Pytania krótkobrodego - zasady
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego - zasady
longbeardzi, hammerersi, thunderersi, armaty 2x, organki, runesmith i than bsb. Do tego gyrocopter 1 lub 2 i masz wszystko
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
Zaznaczę, że mowa o graniu turniejowym.crovaxus pisze:longbeardzi, hammerersi, thunderersi, armaty 2x, organki, runesmith i than bsb. Do tego gyrocopter 1 lub 2 i masz wszystko
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
no to tak ...w domu to i slayerami można grać
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
Ba, że można... gram Slayerami, nawet bolcami się zdarzacrovaxus pisze:no to tak ...w domu to i slayerami można grać
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
-
- Chuck Norris
Jako, że jeszcze nigdy nie miałem okazji grać gyrosem nasuneło mi się takie pytanie. Czy po marszu mogę zrobić pivot??
Dokładnie chodzi mi o to czy bomberem mogę polecieć na dokładnie 20" rzucić bomby na jednostke nad którą przeleciałem i wylądować frontem do nich żeby mieć S&S??
Dokładnie chodzi mi o to czy bomberem mogę polecieć na dokładnie 20" rzucić bomby na jednostke nad którą przeleciałem i wylądować frontem do nich żeby mieć S&S??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"
- Bearded Unclean 'Un
- Kretozord
Tak, model pojedynczy moze zrobic dowolna ilosc obrotów w trakcie ruchu.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."
Witam. Jak wam się sprawdzają Irondrakes?? Z info na papierze są dosyć fajni tym bardziej jak damy im update na trollhammer torpedo. A jak wychodzi to na polu bitwy??
Mam 2 pytania:
1. Co do zasady kowala ( chodzi mi o AP ) czy działa ona na ataki w strzelaniu ?
2. Co jest lepsze kusze czy muszkiety u krasnali ?
1. Co do zasady kowala ( chodzi mi o AP ) czy działa ona na ataki w strzelaniu ?
2. Co jest lepsze kusze czy muszkiety u krasnali ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Czy w takim razie grać na nich jako czołowym ( głównym , największym ) oddziale z jednostek podstawowych?
Czy raczej jak na wypełniaczu jednostek podstawowych po wzięciu długobrodych bądź wojowników?
Czy raczej jak na wypełniaczu jednostek podstawowych po wzięciu długobrodych bądź wojowników?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Thunderersi tak mocno niedoceniani w tej edycji, a z tarczami potrafią jednak coś wytrzymać
- Ulegasz stereotypom.
- Ulegasz stereotypom.
Zadaje te wszystkie pytanie bo kupiłem sobie pierwszy box krasi i są to strzelcy ( kusznicy strasznie niewygodnie się sklejają ,odpychają się ), dlatego szukam pretekstu do sklejenia muszkietów. Ale jeśli kusznicy są lepsi to chyba watro się pomęczyć ?
Co mam skleić żeby mi się opłacało na tym grać ?
Co mam skleić żeby mi się opłacało na tym grać ?
-
- Chuck Norris
ja wolę muszkieterów. Z tarczami oczywiście. Kusznicy prowokują do wzięcia GW, a u mnie ważniejsze jest ustanie - do lania są inni. I najważniejszy argument: Thundzi z boxu są ładniejsi. Sam widzisz jak się mordujesz z tymi kuszami - ni to trzymanymi, ni to wycelowanymi. Ale po prawdzie grałem jednymi i drugimi i jakiejś radykalnej przewagi jednych nad drugimi nie dostrzegłem, choć raczej wyższe notowania mają kusznicy - mogą wystąpić jako Rangersi.
Garland
Garland
Z mojego doświadczenia - kusznicy. 30" zasięgu bardzo się przydaje w starciach z elfami (bardziej niż dodatkowe -1 do pancerza od thundów), i osobiście ostatnio skłaniam się właśnie ku wersji kusznicy z tarczami. Łącząc to z Master Rune of Grungni na BSBku możesz łatwo uzyskać oddziały, które staną się koszmarem dla takich np. Wood Elfów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
z ciekawosci
czy zyrki/bombery to moga normalnie robić stand and shoot z tej swojej lezki czy cokolwiek tam mają?
czy zyrki/bombery to moga normalnie robić stand and shoot z tej swojej lezki czy cokolwiek tam mają?
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Temat już przerabialiśmy kiedyś, i wyszło, że wymogiem do deklaracji Stand & Shoot jest posiadanie missle weapon, więc Steam Gun się nie łapie.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
ok brzmi sensownie jak dla mnie
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
bardzo mi się podoba klimat IRONBREKERS i mam pytanko co sądzicie o takiej 20-30 fcg ze szmatą stubborna lub z immune to psychology