedmiotem jest Staff of Domnation (Hellish Vigour). W armiach piechotnych może okazać się bardzo przydatny. Zresztą, jeśli chcesz grać magią to kazdy dodatkowy bound spell się przydaje.
Jeśli w klocku GG masz BoB to może warto by zastanowić się nad Wight Lordem BSB z np Sword of Kings i Gem of Blood.
Jeśli chodzi o resztę rozpiski, to proponowałbym wyrzucenie BK, ponieważ nie pasują do reszty rozpiski, która w więksości jest piechotą.
Jeśli rozpiska miała by być bardziej klimatyczna możesz się zastanowić nad wrzuceniem Banshee albo/i duchów (ewentualnie).
Wiem, że gdybyś się zastosował do moich hmm... rozważań, to musiałbyś zmienić połowę rozpiski, dlatego zastanów się nad nimi i wybierz tylko te (jeśli wogóle), tóre najbardziej przypadną Ci do gustu.
Jako kilka klimatycznych "zabawek" proponuje Sword of Unholy Power. Jest co prawda drogi (40pts) ale jeśli damy go vampirowi, może dodać nam cztery kości casata/dispela (za każdego niewysejwowanego wounda). Ten przedmiot mógłby się lepiej sprawdzać, gdyby niósł go np. BD ale jeśli to ma być rozpiska magiczna to raczej nie pasuje.
Następnym ciekawym przedmiotem jest Staff of Domnation (Hellish Vigour). W armiach piechotnych może okazać się bardzo przydatny. Zresztą, jeśli chcesz grać magią to kazdy dodatkowy bound spell się przydaje.
Jeśli w klocku GG masz BoB to może warto by zastanowić się nad Wight Lordem BSB z np Sword of Kings i Gem of Blood.
Jeśli chodzi o resztę rozpiski, to proponowałbym wyrzucenie BK, ponieważ nie pasują do reszty rozpiski, która w więksości jest piechotą.
Jeśli rozpiska miała by być bardziej klimatyczna możesz się zastanowić nad wrzuceniem Banshee albo/i duchów (ewentualnie).
Wiem, że gdybyś się zastosował do moich hmm... rozważań, to musiałbyś zmienić połowę rozpiski, dlatego zastanów się nad nimi i wybierz tylko te (jeśli wogóle), tóre najbardziej przypadną Ci do gustu.
Dzięki Rady cenne, sam już myślałem nad wywaleniem BK, a zamiast nich o tej samej wartości punktowej wrzucę 3 bazy spirytusu i banszetkę. Zamiast Master Necromancera - Count Necrarch lvl2 z Nehekhara's Noble blood, Dark acolyte i Gem of blood. Zamiast thralla - bsb Wight lord ze Sword of the kings , Book Of arkhan do nekromanty. 100% piechoty i magia dalej tnie BTW, rozpiska jest od tego, żeby ją zmieniać
- RomualdZielony
- Powergamer Rozpiskowy
Bardzo podoba mi się ta rozpiska Im więcej klimatu tym lepiej Jednak bardziej mi pasuje Wight jako bsb a nie wampir. A Necrarha jako lord to też fajny pomysł, chociaż wg mnie to "powrót Liczmistrza" też ma swój klimacik
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Niech się wampiry od Nehekhary odczepią! Dość mi już kraju zniszyliNehekhara's Noble blood
Rozpiska jest zajefajna !
Nic dodac nic ujac w takim klimacie - chcialbym zeby w przyszlosci takie rozpiski byly wciaz grywalne
Serwus!
Nic dodac nic ujac w takim klimacie - chcialbym zeby w przyszlosci takie rozpiski byly wciaz grywalne
Serwus!
Wstąp do Karczmy pod ZademTroll'a