praktycznie od poczatku edycji pisalem o longach z shieldami
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
aczkolwiek pytanie bylo o warriorow a ci z tarczami juz tacy dobrzy nie beda.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Smh pisze:Bullshit...Morok pisze:zawsze GW bo to jest siła uderzenia lepiej przywalić niż mieć parry save
Longi z tarczami to twardy orzech do zgryzienia! Zwłaszcza jak wstawisz tam BSB/Runesmitha z pierścionkiem.
Ostatnio 50tką wytrzymała, odbiła 6 trolli, orczy rydwan oraz savagy... po walce zostało ich chyba 46? Więc parry daje w cholerę dużo!
coś Ci się pomyliło pytanie o warriorów, a nie o longiMorok pisze:Bullshit...
Longi z tarczami to twardy orzech do zgryzienia! Zwłaszcza jak wstawisz tam BSB/Runesmitha z pierścionkiem.
Ostatnio 50tką wytrzymała, odbiła 6 trolli, orczy rydwan oraz savagy... po walce zostało ich chyba 46? Więc parry daje w cholerę dużo!
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
Pohamuj jęzor krótkobrody...Morok pisze:co do Twojej zmyślonej opowieści o Longach to ładnie wyobraźnia działa, co jeszcze nimi zabiłeś może całą armię ?
Nawet chyba 5+ mieli warda. Słabo poszło Orasom (2 hity z impaktów!), ale wymieniony przeze mnie wątek zaistniał. Więc ze strony Morok jakieś przeprosiny by się przydały...panterq pisze:Savage z wardem na 6+? Ogólnie wygląda to strasznie słabo ze strony orków.
Mi kiedyś uciekł klocek longów z LD10 stubborn + bsb w walce z crypt horrorami, a combat przegrałem przez rear charge zombiakowGarland the Ironfart pisze:p.s. Mi z kolei kiedyś longi z tarczami uciekły po starciu z Black Orkami, nawet mniej licznymi, aż nóżek im nie było widać - od tego czasu gram ze stubornem obszarowym od hamków
Slayer Zabójców pisze:Warhammer to w dalszym ciągu gra oparta na rzucie kostką
Tak.Bosch pisze:czy slayersi robia deathblow nawet jesli juz wykonali ataki w swojej inicjatywie?