Herbaciany ekshibicjonizm

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Herbata
Wałkarz

Herbaciany ekshibicjonizm

Post autor: Herbata »

Dobry na wieczór.

Maluje moją imperialną armie (jestem "zadeklarowanym imperialistą") od jakiś 9 miesięcy, i poczułem że nadszedł czas coby jej kolory trochę odsłonić.
Nie celuję w jakiś szufladkujący poziom TTxyz +/-, i póki malowanie sprawia mi radochę póty jest ok.
W inauguracyjnym poście przedstawie figurki chronologicznie.

Najsampierw perła w koronie :P LSKFSS parowy tiger (jak i cała armia z pod znaku białego wilka).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I ten hełm pomalowany (za grubo nakładaną) farbą 3D.
Obrazek

Następnie laserowy gniew dzidy (również ze znakiem 1 dywizji pancernej ss-wytrychem)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dalej pomarańczowi członkowie zakonu pantery na demigryfach.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Czempion Halabard (89 halabardzistów czeka na swoją kolej :? )
Teraz dopiero widzę że zdjęcie popsuł konsek trawki (skubany próbował żuć)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kapitano-generał, a w założeniu prox bsb'ka na koniu^^ (jak wymyśle jakiegoś bsb'ka na koniu to będzie mógł śmigać jako zwykły kapitan)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

10 panter (w trakcie prac od 2 miesięcy, jakoś nie potrafię się zebrać i ich wykończyć)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Bedzie tego.
Niektóre zdjęcia (jeśli nie wszystkie, zależy kto jak wysoko stawia poprzeczkę) są za ciemne i w ogóle nieskowyrne, no ale lepszych nie było.
Niektóre elementy wymagają dodatkowej porcji miłości (świecące buty czempiona, podstawka kapitano-generała), ale one muszą czekać na odpowiednią koniunkcje gwiazd (matowy lakier albo brązową farbę).

That's all folks. Pyrsk!
"Wielkie problemy współczesności nie rozstrzygną się mowami i uchwałami większości… ale krwią i żelazem." Bismarck

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Bardzo fajna armia.. będzie nieźle wyglądała na stole.... ale za to WIELKI minus za symbole niemieckie/ss/wermachtu itp. :evil:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Xaos
Wałkarz

Post autor: Xaos »

Fuxiorr pisze:Bardzo fajna armia.. będzie nieźle wyglądała na stole.... ale za to WIELKI minus za symbole niemieckie/ss/wermachtu itp. :evil:
obiema łapkami się podpisuję, pod jednym i drugim.

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Fajna armia, najbardziej podobają mi się demisie :) Przydałoby się trochę więcej dokładności w nakładaniu farby ale generalnie na plus :)

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Xaos pisze:
Fuxiorr pisze:Bardzo fajna armia.. będzie nieźle wyglądała na stole.... ale za to WIELKI minus za symbole niemieckie/ss/wermachtu itp. :evil:
obiema łapkami się podpisuję, pod jednym i drugim.
Proszę i mnie dopisać do listy. Czyli podpis obiema łapkami.

Szkoda że zdecydowałeś się na symbolikę, sama konstrukcja tanka bardzo ciekawa.

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

W sumie jest to minus ale nie można zabronić takiego stylu w końcu jak ktoś gra w figurki wojenne to tam to norma.

Armia mi się podoba i jestem neutralny w sprawie symboliki itp. do czasu aż swastyki nie rysujesz bo za nie potępię...
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Denis pisze:W sumie jest to minus ale nie można zabronić takiego stylu w końcu jak ktoś gra w figurki wojenne to tam to norma.

Armia mi się podoba i jestem neutralny w sprawie symboliki itp. do czasu aż swastyki nie rysujesz bo za nie potępię...
Swastyka to zależy... bo np. jest swastyka słowiańska, tybetańska itp. a SS odrazu się kojarzy z naziolami - tylko oni używali tego skrótu
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Denis
Falubaz

Post autor: Denis »

Ale to nie jest aż taki drażniący jak Swastyka bynajmniej dla mnie

Pioruny SS uważam za mniej "wulgarne", ale to moja opinia

Najlepiej nie używać wgl symboli z II WW ale jak już to te są w miarę co prezentuje można powiedzieć znośne...
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”

Death Note

Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Fuxiorr pisze:
Denis pisze:W sumie jest to minus ale nie można zabronić takiego stylu w końcu jak ktoś gra w figurki wojenne to tam to norma.

Swastyka to zależy... bo np. jest swastyka słowiańska, tybetańska itp. a SS odrazu się kojarzy z naziolami - tylko oni używali tego skrótu
Jeszcze klub Szybki Szpil używa tego skrótu :lol2:

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

mi się podoba, kiedy gramy??
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Herbata
Wałkarz

Post autor: Herbata »

Na kogo jak na kogo, ale na Sylwestra zawsze można liczyć.
Gramy w październiku.
trochę śmiesznie wygląda skupienie się na znakach 1 dywizji Leibstandarte a nie na malowaniu.
Gloryfikowanie wojny i zbrodni wojennych jest ble i fuj, ale każdy podług siebie to ocenia.
Dla mnie żołnierze 1 lsahss byli dobrymi rzemieślnikami w rzemiośle wojennym (wierni i bojowi), tako i moje imperialne odziały wiernie atakują długouchą nieimperialną zarazę. Aye!
Zawsze lubiłem niemiecką broń pancerną z drugiej wojny światowej, a symbol skuteczności czyli Michael Wittmann (bodaj 4 z kolei naj naj pancerniak 3 rzeszy) był punktem odniesienia.
Tako i czołg imperialny przerobion został na tigera (ze stosownym oznaczeniem) BO TAKI MI SIĘ PODOBA!
Historie piszą zwycięscy, a generalizować najłatwiej. Koszulki ze sierpem i młotem a także Che Gevarą wszak dobrze się sprzedają...
A sztandar dla great swordów w barwach Monachium jest w trakcie produkcji ^^
Pyrsk!
"Wielkie problemy współczesności nie rozstrzygną się mowami i uchwałami większości… ale krwią i żelazem." Bismarck

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Długousi powiadasz, ja nawet w avatarze "mam" długie uszy, to ci dopiero zaraza, heh.

Dobrze, że nie przejmujesz się głosami oburzonych i robisz swoje. Keep it up! :D
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

ODPOWIEDZ