[MASTER] Wrocław, 22-23.11; 1600 punktów MASTER CHEF

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: [MASTER] Wrocław, 22-23.11; 1600 punktów MASTER CHEF

Post autor: QQrydza »

regulamin jest jaki jest, no to że przy okazji chwyta np. drugi oddział gutersów czy drugi unit jezzaili to już jego urok. Nie ma co narzekać tylko składać rozpiski. Cieszyć się trzeba że rare nie są całkiem zbanowane (ciekawy turniej byłby jakby były speciale 1 rare 0 xD) i kminić przegięcia.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Durin pisze:Jarek chodziło o to, że Panter podał błędną wartość oddziału, chodzi o 2 oczywiście unity
Fakt, źle policzyłem. Tylko że dalej nie wiem czy Blightkings są giętym unitem, a chęć wystawienia dwóch takich ósemek to rezygnacja z np. chimery i pewnie kilku innych zabawek.
-Qc- pisze: Nie ma co narzekać tylko składać rozpiski.
Według mnie jeśli narzekać to teraz a nie po fakcie. Moim zdaniem to ograniczenie obcina sporo wcale nie przegiętych złożeń.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Wszyscy co płaczą zapomnieli o czymś takim jak klimatyczna rozpa. Te ograniczenia są po to, żeby każdy mógł wystawić jednostki, które stały zakurzone na półce od lat.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

panterq
Masakrator

Matis pisze:Wszyscy co płaczą zapomnieli o czymś takim jak klimatyczna rozpa. Te ograniczenia są po to, żeby każdy mógł wystawić jednostki, które stały zakurzone na półce od lat.
:shock: Powiedz, że po prostu nie mogę wyczuć sarkazmu/ironii?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Nie, to nie był sarkazm.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Chimera jest trochę 0-1 niestety więc nie jest oczywistym wyborem
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

@Matis
:lol2:

Co do ograniczeń - to zaskoczyło mnie że ze stajni Gamblersów czyli klubu który sam jest w stanie obsadzi LS, ma kilku ogarniętych w tworzeniu compów (vide F&K 1,2K) wychodzi takie coś...
Pójście na łatwiznę zakaz dublowania speciali zamiast przyciąć te które robią "problem".
Herosi 600 pkt - dziwne posunięcie - coś w stylu - grajmy na 2 kowbojach na małe punkty bo...?
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Herohammer!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

nom, zawsze mi się wydawało że compy mają w miarę balansować armię...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Osobiscie nawet gdybym mial chetnych z Bydzi to przy takich ograniczeniach na pewno bym nie wpadl. Sorry, ale lizaki nie istnieja na takie punkty z takimi ograniczeniami. (dlatego uwazam, ze ograniczenia globalne czesto niektore armie niszcza) Natomiast chaos ma sie calkiem przyjemnie na te punkt - przypadek Dymitr ? :D

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

O lizakach napisałeś totalną bzdurę :P mi się te ograniczenia bardzo podobają.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Pająk pisze:O lizakach napisałeś totalną bzdurę :P mi się te ograniczenia bardzo podobają.
No chyba nie napisalem.
2xskirmish, 2xkohorta, 1xterki, 1xripki. REWELACJA, ale nie mam zamiaru tutaj flejma robic, bo i tak mnie nie bedzie.

Awatar użytkownika
Pająk
Masakrator

Post autor: Pająk »

Wystarczy zmienić perspektywę :P ale słabo kombinujesz :P

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Skonczmy ta dyskusje, bo nie chce Ci czegos Pajaku niemilego napisac :)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Dymitrowi przykro, bo nie bedzie grał a chaos taki mocny... Pająk ma rację, ask Golonkę co na pre-lokalu zrobił za rozpiskę

Do płaczących - kwestia optyki, wiem że fajniej się przerabia sprawdzoną rozpę euro, niż pisze coś od nowa, ale nie wiem czy wiecie całkiem nie tak dawno były czasy, gdzie rozpą dobrze obmyślona wygrywało się turnieje!

@Laik - przecież jedziesz do na ogrami, w czym problem zatem?
@Ziemas - Lizaczki mają się dobrze, trust me
@Panterq - kurde, gramy na podobne zasady już dość długo i wierzyć musisz mi na słowo, że się da grać :) Dublowanie speców ZMUSZA do myślenia większego.

@all - update'ty soon, ale comp score nie zmienny
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

@Ziemas
Rozpa Pająka z naszego lokala była mega fajna, wystarczy troche pokombinować a nie próbować kopiować rozpę Staśka z Euro i przerabiac na mniejsze pkty :)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Jaki by ten comp nie był, to i tak wpadne pograć. I się najeść oczywiście :lol2:
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

panterq
Masakrator

Dymitr pisze: @Panterq - kurde, gramy na podobne zasady już dość długo i wierzyć musisz mi na słowo, że się da grać :)
Daleki jestem od tego, by mówić że tak grać się nie da. Moje pytanie było proste - co chcieliście osiągnąć wprowadzając takie a nie inne ograniczenie?
Dublowanie speców ZMUSZA do myślenia większego.
Obawiam się że nie do końca pojmuję jak zmniejszanie możliwości wyboru ZMUSZA do większego myślenia.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Dużo pkt na herosów, spoko, ale jak wsadzisz w nich 600 pkt to w oddziałach bieda aż piszczy, więc chociażby tu jużtrzeba kminić w co warto inwestować
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

@Dymitr

no jadę, bo każda linijka tego compa uderza w WE, a takie OK same się składają... ot balans.

ODPOWIEDZ