Szczur też człowiek czyli...

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: Szczur »

z magic sculpta cały, jeździec to przerobiony clanratonightrunner

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

TomCio pisze:Meneaterzy 2 rary ciągną o ile się niemyle.
Tak, ale często gram na taką ilość punktów, że mnie to nie boli. :) A maneaterów zrobiłem sobie z archiwalnych ogrów. Mają wszystko jak trza: gut plate'y, ci co trzeba mają great weapons, a inni cathayan longswords. Dotychczas wystawiłem ich raz, i troszkę się nie sprawdzili (BSB mi zszedł - Shadowblade zrobił swoje :? )
Szczurza kawaleria to lepszy pomysł niż branie modeli "normalnej", IMO (w końcu i Nurglitch z Lustrii jeździ na Poxie ;) ). Z chęcią zobaczyłbym efekt. Widziałem kiedyś modele Garetha Hamiltona i nie wyszły najgorzej.

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

jak skończę jednego to załatwię cyfrówkę i wrzucę foty

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Lech Wokal zrobił sobie light cavalry z wilków i night runnerów bodajże.
Wyglądało ok. ale pyski były trochę nieprzerobione, więc ciągle miały swój psi wygląd

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

W takim razie czekam na foty. :)

Ideja light cavalry na "wolfratach" czy "ratwolfach" uderzyła mnie była już jakiś czas temu. Ale mam tyle sklejania, że to byłoby już za dużo.
Gareth zrobił swoich na giant ratach (może ktoś widział w WD albo Skaven Colector's Guide - tam są fotki). Nie wyszło najgorzej, ale trochę nieproporcjonalne te "wierzchowce". IMO dużo lepsze byłyby właśnie wilki z łbami plajstikowych ogroszczurów (jest pewien zapas w wyprasce). Efekt takiej konwersji można zobaczyć w WD 311, w artykule z listą klanu Moulder.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Ech... Nikłe marzenia o prawdziwej szczurzej kawalerii...

A przecież to nawet bardzo fluffowe by było. Clan moulder hodujący własne wierzchowce. Cóż nie można mieć wszystkiego...

Moim zdaniem jeśli skaveny już i tak są dzielone na klany, to czemu na nowy kodeks nie wykombinować skavenów totalnie klanowych. Typu: chcesz grać clan moulder, pestiliene etc. ok. graj. troche zmian w obecnych zasadach, kilka nowych jednostek i jazda. ale pewnie i tak tak nie bedzie...

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Mnie się bardzo podoba lista klanu Moulder z WD (poza drobnymi niedociągnięciami i babolami - jak stwór co się wykopuje i ma Ld 5 - jak to ma działać z dala od generała czy beastmastera? To już mogli mu dac opcję z jakimś "kerownikiem" czy innym "nadsztygarem" ;) ).
Z tymi listami to namiastkę mieliśmy: był SoC-owy Eshin, Pestilence z Lustrii i Moulder z WD. Ja przez jakiś czas miałem cichą nadzieję, że w którymś WD wyjdą zasady dla jednostek rare z Eshinu i Moulder (przez jakiś czas takie plotki chodziły).
Listy klanów byłyby niezłe, z plusami dla każdej, oraz jedna ogólna, nie tak wyspecjalizowana jak klanowe. Pomarzyć można. :)

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

ja swoim szczurom dam ciężki pancerz, i to będzie ciężka, a nie lekka kawaleria.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

To czekam na jakieś fotki. :)
Tak myślałem, i w sumie szczury mają taka menażerię mutantów, że i coś na kształt cięzkiej kawalerii mogłoby się znaleźć. Jednostka bardzo specjalna. :) Skoro beastmasterzy czasem ogroszczurów dosiadają (sam kombinuję nad takim modelem).
Mnie się jawi taka wizja chamsko zmutowanych, opancerzonych skavenów dosiadających niemniej zmutowanych, dość dużych, bestyj. Jeśli bym robił takie modele, to poszedłbym w tym kierunku. To musi wyglądać przerażająco. :) No, prawie.

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

ja robię coś przypominające skrzyżowanie wierzchowca szefa klanu pestiliens z wargami z władcy.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no zrobiłem kawalerię ale nie zdążyłęm im przed GT dorobić ząbków z przodu choć kły spiłowałem no i potem nie przerabiałem tego i tak już troszkę psio zostało... na mojej stronie są fotki tego. goblińskie nogi do tego i korpusy clanratów chyba. kilka bitsów od imperialnej kawalerii, green stuff...
ale teraz jak bym robił kawalerię szczurzą to bym użył szczurów z konfrontacji..:) mają tam chyba goblińską kawalerię na wielkich szczurach;]

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

mają, ale one są za duże, nieproporcjonalnie to wygląda.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Szczur pisze:ja robię coś przypominające skrzyżowanie wierzchowca szefa klanu pestiliens z wargami z władcy.
Tak to sobie jakoś wyobrażam. Ma ktoś linka do tych szczurów z Konfrontacji? Zobaczyłbym sobie.

@Vocal - pełny szacunek. Zajrzałem na Twoją stronę i bardzo mi się podoba co tam zobaczyłem. Jazda jest bardzo, bardzo, inne rzeczy też (m.in. herosi i ogroszczury :) ). Wrzuć jakieś linki do galerii, jeśli możesz. (Albo lepiej nie, bo mi będzie wstyd że tak z tym moździerzem wyskoczyłem... ;) )
Pozdrawiam,
Krzysiek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

dzięki za słowa uznania:)

strona dawno nie aktualizowana niestety więc wielu moich nowszych figurek nie ma;/ ale nie mam jakoś serca do robienia stron bo mnie to nigdy nie interesowało a do tego nie umiem za dobrze:D wolę się skoncentrować na tym w czym jestem dobry;] ale po sesji nad tym pomyślę może...

no i armia czeka też na lepsze czasy;) od wakacji jestem w fazie zmieniania schematu podstawek w armii ale utknęło coś... teraz jaskiniowo-spaczeniowo będzie;]

Awatar użytkownika
Szczur
Wałkarz
Kontakt:

vocal, jak potrzebujesz helpa ze stroną, daj znać.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Jak dać sobie radę szczurkami z szybkimi armiami jak np. bretońska kawaleria + pegazy + lord na gryfie czy HE, Silver Helmy + Dragon Princes + orły + smok (a nawet dwa - myślę o Asarnilu i lordzie na smoku)???

Często dostaję od takich armii łupnia, Stormbanner na wiele się nie zdaje, bo się w końcu wypala (z moim szczęściem już w drugiej turze działania). A postrzelać też nie za bardzo zdążę, bo w drugiej turce już mnie szarżują (lub grillują w przypadku smoków).

Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
Ehx-ray
Wałkarz

Post autor: Ehx-ray »

dzwon czasem daje rade:) szczególnie na kawaleryjskie rozpy.
ale to tylko na większe pkt.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Smutne to, liczyć na wynik 8 lub 13, przy efektach dzwonka :?

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Jeżeli nie operasz na tym swojej taktyki to znaczy, że nie masz skaveńskiej mentalności. :P
A tak na serio to trzeba kombinować.
Po pierwsze uważaj na flanki, scroll'uj wszystko co leci w ratlingi i zabijaj z każdego oddziału tylu konnych żeby twoje klocki mogły ustać ich szarże. Wybieraj stronę i wystawiaj się na krawędziach. to zawsze dodatkowa tura....
Na smoki i kawę dobre są jezzaile. Wystaw chociaż 10 a smok nagle zniknie z twojego pola widzenia.... prznajmniej dopuki przeciwnik czegoś nie wykombinuje......

Awatar użytkownika
Motor
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Motor »

Globki też są dobre w tego typu akcjach. Niby słabi, ale zawsze 3 Globków jednego wounda na smoku albo innej bestii wklepie.
Obrazek

ODPOWIEDZ