Malarskie inspiracje Starego Świata

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nokimam
Falubaz

Re: Malarskie inspiracje Starego Świata

Post autor: Nokimam »

Coś pięknego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak to zejebiście wygląda! WOW! Brawo, serio :shock: =D>
Pan Mamikon

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pięknie to wygląda...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Skończona 5-tka Dwarfs Irondrakes :) Kolorystyka zgodnie z życzeniem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szczwaniak
Chuck Norris

Post autor: Szczwaniak »

Prawdziwie Dwarf Marines :mrgreen:
Kiedyś cierpieliśmy z powodu plag społecznych, dziś cierpimy z powodu lekarstw na nie. - Friedrich August von Hayek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fuj :!: [-X . Tyle na temat samych figsów. Malowanie natomiast ok, choć za wiele do popisu to tutaj nie ma, niestety. Widać, że skupiłeś się na niebieskim i dobrze to wyszło. Reszta to tylko dodatek do niebieskiego :wink: ...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Nice :D mi się i malowanie i modele podobają
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Cholera jak nie leza mi modele dreakow w wykonaniu GW tobie udalo sie ladnie je wyciagnac.
Powiedz mi prosze czy jest szansa zamienic glowy dreakow na glowy Ironow z boxa przy zachowaniu broni dreakow ?

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

^Karpiu^ pisze:Cholera jak nie leza mi modele dreakow w wykonaniu GW tobie udalo sie ladnie je wyciagnac.
Mam zupełnie odwrotnie. Same modele ujdą, kolorystyka odjechana w kierunku metalicznego lakieru i mamy 40k pełną gębą. Przykro mi ale tak to widzę. Lubie Twój styl i zawsze z ciekawością sprawdzam co tam nowego, niestety przy ostatniej pracy jestem na nie. Bez urazy.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

^Karpiu^ pisze:Cholera jak nie leza mi modele dreakow w wykonaniu GW tobie udalo sie ladnie je wyciagnac.
Powiedz mi prosze czy jest szansa zamienic glowy dreakow na glowy Ironow z boxa przy zachowaniu broni dreakow ?
Dzięki :) Przyznam, że nie mam pojęcia :) Dostałem gotowe modele do malowania...Może ktoś inny będzie mógł odpowiedzieć :)
Grabz pisze: Mam zupełnie odwrotnie. Same modele ujdą, kolorystyka odjechana w kierunku metalicznego lakieru i mamy 40k pełną gębą. Przykro mi ale tak to widzę. Lubie Twój styl i zawsze z ciekawością sprawdzam co tam nowego, niestety przy ostatniej pracy jestem na nie. Bez urazy.
Cenie sobie każdą krytykę, także dziękuję :) To była moja pierwsza przygoda z metalicznym niebieskim, mam nadzieję, że nie wyszło tak tragicznie :)

@Śnieg, Fux
Dzięki za komentarze :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Azgaroth pisze:To była moja pierwsza przygoda z metalicznym niebieskim, mam nadzieję, że nie wyszło tak tragicznie
Technicznie bez zarzutu, raczej dobór koloru, barwione metaliki uwypuklają cechy czterdziestkowe :? mam nadzieję że wiesz o co mi chodzi.

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Powiem tak:
- Figurki brzydkie
- Bardzo ładne malowanie i przyjemnie rozjaśnienia niebieskiego
Obrazek

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Toż to krasnoludzki oddział space marines :) Ale tak na poważnie to genialny błękit jak go malowałeś?
Obrazek

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Kolory śmieszne i napewno orginalne w tej armii
A o technice się nie wypowiadam bo za cienki w pędzelkach jestem żeby krytykować/chwalić kogoś tyle lepszego

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Dzięki za komentarze :)
Deus pisze:Toż to krasnoludzki oddział space marines :) Ale tak na poważnie to genialny błękit jak go malowałeś?
Sam błękit jest właśnie pomalowany bardzo prosto - nakładamy podstawową warstwę mithril silver a następnie stosowałem kilka warstw farby - Guilliman Blue (glaze). Jako, że glaze ma dość specyficzną konsystencję to trzeba uważać jednak na uważne nakładanie poszczególnych warstw w zależności od tego jaki efekt chcemy osiągnąć :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Mam sporo różnych figsów w trakcie malowania (a że niedługo szykuje się urlop w pracy to przyspieszę tempo :)), póki co pokazuję skończoną 10 draków, tym razem chyba lepsze zdjęcia bo na białym tle :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nawet swoim malowaniem nie uratowałeś tych figsów, choć przynajmniej nadałeś im jakiś wygląd =D> . Fajny, soczysty błękit, metaliki też, oprócz tych srebrnych płytek z przodu - te jakoś do mnie nie trafiły zbytnio :wink: .

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Moim zdaniem wszystko się świetnie komponuje =D>

Szkoda tylko, że Irondrake'i wyglądają jak z jakiegoś futurystycznego filmu
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Silvestro pisze: Szkoda tylko, że Irondrake'i wyglądają jak z jakiegoś futurystycznego filmu
Sorry, taki mamy klimat :mrgreen: :wink: ...

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

W między czasie maluję sobię machinerię krasiową. Część z nich pokazuję poniżej, choć nie oszukujmy się - nie ma tu co pokazywać. Ot, robota prosta jak budowa cepa bez zbędnej zabawy :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 lis 2014, o 09:34 przez Azgaroth, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No tak - solidnie i bez wodotrysków. To dla siebie malujesz?

ODPOWIEDZ