Mag HE

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Mag HE

Post autor: Adamdo »

ostatnimi wieczory zajmowałem się tym o to magiem
muszę się nauczyć dobrze robić zdjęcia (muszę brata poprosić by mi dał starego HP, bo nikon d40 jakiś gorszy jest...) bo to co tutaj jest to namiastka tego jak wygląda w rzeczywistości ;)

Obrazek
Obrazek

kilka rzeczy spaprałem, ciekawe czy je zauważycie przy takim zdjęciu ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Bardzo przyzwoita praca!!!
Na pierwszy rzut oka rzucily mi sie 2 rzeczy - rewelacyjnie wygladajaca kula na staffie i niechlujnie zrobiona podstawka. Zielony plaszcz wyglada troche na niedowycieniowany i strasznie sie blyszczy - nie wie mczy to wina fotek czy czego... Co ogolnie nie zmienia faktu , ze figurka trzyma poziom i na stole bedzie sie wyrozniac ;)

Awatar użytkownika
Grafik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Grafik »

Ładna figurka, kula gites, Podoba mnie sie to szare ubranko - co to za kolor?

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Końcówka staffa niedomalowana (ta od góry), rozjaśnienie w cieniu płaszcza na plecach... Gratulacje ze nie wygląda jak reszta pedalskich HE :) Ta praca pokazuje że da sie pomalować HE w innym schemacie ;)

Awatar użytkownika
młoda
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: młoda »

@Grafik - jak na moje oko to to szare nie jest :wink: imo to mieszanka graveyard earth, kommando khaki i bleached bone albo coś w ten deseń, choć mogę się mylić :wink: .

Co do figurki - sama rzeźba jest mi doskonale znana (malowałam tego maga 4 razy :P ), kolorystyka też wygląda na znajomą :wink: . Figurka pomalowana jest bardzo czysto i estetycznie, co strasznie cenię. Moim zdaniem lepiej żeby coś miało 'dwie' warstwy, a równo nałożone niż 'dziesięć' niechlujnie. Jedyne co mi nie pasuje to włosy - coś z nimi jest nie tak :P i chyba na koniuszkach widać odpryski, ale może to wina zdjęcia. Jak na TT jest wręcz cudowny :wink: . Duży plus za kulę i diamenty :wink: . Powodzenia w dalszych malunkach :wink: .

Pozdrawiam,
młoda :wink:.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

dzięki za miłe słowa ;)
zielony płaszcz na żywo jest dużo jaśniejszy, wszystko po prostu trochę ciemniejsze wyszło
przepis na kremowy płaszcz to trochę zmieniony przepisz hasha który podał go przy okazji tutorialu złotego nmm: snakebite+ troszkę vomit brown+ ciupkę vallejo iraqui sand > vallejo iraqui sand > vallejo iraqui sand + biały > biały na końcówkach
wszystko malowane bardzo rozwodnionymi farbami (jakby washe, tylko że zamiast cieniować rozjaśniałem nimi). sam płaszcz ten kremowy to jakieś 9 warstw bardzo łagodnych przejść

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

No ale bardzo fajny efekt wyszedł na tym płaszczu :P Opłacało się dawać te 9 warstw :)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

bardzo przyjemna praca dałbym wiecej niż TT bo TT to maznięte wielkim pędzlem figurki :D... czekam na iwęcej prac HE zielonkawi wygladają bardzo fajnie (swoja droga kiedyś próbowałem zółtych HE ale to była mordenga w malowaniu)

tak trzymaj (tzn. coraz lepiej)

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

nowe zdjęcie, mam nadzieję że trochę lepsze ;)
wiem że powinno być z tyłu ale jakoś tak zapomniałem zrobić ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Oczom przydałaby się czarna obwódka... Podstawka bardzo niechlujnie... Dbaj o ich brzegi, są bardzo ważne. Poza tym to ok.

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

podstawka jak wszystko ma trochę tego lakieru na sobie, a zdjęcie robiłem przy trzech lampach halogenowych więc może się trochę błyszczeć ;) ale uważać trzeba! ;)
ale piasek i tarcza - racja, trochę na szybko robiłem bo przerwa na reklamy w TV była a gladiatora sobie chciałem obejrzeć ;)

Awatar użytkownika
Flint Fireforge
Wałkarz

Post autor: Flint Fireforge »

Praca rewelacyjna, świetny płaszczyk, oryginalne kolorki(za pozwoleniem autora wykorzystam podobny motyw w moich dwarfach, oczywiście jedynie za pozwoleniem mistrza :D ). Laska i kula na niej no majstersztyk.

Awatar użytkownika
Flint Fireforge
Wałkarz

Post autor: Flint Fireforge »

A właśnie skoro mag na stół to musi mieć armię do towarzystwa. Daj nam nacieszyć oczy armią elfów szefie :wink:

Santi
Mudżahedin

Post autor: Santi »

Spoko mag,ładnie pomalowany ;)

Awatar użytkownika
Adamdo
Chuck Norris

Flint Fireforge pisze:A właśnie skoro mag na stół to musi mieć armię do towarzystwa. Daj nam nacieszyć oczy armią elfów szefie :wink:
pokażę, ale sa dwa warunki:
1. dostanę ją (praktycznie wszystko co mam jest nieprzydatne na nową ed. więc nie maluje tego ;) )
2. pomaluje ją
generalnie raz na miesiąc coś powinno być ;) (w trakcie maluje SM)

ODPOWIEDZ