Pytania i odpowiedzi
Moderator: #helion#
Re: Pytania i odpowiedzi
Ja zrezygnowałem z grania na halabardach tylko dlatego, że nie chciało mi się ich ustawiać potem w ładnych rządkach. Zaowocowało to graniem na całej armii z sv1+ i uważam, że to zdecydowanie się sprawdza. Czołg, działa, gryfy, wagon i jeden albo dwa mniejsze oddziały. Mag na Life żeby leczyć przede wszystkim czołg. Pozdrawiam
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
A wracając do Greatswordów - wielokrotnie mi się zwrócili - jest jedno ale - zawsze trzeba ich dopalić przynajmniej jednym czarem:
5+ ward z modlitwy
czary z Light
czary ochronne z Life
Metal - scaly skin daje im 2+ save - (przyjład: to wystarczyło by zmasakrowali i pogonili liczniejszy oddział Witch Elves)
Są lepsze rzeczy do wyboru, ale GS nie są kiepscy, są na prawdę dobrzy, ale jak dla mnie powinni kosztować ok 9-10 pkt za model.
5+ ward z modlitwy
czary z Light
czary ochronne z Life
Metal - scaly skin daje im 2+ save - (przyjład: to wystarczyło by zmasakrowali i pogonili liczniejszy oddział Witch Elves)
Są lepsze rzeczy do wyboru, ale GS nie są kiepscy, są na prawdę dobrzy, ale jak dla mnie powinni kosztować ok 9-10 pkt za model.
Jak się halabardy wzmocni magią to też kozaczą, a kosztują znacznie mniej
Może źle się wyraziłem, greatswordzi nie są słabi, są po prostu za drodzy, przez co są słabi. Porównajcie sobie do lwów czy speciali w innych armiach.
Jak chcemy mieć oddział który mocno bije to demigryfy są bezkonkurencyjne.
Może źle się wyraziłem, greatswordzi nie są słabi, są po prostu za drodzy, przez co są słabi. Porównajcie sobie do lwów czy speciali w innych armiach.
Jak chcemy mieć oddział który mocno bije to demigryfy są bezkonkurencyjne.
demigryfy sa fajne no ale... ma je kazda rozpiska emp..
chcialbym grac czyms co rozni sie od empire innych.
pisze tak czesto ,bo caly czas mysle co by tu dokupic potrzebnego na teraz jak i wieksze pkt.
bankowo bede gral na 13 ICK z bsb w srodku lub grand masterem z runefang, jeszcze kminie
2 armaty
czolg
2 magow w lukach
reszte caly czas kombinuje
czy gral ktos bsb na pegazie albo zwyklym capitanie na pegazie?
nie spada za szybko?
pisze tak czesto ,bo caly czas mysle co by tu dokupic potrzebnego na teraz jak i wieksze pkt.
bankowo bede gral na 13 ICK z bsb w srodku lub grand masterem z runefang, jeszcze kminie
2 armaty
czolg
2 magow w lukach
nie spada za szybko?
Pegazem trzeba umieć zagrać, to nie jest coś co ma zabijać klocki, ten kapitan powinien niszczyć maszyny przeciwnika, odginać ważne szarże i ogarniać fasty przeciwnika. Warto mieć jednego.
Na początek wystarczy Ci jedna armata i czołg.
Demigryfy niby są w każdej rozpisce, ale czołg i armaty też a jakoś nikt nie wystawia zamiast nich moździerzy czy rakietnic.
Magów robisz prosto, szukasz plastika który ma wystarczająco szerokie nogi by posadzić go na koniu (state troop/militia), trochę piłujesz, a potem uzupełniasz bitsami z pudełka magów.
GSy w core byłyby do rozważenia, ale trochę fluffowo nie pasują tam. IMO za 9pkt i fajną zasadą specjalną byliby wystawiani.
Na początek wystarczy Ci jedna armata i czołg.
Demigryfy niby są w każdej rozpisce, ale czołg i armaty też a jakoś nikt nie wystawia zamiast nich moździerzy czy rakietnic.
Magów robisz prosto, szukasz plastika który ma wystarczająco szerokie nogi by posadzić go na koniu (state troop/militia), trochę piłujesz, a potem uzupełniasz bitsami z pudełka magów.
GSy w core byłyby do rozważenia, ale trochę fluffowo nie pasują tam. IMO za 9pkt i fajną zasadą specjalną byliby wystawiani.
Flagelanci to bezapelacyjnie najlepsza spośród wszystkich niewystawialnych oddziałów w Warhammerze:)
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173
Swój chłop! On chce nieco wysilić umysł i pokombinować, wystawić coś co po prostu lubi, mu się podoba, a nie oklepany nudny standard!Krówka pisze:demigryfy sa fajne no ale... ma je kazda rozpiska emp..
2 armaty
czolg
2 magow w lukach
nie spada za szybko?
Jeszcze powiedz, że mieszkasz we Wrocławiu lub okolicach, to Cię przygarniemy do Mend łOgrynowych w Feniksie
Wracając do putania, co wstawić do GSów? Ja zwykle ładuję, Arcylektora z Armour of Meteoric Iron i dwurakiem (bo taki mi się podoba:) ), czasem dodam mu ironcurse icon, czy Dawnstone. Same GSy mają Standard od Discipline, więc LD 10 z generała idzie. BSB może spokojnie łazić w innym oddziale, byle miał GSów w zasięgu.
Nie wiem, czy ze wszystkich armii, ale w Imperium na pewno Jeśli przecniwnik ma taką samą Inicjatywę lub mniejszą, to są genialni! Dewastują! W innym przypadku trzeba ich dopalać.Shaga pisze:Flagelanci to bezapelacyjnie najlepsza spośród wszystkich niewystawialnych oddziałów w Warhammerze:)
Panowie, na jakich podstawkach powinny zostać umieszczone następujące maszyny (pytanie pod kątem masterów oraz innych turniejów):
- działo,
- blaster,
- moździerz,
- rakietnica.
Chodzi mi o minimalne/optymalne wymiary - tak aby nie było za dużo ani za mało.
Pytanie do praktyków - czy lepiej aby były to podstawki okrągłe czy też prostokątne?
Z góry dzięki!
- działo,
- blaster,
- moździerz,
- rakietnica.
Chodzi mi o minimalne/optymalne wymiary - tak aby nie było za dużo ani za mało.
Pytanie do praktyków - czy lepiej aby były to podstawki okrągłe czy też prostokątne?
Z góry dzięki!
ile ptk kosztuje 1 state troop halabardzista?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
6pkt