Demony Nurgla - moja nowa armia (wpis rocznicowy)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: Demony Nurgla - moja nowa armia

Post autor: Hoax »

Naviedzony pisze:
Ten to po prostu koleś z wielkim mieczem:
Dlaczego on ma mosznę na rękojeści miecza, zamiast tam, gdzie powinna być?
HAHAHAHAHAHAHAHA :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Naviedzony pisze:
Nie odpowiadam za skojarzenia patrzących. To miał być po prostu symbol Nurgla. Ale ci, którzy chcą widzieć w tym coś innego - proszę bardzo ;)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

gervaz pisze:
Naviedzony pisze:
Nie odpowiadam za skojarzenia patrzących. To miał być po prostu symbol Nurgla. Ale ci, którzy chcą widzieć w tym coś innego - proszę bardzo ;)
To jest ukryta opcja slaanesha :mrgreen: :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ale konwersje pierwsza klasa, przyznaję. Szpieg Slaanesha też. ;)

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Super figsy. Pomaluj ktoras z nich, bo az sie prosi :)

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

U mnie z malowaniem jest tak, że dzielę swój pakiet farbek z bratem. Albo on trzyma je i korzysta - albo ja. I zamieniamy się co parę miesięcy. Teraz mam okres konwertowania - choć nie mogę się doczekać malowania.
Jeden z oddziału jest już gotowy - cyknę mu fotę i wrzucę tutaj. Choć niestety jest to najzwyklejszy w świecie plagus, nietknięty greenstuffem.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Obrazek

Obrazek

Jak widać - brakuje krawędzi na mieczu i podstawka nieskończona. Ale generalnie - bliżej końca niż dalej.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Prześwietlona fotka, ale to, co widać wygląda nieźle. Szczególnie paszcza i oko. Skóra prosi się o głębsze cienie.

Durant
Falubaz

Post autor: Durant »

Fotka jest tragiczna, malowanie zapowiada się dobrze ale zrób proszę dobre zdjęcie

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Naviedzony pisze:Prześwietlona fotka, ale to, co widać wygląda nieźle. Szczególnie paszcza i oko. Skóra prosi się o głębsze cienie.
No cóż - zdjęcie rozjaśniłem w edytorze, żeby było wszystko widać. Ale przy następnych nie będę tak szarżował. Interesuje mnie ta uwaga o cieniach na skórze - jak je osiągnąć? Tą malowałem w następujący sposób: Kolor bazowy - na to wash (agrax earthshade lub reikland flesh chyba) - na wystające powierzchnie znów kolor bazowy.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

potem jaśnijszy odcień, potem jeszcze jaśniejszy...
im więcej tym lepiej :)

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Pierwszy raz tu zerknąłem - świetnie się te nurglaki zapowiadają! :D

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

A propos cieni - mozesz dorzucic jeszcze jeden etap PRZED washem, czyli namalowac pierwsze cienie, a na to potem wash, albo isc w strone zwiekszenia kontrastow, czyli bardziej rozjasnic. Albo zastosowac i to, i to.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

I ostatni odcinek przygotowania oddziału Plagusów.

Grubas z macką:
Obrazek

I rurkowiec:
Obrazek

Fajne bitsy są w zestawie spawnów. Trudno bez nich konwertować cokolwiek z demonów.

I to tyle w pierwszym sezonie. Jest 20tka. Oczywiście wszyscy wiemy, że to za mało do grania. I będzie więcej (też zrobione z innych figurek niż oficjalne), ale teraz pora na księcia i bestie.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Super te twoje konwersje, aż miło popatrzeć.

Morok

Post autor: Morok »

gervaz pisze:Obrazek[/url]
z jakiego zestawu ta głowa

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Przepraszam, że tak długo zwlekałem z odpowiedzią. Głowa pochodzi z jednego z najlepszych zestawów od GW - chaos spawnów. Kupiłem to ze 3 lata temu i do dziś korzystam z bitsów z niego.

A teraz czas na nowości.
Armia Nurgla bez bestii Nurgla ma klimat, ale nie ma pierdolnięcia. Te produkowana przez GW wyglądają tak jak stowry te wyglądać powinny - jak piece of shit. Stąd potrzeba zrobienia ładniejszych i tańszych figurek. Oto one:

Obrazek

To zdjęcie nie wyszło zbyt dobrze - trudno było mi złapać ostrość w odpowiednim miejscu. Za to na drugim widać lepiej, o co chodzi w tej figurce

Obrazek

A to druga bestia. Wyszła nierówno i wymaga specjalnej podstawki, pochylającej przód figurki ku górze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec kolejny model, bez którego trudno grać. Demon Prince! NIe jest co prawda w 100% skończony - ale wiele się nie zmieni już. Z przodu będzie wyglądał tak, jak widać na zdjęciach.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Podziwiam zapał i umiejętności. Bestie dalej wyglądają jak wyglądają :P trudno je ogarnąć, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu (czyli wyglądają tak jak powinny). DP też dużo dobrej roboty. Czekam na finalną wersję i oczywiście pomalowaną.

Awatar użytkownika
rusek
Chuck Norris

Post autor: rusek »

Czlowieku, pelen podziw dla tego co robisz!!! Tylko pozazdroscic takiej armii :) i tak jak poprzednik czekam na finalny efekt :twisted:

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Przenigdy nie mógłbym zbierać armii nurgla... Ochydztwa jeszcze bardziej przez Ciebie zochydzone ;)

ODPOWIEDZ