Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
obaj bruiserzy wadliwie złożeni - dawstone kosztuje 25 a bsb nie może mieć szmaty i itemu.
Masz dwóch generałów (WTF?)
War banner się nie opłaca, lepiej złóż jakiegoś herosa w zestawie prezerwatywa + enhanted shield - masz wtedy 3+ ASv i 4+ WSv.
Na co Ci dawnstone jeśli masz ASv na 5+? Siła 5 albo 4+ AP i nie masz save. Punkty wyrzucone w błoto.
Proponuje generała złożyć tak jak wyżej napisałem, bsb dać korone i GW oraz wsadzić do drugiego szeregu, a dla Belly'ego spróbuj wyciągnąć jeszcze 25 pkt na RRoR.
Wtedy masz :
- stubborna,
- gościa, który jest jako tako puszką
- trzy czary, (fireball + dwa inne, ewentualnie 2 x fireball + inny, co na takie małe punkty moim zdaniem się bardziej opłaca)
Nie wiem jak Ci się sprawdzą dwa klocki Ironów. Niby jakaś moc w nich jest, ale rzucać ich przeciw jakimś elitom to ryzykowna zagrywka. Mimo wszystko próbowałbym wcisnąć Maneaterów albo Mournfangi.
War banner się nie opłaca, lepiej złóż jakiegoś herosa w zestawie prezerwatywa + enhanted shield - masz wtedy 3+ ASv i 4+ WSv.
Na co Ci dawnstone jeśli masz ASv na 5+? Siła 5 albo 4+ AP i nie masz save. Punkty wyrzucone w błoto.
Proponuje generała złożyć tak jak wyżej napisałem, bsb dać korone i GW oraz wsadzić do drugiego szeregu, a dla Belly'ego spróbuj wyciągnąć jeszcze 25 pkt na RRoR.
Wtedy masz :
- stubborna,
- gościa, który jest jako tako puszką
- trzy czary, (fireball + dwa inne, ewentualnie 2 x fireball + inny, co na takie małe punkty moim zdaniem się bardziej opłaca)
Nie wiem jak Ci się sprawdzą dwa klocki Ironów. Niby jakaś moc w nich jest, ale rzucać ich przeciw jakimś elitom to ryzykowna zagrywka. Mimo wszystko próbowałbym wcisnąć Maneaterów albo Mournfangi.
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
@lahire12 - widzę, że cholernie lubisz postować pod sobą -.-
@Galzag - prezerwatywa hmm... przedmiot zabezpieczający przed niechcianym ojcostwem
"prostota obsługi" może Cię zawieść, zwłaszcza przeciwko czemuś lepszemu. Wydaje mi się, że na te punkty znakomici będą Maneaterzy Scout Stubborn z Gleaming Pendantem
@Galzag - prezerwatywa hmm... przedmiot zabezpieczający przed niechcianym ojcostwem

"prostota obsługi" może Cię zawieść, zwłaszcza przeciwko czemuś lepszemu. Wydaje mi się, że na te punkty znakomici będą Maneaterzy Scout Stubborn z Gleaming Pendantem
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
No bardzo śmieszne@Galzag - prezerwatywa hmm... przedmiot zabezpieczający przed niechcianym ojcostwem

I chyba się faktycznie na nich przerzucę, bo i taniej mnie wyjdą (konwersje z Bulli), a to też ważne z mojego punktu widzenia."prostota obsługi" może Cię zawieść, zwłaszcza przeciwko czemuś lepszemu. Wydaje mi się, że na te punkty znakomici będą Maneaterzy Scout Stubborn z Gleaming Pendantem
Tylko teraz pytanie: Scout-Stubborn czy Sniper-Poison? To w sumie dwa zupełnie inne zastosowania.
Zależy do Twojej taktyki. Sniper Pioson będą zabójczy na magów, a na małe punkty takich będzie 1-2. No i też powalczą jak trzeba będzie.
Scout stubborn mogą przytrzymać coś przed atakiem Gutstara, mogą wpaść na bok, tyły, zdejmować maszynki, a w ostateczności możesz ich wystawić w swojej strefie, a będą bezpieczniejsi dzięki stubbornowi.
Scout stubborn mogą przytrzymać coś przed atakiem Gutstara, mogą wpaść na bok, tyły, zdejmować maszynki, a w ostateczności możesz ich wystawić w swojej strefie, a będą bezpieczniejsi dzięki stubbornowi.
Ostatecznie wyszło mi coś takiego:
Heroes:
1 Bruiser @ 166
General; Heavy armour; Great weapon
Talisman of Preservation [45.0]
Enchanted Shield [5.0]
1 Firebelly @ 205
Magic Level 2; Lore of Fire
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 155
BSB; Heavy armour; Great weapon
Crown of Command [35.0]
Core:
7 Ironguts @ 351
FCG; Look-Out Gnoblar; Great weapon; Heavy armour
Standard of Discipline [15.0]
Special:
5 Maneaters @ 330
Sniper; Poison; Brace of Ogre Pistols; Heavy armour
1 Sabretusk Pack @ 21
Rare:
1 Ironblaster @ 170 pkt
Suma punktów: 1398
Niestety nie starczyło punktów na podpakowanie Maneaterów, ale ich główną rolę będzie chyba mimo wszystko sypanie z dystansu.
W każdym razie dzięki za rady
Heroes:
1 Bruiser @ 166
Enchanted Shield [5.0]
1 Firebelly @ 205
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 155
Crown of Command [35.0]
Core:
7 Ironguts @ 351
FCG; Look-Out Gnoblar; Great weapon; Heavy armour
Special:
5 Maneaters @ 330
Sniper; Poison; Brace of Ogre Pistols; Heavy armour
1 Sabretusk Pack @ 21
Rare:
1 Ironblaster @ 170 pkt
Niestety nie starczyło punktów na podpakowanie Maneaterów, ale ich główną rolę będzie chyba mimo wszystko sypanie z dystansu.
W każdym razie dzięki za rady

GW i tarcza?Galzag pisze:Ostatecznie wyszło mi coś takiego:
Heroes:
1 Bruiser @ 166
Enchanted Shield [5.0]
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.
1k Ogrów dla moich Sawadży z kumplami:
Butcher @ 159.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 1; Great Weapon
Hellheart [50.0]
8 Ironguts @ 394.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; FCG
3 Mournfang Cavalry @ 235.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
2 Sabretusk Pack @ 42.0 Pts
Ironblaster @ 170.0 Pts
Models in Army: 15
Total Army Cost: 1000.0
Żeby jeszcze te kotki można było rozdzielić...
Butcher @ 159.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 1; Great Weapon
Hellheart [50.0]
8 Ironguts @ 394.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; FCG
3 Mournfang Cavalry @ 235.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Gleaming Pendant [5.0]
2 Sabretusk Pack @ 42.0 Pts
Ironblaster @ 170.0 Pts
Models in Army: 15
Total Army Cost: 1000.0
Żeby jeszcze te kotki można było rozdzielić...

Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
To dobra idea, ale raczej z braku modeli nie przejdzie. Jeśli już, to wsadzę muzyka... albo zostanie Heavy armour. Dobrze jest czasami na własnej skórze o niektórych wadach się przekonaćZdublować kota nie może.
10 gnoblarów zamiast tego?

To niemożliwe? Wiem, że na chłopski rozum tutaj faktycznie jest sprzeczność, ale np. BSB może się uzbrajać tak, jakby nie był BSB, więc... byłbym wdzięczny, gdyby ktoś tę wątpliwość ewentualnie potwierdził.GW i tarcza?
To może inaczej: weź sobie sloughtermastera - daj mu GW i tarcze. To, że BSB'k może nosić przedmioty to nie znaczy, że może używać broni dwuręcznej z tarczą.
Przyszedłem na świat pokryty cudzą krwią, krzycząc i kopiąc wszystkich dookoła. Odejdę w ten sam sposób.
166+205+155=526, 1400:4=350Galzag pisze: Heroes:
1 Bruiser @ 166
Enchanted Shield [5.0]
1 Firebelly @ 205
Dispel Scroll [25.0]
Ruby Ring of Ruin [25.0]
1 Bruiser @ 155
Crown of Command [35.0]
Nie mieszczą się w 25%. Chyba, że o jakiejś zmianie zasad nie wiem.