Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Kamyk
"Nie jestem powergamerem"

Re: Nowe modele od GW

Post autor: Kamyk »

W nagashu bardzo dużo jest o bretce, wiec pewnie cos dostaną. A ogry stoją ramie w ramie z imperium :)

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Te nowe modele są bardziej różnorodne niż sądziłem :D
This 105-piece plastic kit makes five Putrid Blightkings. Each model can be assembled in at least two distinct ways, plus you have the option to create a champion, musician and a standard bearer. You can ensure that each of your Blightkings looks totally unique by combining the 21 weapon arms with the 11 torsos and 17 head options.
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Dla samych bitsów będzie opłacało się je kupić.

"Ręce do góry i mówcie co zrobiliście z GW!!"
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

bardzo ladne modele, wszystkie.
zastanawia mnie tylko jedna rzecz. mianowicie chodzi mi o roznorodnosc uzbrojenia: tarcza, dual wield, 2h i jest nawet jakas bron drzewcowa. czyzby mieli miec mozliwosc posiadania roznego ekwipunku?
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Morsereg pisze:bardzo ladne modele, wszystkie.
zastanawia mnie tylko jedna rzecz. mianowicie chodzi mi o roznorodnosc uzbrojenia: tarcza, dual wield, 2h i jest nawet jakas bron drzewcowa. czyzby mieli miec mozliwosc posiadania roznego ekwipunku?
tak samo jak czarne orki mogą sobie wybierać broń na kombat
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

2 bronie ręczne, miecz + tarcza, dwurak.
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

GW moim zdaniem ostatnio wypuszcza na rynek bardzo fajne modele, ale te po prostu biją wszytkie na głowę.
Świetne ludziki, aż mam ochotę iść i je sobie kupić mimo że nie zbieram chaosu :P

Na jakich oni są podstawkach? Bo wydają się strasznie duże

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Meeeega! :D Świetni są naprawdę.

Oby ich na turniejach dopuścili, bo aż żal nie wykorzystać ich.

Me_gusta: 40x40
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Kupuje w gnomie jak sie pojawia tylko

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jednostka za 40 pkt z T5 i s6 waszym zdaniem ma szansę być uznaną na turniejach? :shock:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Post autor: Artur »

PiotrB pisze:Jednostka za 40 pkt z T5 i s6 waszym zdaniem ma szansę być uznaną na turniejach? :shock:
Oczywiście i jeśli pomyślisz dojdziesz do tego samego wniosku - a wszystkie te powody są związane z tym że to infrantry a nie MI ;) to bardzooo wile zmienia ...
Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Może ja po prostu tego nurglowego klimatu bez ładu i składu nie reflektuję, ale nie ogarniam też aż takiego słodzenia przez ostatnie posty :|
Choć w sumie przyznam że niektóre główki w hełmach i detale całkiem całkiem w wykonaniu

GW nie wydaje już nic pod turnieje, bo w ich założeniu Wh jest teraz grą kolekcjonerską (kampania EoT tego dowodem najlepszym). Tylko moneymoneymoney...

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Artur pisze:
PiotrB pisze:Jednostka za 40 pkt z T5 i s6 waszym zdaniem ma szansę być uznaną na turniejach? :shock:
Oczywiście i jeśli pomyślisz dojdziesz do tego samego wniosku - a wszystkie te powody są związane z tym że to infrantry a nie MI ;) to bardzooo wile zmienia ...
Szkoda że się odzywałem :) Chyba gram w inną grę :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Heh nawet spoko mógłby być pomysł aby znów ich trochę na przepastne trzewia nawrócić i maneaterzy gotowi :)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Piotrze zastanow sie i przelicz porzucaj porownaj... Nie jest to oczywisty wybor. 4mv podatnosc na stomp i 1 atak z kolejnych szeregow bardzo oslabia oddzial.

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Sa zajebiste. 13 roznych wzorow mozna zrobic, przy czym odmienne mocno, wlacznie z innymi korpusami, bronia, itd. (tzn. 5 da sie tylko oczywiscie, wykorzystujac czesci z pudelka, bez dodawania i dorzezbiania niczego), a liczac z wymiana dodatkowo glow jeszcze wiecej.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Wedlug mnie to bylo trochę nieprzemyślane przez GW , bycmoze z nowym bookiem dostana troop type MI
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

Z jednej strony na papierze świetni 5T 3W 6WS nurlgle mark ale te infrantry boli jak diabli, argumenty dla zbyt zafascynowanych bądź zbulwersowanych tym oddziałem:

- Kula z cannon-na przechodzi przez chłopców obojętne czy zabije pierwszy model czy nie, a strata 1 choć modelu boli ...
- Suport ataki tylko 1 z drugiego rzędu
- Duży koszt, duże modele, więc większa liczba typu 20+ itp raczej odpada
- Skoro to infrantry to musimy mieć 5-ciu kolesi w rzędzie by mieć szereg, więc słabo z bonusami za szeregi
- Jeśli mamy mało modeli to ze steedfstem też jest krucho, przegramy o 1-2 i zdawaj sobie LD
- Podatność na stompy, thunder stompy

To co ich broni, to to że w teorii powinni być trudni do zabicia z 5T WS6 i markiem nurgla, choć znajdzie się parę rzeczy które to przemieli i nawet się nie obejrzy, najbardziej boli fakt tego, że trzeba wybierać nimi raczej kombaty których nie przegramy bo przy teście LD robi się ciepło.
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No przeciez jakby nie te wady to byłby samograj - takie upgradeowane crypt horrory :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Artur
Chuck Norris

-Qc- pisze:No przeciez jakby nie te wady to byłby samograj - takie upgradeowane crypt horrory :)
Nie miał bym nic przeciwko :)
Obrazek

ODPOWIEDZ