Dzikki'ego bolesne próby

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Re: Dzikki'ego bolesne próby

Post autor: Skaven »

dzikki pisze:Vraith dzięki za podpowiedź - sprawdzę jak u mnie zadziała.

Skaven - no właśnie ja bym chciał uniknąć grzebania w shopach ;] mało czasu mam, ledwo na zdjęcia.
Warstwa--> auto tony czy coś takiego i z pożółkego tła ( które na prawdę biała kartka) robi się normalny kolor i lepiej oddaje rzeczywiste kolory. Nie mniej jednak to proceder męczący pomimo tych dwóch kliknięć, czasami też nie chce mi się zdjęć nawet robić ;)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Dawno mnie nie było, ale nie mam czasu na foty. Żeby nie być gołosłownym, iż nic nie powstaje o to przykładowe warsztaty - mniej więcej połowa longbeards (Harlequin, GW obie edycje)
Obrazek
Oraz nowe w kolorystyce brąz-czerwień i zieleń. Robieni na wojów z dwurakami oraz z bronią 1-ręczną+tarcza. Na longi i ironów nadają się średnio.
Obrazek
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Co do pierwszej foty - widzę, że też masz problemy z tarczami. Kurde, przydałby się ktoś produkujący fajne tarcze dla krasi... Szczególnie w przypadku tego regimentu spójne tarcze by ładnie wyglądały...
Co do drugiej foty - bez komentarza :mrgreen: :wink: ...

Morsfinek
Wodzirej

Post autor: Morsfinek »

Idealne zestawienie! Coraz mniej mi się te nowe krasnoludki podobają :/
Zdjęcia słabe także niewiele można powiedzieć o malowaniu ale kolekcja imponująca <klask klask>
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Spójne tarcza przydadzą się w przypadku klanowych staroedycyjnych, bo czeka mnie 30. Do nich wezmę prawdopodobnie tarcze od nowych kraśków, które akurat są całkiem całkiem. W longach ich tarcze od sasa do lasa dają taki smaczek, że jest to zbieranina zrzędliwych dziadków.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Zdjęcie robione przez ścianę za pomocą techniki niewidomego mistrza Szit Fak

Obrazek

Awatar użytkownika
Mirabelka
Mudżahedin

Post autor: Mirabelka »

Faktycznie z malowania niewiele widać ale ciekawią mnie te modele. Co to jest tak właściwie? Z Dwarfów na koniach to tylko chyba jest niewydany knecht.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Zabrałes się w końcu za kawalerię? Jak wielkie będą regimenty?

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Są to modele White Knight'a.
Niby się zabrałem, bo ile można long'ów malować - już mi biało-szaro przed oczami od bród ;] Chwilowo będzie ich sześciu. Modele są wielce zacne, kuce są opancerzone od chrap po kopyta prawie. Można się tylko przyczepić, że brody krótkie, ale u WK większa jest taka. Ja mam samych z młotami pod pędzlem + command group. Potem zobaczymy.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

To zaś moje zgłoszenie na Play Mini Of The Month LII - Rycerze Zakonu Białego Niedźwiedzia z Middenheim.
Wiem, że tylko jedno zdjęcie i to kiepsko zrobione, ale jak pomyślałem, że krasie nie będą miały reprezentacji (albo żyrki zamiast tego) to mojej brodzie się smutno zrobiło. Więc naginając nieco czas udało mi się w ostatnim momencie skończyć tych oto 6.
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Dwarf cavalry rulezzzz :!: :!: :!: :P Moje wciąż czekaja na nadmiar czasu, chęci i czego tam jeszcze. Te kuce są zajebiste :wink: ...

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Mogę tylko dodać, że po przypomnieniu się chłopakom możemy się spodziewać w najbliższej przyszłości spieszonych rycerzy od WK ;]

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

dzikki pisze:Mogę tylko dodać, że po przypomnieniu się chłopakom możemy się spodziewać w najbliższej przyszłości spieszonych rycerzy od WK ;]
to pamiętaj o mnie [-o<

a co do kucyków to fajny oddział się szykuje tylko daj je komus do obcykania aparatem plizzz :twisted:

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Jak będę miał pewność, że są dam informację. Przypominam tylko, że kwota będzie zdziebko wyższa niż ostatnio - dwa powody, nieco wyższe ceny i stawki poczty angolskiej. Ostatnio byłem mało osiągalny, ale teraz znowu zaczynam zbierać informacje odnośnie rzeczy do zamawiania.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

sprzedajecie te dwarfy z wk? czy robicie jakieś zbiorcze zamówienie bo jak tak to też się pisze:P

Awatar użytkownika
hellsing
Chuck Norris

Post autor: hellsing »

Super =D> =D> =D>
Klub Gier Bitewnych Toruń https://www.facebook.com/Triclinum/
Blog https://miniaturepaintingstudio.blogspot.com/
Każdą moją prace publikuje na YouTubie https://youtube.com/channel/UC6DW9zlhA9 ... zFQ/videos
Facebook https://www.facebook.com/miniatureps/
Instagram https://www.instagram.com/miniaturepaintingstudio/
Szukam kogoś do współpracy przy malowaniu modeli Toruń i okolice

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Draco pisze:sprzedajecie te dwarfy z wk? czy robicie jakieś zbiorcze zamówienie bo jak tak to też się pisze:P
Zbiorcze zamówienie i wszystkie warunki będą ustalane jak ludzie z WK zrobią pieszych rycerzy.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ja sobie maluje różne takie - niedługo wstawię.

A dziś przyszedł przesyłek skrywający .... krasnoludzkie zeppeliny z Titan Forge.

Zdjęcie na szybko i dla porównania wielkości zombie ;] Ten nie posiada pilota, ale pozostałe je mają :
Obrazek

A tutaj jeden z mniejszych:
Obrazek

Starożytni strażnicy - mechaniczne golemy mniej więcej ;] Warto zwrócić uwagę na torsy, które są wielkości zombiaka
Obrazek

Jakość odlewów dobra, trochę nadlewek do usunięcia, ale tragedii nie ma.

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Z wielką przyjemnością przejrzałem sobie całą galerię. Na każdej stronie pięknie pomalowane, stare modele. Brawo.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Czekam na pomalowane zeppeliny :)
Obrazek

ODPOWIEDZ