Pytania krótkobrodego - zasady

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Re: Pytania krótkobrodego - zasady

Post autor: crovaxus »

longbeardzi, hammerersi, thunderersi, armaty 2x, organki, runesmith i than bsb. Do tego gyrocopter 1 lub 2 i masz wszystko :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

crovaxus pisze:longbeardzi, hammerersi, thunderersi, armaty 2x, organki, runesmith i than bsb. Do tego gyrocopter 1 lub 2 i masz wszystko :)
Zaznaczę, że mowa o graniu turniejowym.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

no to tak :mrgreen: ...w domu to i slayerami można grać :)
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

crovaxus pisze:no to tak :mrgreen: ...w domu to i slayerami można grać :)
Ba, że można... gram Slayerami, nawet bolcami się zdarza :)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
KERSZUR
Mudżahedin

Post autor: KERSZUR »

A które z powyżej wymienionych jednostek jest nowa (co można spokojnie złapać używane na allegro) ?, z Krasnoludami nigdy nie miałem okazji grać więc nie mam pojęcia czym kiedyś grano a czym obecnie ( W imperium 60 % armii obecnie to demigryfy :))

In_the_sea_of_blood
Chuck Norris

Post autor: In_the_sea_of_blood »

Jako, że jeszcze nigdy nie miałem okazji grać gyrosem nasuneło mi się takie pytanie. Czy po marszu mogę zrobić pivot??
Dokładnie chodzi mi o to czy bomberem mogę polecieć na dokładnie 20" rzucić bomby na jednostke nad którą przeleciałem i wylądować frontem do nich żeby mieć S&S??
"Blood Bowl is like a war- no winners, just survivors"

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Tak, model pojedynczy moze zrobic dowolna ilosc obrotów w trakcie ruchu.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

Witam. Jak wam się sprawdzają Irondrakes?? Z info na papierze są dosyć fajni tym bardziej jak damy im update na trollhammer torpedo. A jak wychodzi to na polu bitwy??

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Post autor: Kruszyna »

Mam 2 pytania:
1. Co do zasady kowala ( chodzi mi o AP ) czy działa ona na ataki w strzelaniu ?
2. Co jest lepsze kusze czy muszkiety u krasnali ?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

1. Nie działa.
2. Zdecydowanie kusze, primo lepszy zasięg co często oznacza turę strzelania więcej, secundo mogą wziąć great weapony i wtedy już fasty przeciwnika tak chętnie w nich nie wpadają.

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Czy w takim razie grać na nich jako czołowym ( głównym , największym ) oddziale z jednostek podstawowych?
Czy raczej jak na wypełniaczu jednostek podstawowych po wzięciu długobrodych bądź wojowników?
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Obydwie opcje są możliwe - po prostu zależy jak chcesz nimi grać.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Thunderersi tak mocno niedoceniani w tej edycji, a z tarczami potrafią jednak coś wytrzymać ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kruszyna
Mudżahedin

Zadaje te wszystkie pytanie bo kupiłem sobie pierwszy box krasi i są to strzelcy ( kusznicy strasznie niewygodnie się sklejają ,odpychają się ), dlatego szukam pretekstu do sklejenia muszkietów. Ale jeśli kusznicy są lepsi to chyba watro się pomęczyć ?
Co mam skleić żeby mi się opłacało na tym grać ?

Garland the Ironfart
Chuck Norris

Post autor: Garland the Ironfart »

ja wolę muszkieterów. Z tarczami oczywiście. Kusznicy prowokują do wzięcia GW, a u mnie ważniejsze jest ustanie - do lania są inni. I najważniejszy argument: Thundzi z boxu są ładniejsi. Sam widzisz jak się mordujesz z tymi kuszami - ni to trzymanymi, ni to wycelowanymi. Ale po prawdzie grałem jednymi i drugimi i jakiejś radykalnej przewagi jednych nad drugimi nie dostrzegłem, choć raczej wyższe notowania mają kusznicy - mogą wystąpić jako Rangersi.

Garland

panterq
Masakrator

Z mojego doświadczenia - kusznicy. 30" zasięgu bardzo się przydaje w starciach z elfami (bardziej niż dodatkowe -1 do pancerza od thundów), i osobiście ostatnio skłaniam się właśnie ku wersji kusznicy z tarczami. Łącząc to z Master Rune of Grungni na BSBku możesz łatwo uzyskać oddziały, które staną się koszmarem dla takich np. Wood Elfów.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

z ciekawosci
czy zyrki/bombery to moga normalnie robić stand and shoot z tej swojej lezki czy cokolwiek tam mają? :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

panterq
Masakrator

Temat już przerabialiśmy kiedyś, i wyszło, że wymogiem do deklaracji Stand & Shoot jest posiadanie missle weapon, więc Steam Gun się nie łapie.
- Niles Valera, Agitator

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

ok brzmi sensownie jak dla mnie :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Morok

Post autor: Morok »

bardzo mi się podoba klimat IRONBREKERS i mam pytanko co sądzicie o takiej 20-30 fcg ze szmatą stubborna lub z immune to psychology

ODPOWIEDZ