Turniej WFB - 1600 pkt. - 06.09.2014 Vanaheim
Re: Turniej WFB - 1600 pkt. - 06.09.2014 Vanaheim
pi razy oko 8 latajek mozna wstawić
-
- Falubaz
4 maszyny dla krasi ? Bez maga lorda cieżko podejsc pod 2 działa, klope i organy. Imo lepiej zostawić im 3 maszyny, a żyrki niech nie wchodzą do limitu maszyn. Z ograniczen ogólnych i tak wchodzą tylko 2 (max 2 specjale takie same), Imo zestaw 3 + 2 jest mniej gięty niż przykładowy gunline który podałem powyżej. Howgh
z przykrością muszę zrezygnować proszę o wykreślenie z listy
Traye MAGNETYCZNE + magnesy neodymowe http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
kanał #1 YouTube (stary) - http://www.youtube.com/user/cotojest1000?feature=watch
kanał #2 YouTube (NOWY !) - http://www.youtube.com/channel/UCstzjTR ... ture=watch
Każdy wymiar, kolor, typ, opcja, dodatek... - ZAPRASZAM ! -->>> http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=110&t=35481
Unnamed1600 Pts - Dwarfs Army
1 Runesmith @ 128.0 Pts
General; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking
Rune of Stone
Fiery Ring of Thori [35.0]
1 Thane @ 153.0 Pts
Gromril Armour; Shield; Battle Standard
Master Rune of Grugni
1 Master Engineer @ 70.0 Pts
Gromril Armour
19 Quarrellers @ 330.0 Pts
Great Weapon; Dwarf Crossbow; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
1 Veteran @ [10.0] Pts
1 Veteran @ [10.0] Pts
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Forging
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 130.0 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Forging
1 Organ Gun @ 120.0 Pts
1 Flame Cannon @ 165.0 Pts
Rune of Forging
Models in Army: 53
Total Army Cost: 1596.0
Unnamed1600 Pts - Empire Army
1 Battle Wizard of the Amethyst Order @ 130.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Captain of the Empire @ 195.0 Pts
Lance; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Imperial Pegasus
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Witch Hunter @ 55.0 Pts
General; Brace of Pistols; Light Armour
15 Archers @ 142.0 Pts
Normal Bow; Standard; Musician
1 Marksman @ [10.0] Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
5 Demigryph Knights @ 413.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Demigryph
Steel Standard [35.0]
1 Inner Circle Preceptor @ [10.0] Pts
6 Demigryph @ [0.0] Pts
9 Knights of the Inner Circle @ 295.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
Banner of Swiftness [15.0]
10 Warhorse @ [0.0] Pts
Models in Army: 34
Total Army Cost: 1600.0
Milej gry
1 Runesmith @ 128.0 Pts
General; Gromril Armour; Shield
Rune of Spellbreaking
Rune of Stone
Fiery Ring of Thori [35.0]
1 Thane @ 153.0 Pts
Gromril Armour; Shield; Battle Standard
Master Rune of Grugni
1 Master Engineer @ 70.0 Pts
Gromril Armour
1 Veteran @ [10.0] Pts
1 Veteran @ [10.0] Pts
1 Grudge Thrower @ 170.0 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Forging
Rune of Penetrating
1 Grudge Thrower @ 130.0 Pts
Rune of Accuracy
Rune of Forging
1 Organ Gun @ 120.0 Pts
1 Flame Cannon @ 165.0 Pts
Rune of Forging
Models in Army: 53
Total Army Cost: 1596.0
Unnamed1600 Pts - Empire Army
1 Battle Wizard of the Amethyst Order @ 130.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Death
Dispel Scroll [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Captain of the Empire @ 195.0 Pts
Lance; Full Plate Armor; Shield; Battle Standard; Imperial Pegasus
Crown of Command [35.0]
Dragonhelm [10.0]
Luckstone [5.0]
1 Imperial Pegasus @ [45.0] Pts
1 Witch Hunter @ 55.0 Pts
General; Brace of Pistols; Light Armour
15 Archers @ 142.0 Pts
Normal Bow; Standard; Musician
1 Marksman @ [10.0] Pts
1 Steam Tank @ 250.0 Pts
1 Great Cannon @ 120.0 Pts
5 Demigryph Knights @ 413.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Demigryph
Steel Standard [35.0]
6 Demigryph @ [0.0] Pts
9 Knights of the Inner Circle @ 295.0 Pts
Barding; Lance; Full Plate Armor; Shield; Standard; Musician; Warhorse
Banner of Swiftness [15.0]
10 Warhorse @ [0.0] Pts
Models in Army: 34
Total Army Cost: 1600.0
Milej gry
No naprawdę Dydu proszę cię przestań się błaźnić - rozmawiałem z masą osób i nikt nie ma problemów z Df lub Imperium a to co tu reprezentowałeś jest do kupy nie podobne. Vodo na masterze w Krakowie miał 7 demisiów w jednym unicie a i tak cudów nie dokonał. Dość tego - nie podoba Ci się - trudno- nie przychodź . Ja już nie wezmę ani jednego twoje słowa poważnie . Ostateczny regulamin jutro.
o 16.30 musimy skończyć. Możliwe że następnym razem ostatnią bitwą będzie B&G co może pozwoli zagrać 4 razy - ale muszę to uzgodnić . Poza tym mamy wiele młodzieży batllowej na pokładzie i nie chcę żeby ich głowa rozbolałaAndrzej pisze:Czemu gramy tylko 3 bitwy? Na 1600 spokojnie damy radę zagrać 4.
Mi też się to podoba - koniec 16
Wisła Kraków.
Uprzejmie informuje że comp ostatecznie nie ulega zmianie:). Pojawiła się linijka dotyczą UL. Nie ukrywam że po zapoznaniu się z bookiem złapałem się za głowę . Możliwości milion - ale czy ktoś będzie umiał to wykorzystać to czas pokaże. Ograniczenia takie prawdziwe pojawią się kiedy ktoś to ogarnie i zacznie tym grać - ja na razie nie podejmuje się tego ogarnąć więc puszczam jak jest...
Tego compa rozesłałem do wielu osób z prośbą o radę czy sugestie co by zmienić. Wiele osób nie podjęło tematu ale wiele też się wypowiedziało. Żadna osoba nie miała zastrzeżeń do poruszonego tutaj tematu kraśków czy imperium. Dementuje też informację że zamierzam lub zamierzałem grać tymi armiami na naszych turniejach i dlatego robię ograniczenia takie aby było mi łatwiej wygrywać. Więcej nie zamierzam się z tego tłumaczyć ani poruszać tego tematu.
Po każdym turnieju - będę analizował co się stało i będę starał się zebrać rozpiski topowej piątki żeby zobaczyć czy faktycznie coś trzeba przyciąć.
Na turnieju każdy może do mnie podejść i powiedzieć co byś zmienił i dlaczego . Na pewno każdą sugestię wezmę pod uwagę.
Planuje co miesięczne turnieje w tym formacie aż do przyszłej wiosny - mam pomoc i wsparcie wielu Legionistów i Ciupagowców a to gwarantuje że będzie to właściwie ograniete. Będziemy też wprowadzać nowe scenariusze i dotyczące ich zasady.
Podsumowując - pomysłów jest wiele - byle tylko starczyło cierpliwości - liczę też na przychylność szefa sklepu Vanaheim i na to że będzie chciał nam w tym pomagać i też nie braknie mu cierpliwości ...
Tego compa rozesłałem do wielu osób z prośbą o radę czy sugestie co by zmienić. Wiele osób nie podjęło tematu ale wiele też się wypowiedziało. Żadna osoba nie miała zastrzeżeń do poruszonego tutaj tematu kraśków czy imperium. Dementuje też informację że zamierzam lub zamierzałem grać tymi armiami na naszych turniejach i dlatego robię ograniczenia takie aby było mi łatwiej wygrywać. Więcej nie zamierzam się z tego tłumaczyć ani poruszać tego tematu.
Po każdym turnieju - będę analizował co się stało i będę starał się zebrać rozpiski topowej piątki żeby zobaczyć czy faktycznie coś trzeba przyciąć.
Na turnieju każdy może do mnie podejść i powiedzieć co byś zmienił i dlaczego . Na pewno każdą sugestię wezmę pod uwagę.
Planuje co miesięczne turnieje w tym formacie aż do przyszłej wiosny - mam pomoc i wsparcie wielu Legionistów i Ciupagowców a to gwarantuje że będzie to właściwie ograniete. Będziemy też wprowadzać nowe scenariusze i dotyczące ich zasady.
Podsumowując - pomysłów jest wiele - byle tylko starczyło cierpliwości - liczę też na przychylność szefa sklepu Vanaheim i na to że będzie chciał nam w tym pomagać i też nie braknie mu cierpliwości ...
Proszę mnie wypisać, niestety tym razem mnie nie będzie.
Co do ograniczeń to miałem nadzieję że turnieje w Vana pozostaną bez ograniczeń, no ale cóż...
Co do przyszłego turnieju, to mam prośbę żeby wykluczyć imperialne wybuchające gołębie z limitu broni templejtowych, bo to raczej funowy stuff, a ja akurat lubię sobie pograć na dużej ilości takich gołębi (ostatnio wszystko przegrałem do 0 więc naprawdę masakry nie robią).
I jeszcze słówko ode mnie: otóż ograniczenia EURO jakie by nie były to ewoluowały przez ostatnie lata i w tej chwili są IMO naprawdę grywalne. PKSy nie mają takiej historii, ale też są wynikiem długiej pracy wielu ludzi. Dzięki temu i PKSy i EURO mają jeden podstawowy plus - nie blokują "funowych" buildów - są tylko po to żeby hamować ludzi, którzy delikatnie mówiąc nie lubią przegrywać , ale pozostałym dają wolną rękę.
Więc jeśli już jakieś ograniczenia to powyższe, ale to oczywiście wszystko IMHO.
Co do ograniczeń to miałem nadzieję że turnieje w Vana pozostaną bez ograniczeń, no ale cóż...
Co do przyszłego turnieju, to mam prośbę żeby wykluczyć imperialne wybuchające gołębie z limitu broni templejtowych, bo to raczej funowy stuff, a ja akurat lubię sobie pograć na dużej ilości takich gołębi (ostatnio wszystko przegrałem do 0 więc naprawdę masakry nie robią).
I jeszcze słówko ode mnie: otóż ograniczenia EURO jakie by nie były to ewoluowały przez ostatnie lata i w tej chwili są IMO naprawdę grywalne. PKSy nie mają takiej historii, ale też są wynikiem długiej pracy wielu ludzi. Dzięki temu i PKSy i EURO mają jeden podstawowy plus - nie blokują "funowych" buildów - są tylko po to żeby hamować ludzi, którzy delikatnie mówiąc nie lubią przegrywać , ale pozostałym dają wolną rękę.
Więc jeśli już jakieś ograniczenia to powyższe, ale to oczywiście wszystko IMHO.
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...
Bardzo mi przykro że Cię nie będzie - na takich początkujących graczach zależy mi najbardziej... mam nadzieję że to nie ten syf na forum Cię nie zniechęcił ...BP ma swoje prawa i to jest normalne że każdy tu wie wszystko lepiej i jest z czegoś niezadowolony - nie zwracaj na to za dużej uwagi
Nasze ograniczenia nie mają nic wspólnego z PKS-em . Ograniczenia zostały wymyślone ponad rok przez Gremlina i odbyła się cała seria turniejów na te punkty a wręcz była zrobiona liga . Pod koniec 2013 został na te zasady zorganizowany turniej klasy master w Krakowie - każdy bardzo go chwalił.
Euro nie nadaje się do grania na małe punkty - tak samo granie open na format poniżej 3 tys jest raczej masochizmem turniejowym. Niestety z różnych przyczyn ostatnie 8 msc format nie istniał w naszym mieście. Uważam ,że to szkoda i że należy mu się uwaga. Zresztą popatrz co się dzieje? Zaraz po tym jak ogłosiliśmy turniej w Vana dwa inne ośrodki (Bielsko i Mielec) zaraz skopiowały ten format i są ogłoszone turnieje. To oznacza że jest potrzeba i wszyscy musimy pracować nad tym formatem - ale nie po chamsku i zagrywkami personalnymi ale rzetelnie w czasie grania i w czasie turniejów.
Gołębie nie są takie słabe - S4 AP może no spokojnie zabić całego fasta! A w dobie kiedy chordy piechoty wracają na stół to mogą być naprawdę wredne. Specjalnie jednak dla Ciebie na przyszły turniej będziesz mógł wystawić ile chcesz inżynierów z gołębiami ....ale pod warunkiem że nie weźmiesz innych maszyn:)
Nasze ograniczenia nie mają nic wspólnego z PKS-em . Ograniczenia zostały wymyślone ponad rok przez Gremlina i odbyła się cała seria turniejów na te punkty a wręcz była zrobiona liga . Pod koniec 2013 został na te zasady zorganizowany turniej klasy master w Krakowie - każdy bardzo go chwalił.
Euro nie nadaje się do grania na małe punkty - tak samo granie open na format poniżej 3 tys jest raczej masochizmem turniejowym. Niestety z różnych przyczyn ostatnie 8 msc format nie istniał w naszym mieście. Uważam ,że to szkoda i że należy mu się uwaga. Zresztą popatrz co się dzieje? Zaraz po tym jak ogłosiliśmy turniej w Vana dwa inne ośrodki (Bielsko i Mielec) zaraz skopiowały ten format i są ogłoszone turnieje. To oznacza że jest potrzeba i wszyscy musimy pracować nad tym formatem - ale nie po chamsku i zagrywkami personalnymi ale rzetelnie w czasie grania i w czasie turniejów.
Gołębie nie są takie słabe - S4 AP może no spokojnie zabić całego fasta! A w dobie kiedy chordy piechoty wracają na stół to mogą być naprawdę wredne. Specjalnie jednak dla Ciebie na przyszły turniej będziesz mógł wystawić ile chcesz inżynierów z gołębiami ....ale pod warunkiem że nie weźmiesz innych maszyn:)
lol Nieźle Generalnie to zawsze chciałem mieć imperium w formie piechotnej z dużą ilością strzelania, a tu okazuje się że nie dość że strzelcy imperialni obsysają, nie dość że standardem w prawie każdej armii są jednostki z ruchem 7+, które biegają i latają po całym polu bitwy, to jeszcze każde ograniczenia przycinają strzelanie... jakby było po co rozumiem że te ograniczenia to takie kopanie leżącego, żeby nikt nawet nie pomyślał żeby skupić się na strzelaniu i składaniu starego klasycznego gunlinePiotrB pisze:ale pod warunkiem że nie weźmiesz innych maszyn:)
Nie, nie, będę miał wtedy egzamin w sesji porawkowej. A gram od wyjścia 8 edycji, choć imperium męczę od 1,5 miesiąca.PiotrB pisze:Bardzo mi przykro że Cię nie będzie - na takich początkujących graczach zależy mi najbardziej... mam nadzieję że to nie ten syf na forum Cię nie zniechęcił
Kiedyś grejtsłordy to były grejtsłordy, a nie jakieś "miecz + tarcza"...