[MASTER] Wrocław, 22-23.11; 1600 punktów MASTER CHEF
Re: [MASTER] Wrocław, 22-23.11; 1600 punktów MASTER CHEF
regulamin jest jaki jest, no to że przy okazji chwyta np. drugi oddział gutersów czy drugi unit jezzaili to już jego urok. Nie ma co narzekać tylko składać rozpiski. Cieszyć się trzeba że rare nie są całkiem zbanowane (ciekawy turniej byłby jakby były speciale 1 rare 0 xD) i kminić przegięcia.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Fakt, źle policzyłem. Tylko że dalej nie wiem czy Blightkings są giętym unitem, a chęć wystawienia dwóch takich ósemek to rezygnacja z np. chimery i pewnie kilku innych zabawek.Durin pisze:Jarek chodziło o to, że Panter podał błędną wartość oddziału, chodzi o 2 oczywiście unity
Według mnie jeśli narzekać to teraz a nie po fakcie. Moim zdaniem to ograniczenie obcina sporo wcale nie przegiętych złożeń.-Qc- pisze: Nie ma co narzekać tylko składać rozpiski.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Wszyscy co płaczą zapomnieli o czymś takim jak klimatyczna rozpa. Te ograniczenia są po to, żeby każdy mógł wystawić jednostki, które stały zakurzone na półce od lat.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Matis pisze:Wszyscy co płaczą zapomnieli o czymś takim jak klimatyczna rozpa. Te ograniczenia są po to, żeby każdy mógł wystawić jednostki, które stały zakurzone na półce od lat.

Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Nie, to nie był sarkazm.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów
Chimera jest trochę 0-1 niestety więc nie jest oczywistym wyborem
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
@Matis
Co do ograniczeń - to zaskoczyło mnie że ze stajni Gamblersów czyli klubu który sam jest w stanie obsadzi LS, ma kilku ogarniętych w tworzeniu compów (vide F&K 1,2K) wychodzi takie coś...
Pójście na łatwiznę zakaz dublowania speciali zamiast przyciąć te które robią "problem".
Herosi 600 pkt - dziwne posunięcie - coś w stylu - grajmy na 2 kowbojach na małe punkty bo...?

Co do ograniczeń - to zaskoczyło mnie że ze stajni Gamblersów czyli klubu który sam jest w stanie obsadzi LS, ma kilku ogarniętych w tworzeniu compów (vide F&K 1,2K) wychodzi takie coś...
Pójście na łatwiznę zakaz dublowania speciali zamiast przyciąć te które robią "problem".
Herosi 600 pkt - dziwne posunięcie - coś w stylu - grajmy na 2 kowbojach na małe punkty bo...?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Herohammer!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Osobiscie nawet gdybym mial chetnych z Bydzi to przy takich ograniczeniach na pewno bym nie wpadl. Sorry, ale lizaki nie istnieja na takie punkty z takimi ograniczeniami. (dlatego uwazam, ze ograniczenia globalne czesto niektore armie niszcza) Natomiast chaos ma sie calkiem przyjemnie na te punkt - przypadek Dymitr ? 

No chyba nie napisalem.Pająk pisze:O lizakach napisałeś totalną bzduręmi się te ograniczenia bardzo podobają.
2xskirmish, 2xkohorta, 1xterki, 1xripki. REWELACJA, ale nie mam zamiaru tutaj flejma robic, bo i tak mnie nie bedzie.
Skonczmy ta dyskusje, bo nie chce Ci czegos Pajaku niemilego napisac 

Dymitrowi przykro, bo nie bedzie grał a chaos taki mocny... Pająk ma rację, ask Golonkę co na pre-lokalu zrobił za rozpiskę
Do płaczących - kwestia optyki, wiem że fajniej się przerabia sprawdzoną rozpę euro, niż pisze coś od nowa, ale nie wiem czy wiecie całkiem nie tak dawno były czasy, gdzie rozpą dobrze obmyślona wygrywało się turnieje!
@Laik - przecież jedziesz do na ogrami, w czym problem zatem?
@Ziemas - Lizaczki mają się dobrze, trust me
@Panterq - kurde, gramy na podobne zasady już dość długo i wierzyć musisz mi na słowo, że się da grać
Dublowanie speców ZMUSZA do myślenia większego.
@all - update'ty soon, ale comp score nie zmienny
Do płaczących - kwestia optyki, wiem że fajniej się przerabia sprawdzoną rozpę euro, niż pisze coś od nowa, ale nie wiem czy wiecie całkiem nie tak dawno były czasy, gdzie rozpą dobrze obmyślona wygrywało się turnieje!
@Laik - przecież jedziesz do na ogrami, w czym problem zatem?
@Ziemas - Lizaczki mają się dobrze, trust me
@Panterq - kurde, gramy na podobne zasady już dość długo i wierzyć musisz mi na słowo, że się da grać

@all - update'ty soon, ale comp score nie zmienny
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
@Ziemas
Rozpa Pająka z naszego lokala była mega fajna, wystarczy troche pokombinować a nie próbować kopiować rozpę Staśka z Euro i przerabiac na mniejsze pkty
Rozpa Pająka z naszego lokala była mega fajna, wystarczy troche pokombinować a nie próbować kopiować rozpę Staśka z Euro i przerabiac na mniejsze pkty

Jaki by ten comp nie był, to i tak wpadne pograć. I się najeść oczywiście 

Daleki jestem od tego, by mówić że tak grać się nie da. Moje pytanie było proste - co chcieliście osiągnąć wprowadzając takie a nie inne ograniczenie?Dymitr pisze: @Panterq - kurde, gramy na podobne zasady już dość długo i wierzyć musisz mi na słowo, że się da grać![]()
Obawiam się że nie do końca pojmuję jak zmniejszanie możliwości wyboru ZMUSZA do większego myślenia.Dublowanie speców ZMUSZA do myślenia większego.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Dużo pkt na herosów, spoko, ale jak wsadzisz w nich 600 pkt to w oddziałach bieda aż piszczy, więc chociażby tu jużtrzeba kminić w co warto inwestować
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.