Rozumiem sojusze podręcznikowe, ale wprowadzanie ograniczeń żeby było bardziej kompetytywnie i utrzymywanie jednocześnie jednej z najbardziej losowych zasad w podręczniku trochę się imo gryzie. No i oczywiście uwala potężnie wszystkich graczy DE i SK. Dla wyjaśnienia, ja nie gram żadną z tych armii, ale opcje na sojuszowanie się graczy tych armii wyglądają blado jeżeli ktoś chciałby o miejsca powalczyć. Myśleliście żeby utrzymać sojusze podręcznikowe, ale zrezygnować z tej jednej zasady? To w końcu master, a nie klimatyczna kampania wfrp.Niko pisze:Czy to znaczy że wspaniała zasada skavenów i DE obowiązuje?ślivek pisze:Sojusze podręcznikowe (CHD do armies of destruction, DoW neutralne).
[MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY
Re: [MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY
PiotrB pisze:Imo - po przeczytaniu tego compa - zachciało mi się przyjechać - lekki ,przejrzysty i fajny a jednocześnie jakieś gięcia ogranicza - dodajcie standardowy zapis o Tetlisie i tych dwóch demonowych pomyleńcach . Generalnie ode mnie BRAWO !
Tez uwazam, ze bardzo dobry comp wyszedl - luzniejszy niz EURO, ale tez tnacy pare ograniczen. Tak jak piszesz zastanowilbym sie nad niektorymi spec herosami - kairos, teclis itd.
Odnosnie sojuszy - bardzo dobrze, ze sa podrecznikowe, zastanowilbym sie ewentualnie czy zgodnie z klimatem zostawic de i skavenow jak jest, czy byc milym dla nich i zrobic, ze nie sa zdradzieccy.
Nie ma flejmu, bo komp jest ok. Natomiast uwalone SK i DE to straszna bieda. Jeżeli jakiś klub chciał zabrać obydwie armie, to może albo je ze sobą sparować i chłopaki pojadą sobie dla funu (ewentualnie modlić się, żeby dobrze na sojusz rzucali), albo klubowo wyskoczyć do Łodzi na piwo, a nie po punkty
Sorry Gamoniu i dzięki jednocześnie - to miało być zapomniałem przekleić Trochę robiłem na szybko zbieranie tego compa, stąd to zaniedbanie.
Co do Kairosa - się nie mieści. Teclis ma zapisek o wybieraniu czarów na poziomie rozpiski co sprawia, że nie jest już taki straszny.
Progi raczej standard mackowy czyli co 200.
Co do Kairosa - się nie mieści. Teclis ma zapisek o wybieraniu czarów na poziomie rozpiski co sprawia, że nie jest już taki straszny.
Progi raczej standard mackowy czyli co 200.
Hoops pisze:Raczej nie widzę możliwości zmiany, ale to już Ślivek odpowie i potwierdzi.
Ja ze swojej strony jestem lekko zaskoczony i rozczarowany brakiem flejmu i hejtowania.
Wyszedl Wam w koncu dobry comp to co flejm chcesz? Nie ma nic za darmo
Zastanowcie sie nad kairosem, teclisem i epidemiusem - bo chlopaki troche sa imba.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Kurde, a była szansa na coś innegoSojusze podręcznikowe
Znowu trzeba zagrać lizaki + krasnale, eh...
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
rover pisze:Nie ma flejmu, bo komp jest ok. Natomiast uwalone SK i DE to straszna bieda. Jeżeli jakiś klub chciał zabrać obydwie armie, to może albo je ze sobą sparować i chłopaki pojadą sobie dla funu (ewentualnie modlić się, żeby dobrze na sojusz rzucali), albo klubowo wyskoczyć do Łodzi na piwo, a nie po punkty
Sojusze podręcznikowe (CHD do armies of destruction, DoW neutralne). Nie obowiązują zasady Dark Elves oraz Skaven o pogarszaniu się sojuszy.
OK. Dzięki. Odnośnie WoC:ślivek pisze:Sorry Kalafior - starałem się ale tutaj faktycznie było łatwiej złożyć ograniczenia które będą sensowne.
Królik - spoko, dopisałem to po tym jak już napisał
Czy jeśli DP jest generałem to zjada 2 sloty? Czy chodzi o lorda klepacza?Lord w armii/DP/Chimera/Hellcannon 0-3
ślivek pisze:Kairos nie wchodzi, Epidemius jest zakazany a Teclis wybiera czary na poziomie rozpiski - to jest w compie.
Oooo widzisz i od razu lepiej to brzmi ;)Choc Teclis na total bana zasluguje
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Pewnie, zgrywam się!ślivek pisze:Sorry Kalafior - starałem się ale tutaj faktycznie było łatwiej złożyć ograniczenia które będą sensowne.
Te ograniczenia wyglądają w obecnej formie o niebo lepiej!
To jest źle napisane. Wykreślcie DP i po kłopocie.Królik pisze:
OK. Dzięki. Odnośnie WoC:
Czy jeśli DP jest generałem to zjada 2 sloty? Czy chodzi o lorda klepacza?Lord w armii/DP/Chimera/Hellcannon 0-3
Zostanie wtedy lord w armii/Chimera/Helka 0-3
czyli jak mamy DP i np maga lorda to bierzemy helene LUB chimere, a jak mamy tylko jednego lorda to mozna i chimke i helke, tak będzie sensownie.
Mam pytanie odnośnie:
'DoC duże: 0-4 jednostki nurgla w armii, drugi Skullcannon -100pkt do limitu armii, bestie nurgla 0-6, Skullcannon liczy się jako maszyna'
Czy bohaterowie też się liczą do tego wyniku- np. herald nurgla/guo?
'DoC duże: 0-4 jednostki nurgla w armii, drugi Skullcannon -100pkt do limitu armii, bestie nurgla 0-6, Skullcannon liczy się jako maszyna'
Czy bohaterowie też się liczą do tego wyniku- np. herald nurgla/guo?
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
To przy okazji te "jednostki" też opiszcie. Czy chodzi o herosów również czy oni są poza limitem?DE duże: jednostki kawalerii i kawalerii potworów z wyłączeniem jeźdźców na Cold-One'ach 0-6
LIZ duże: jednostki z zasadą fly 0-4.
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Wydaje mi się, że ten zapis ma blokować złożenie: Demon Prince + 2x Chimera i błędu tam nie ma, choć mogę się mylić, bo WoChem nie zajmowałem się bezpośrednioCauliflower pisze:Czy jeśli DP jest generałem to zjada 2 sloty? Czy chodzi o lorda klepacza?Lord w armii/DP/Chimera/Hellcannon 0-3