Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
InkubPendragon
Oszukista

Re: Warstadt by qc

Post autor: InkubPendragon »

Piękna kolekcja, panie Q., piękna kolekcja:)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Serdecznie dziękuję za komentarze :)

@Durant
Myślałem nad tym. I jak starczy życia, to może tak zrobię :idea:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Coś pięknego! :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Fort Krasnoludów bardzo powoli nabiera planowanych kształtów. Pomalowałem bastion i nałożyłem pierwsze warstwy zniszczeń. W kolejnych krokach pokryję mury pigmentami i śladami spalenizny.

Bramę wykonałem podobnie jak tę, którą ozdobiłem Twierdzę Pięciu. Jeśli szanowne państwo-draństwo jest ciekawe, to TUTAJ znajdziecie poradnik.

Blanki murów chcę jeszcze ozdobić zniszczonymi krasnoludzkimi sztandarami.

Obrazek
Obrazek

Wpis dostępny także na BLOGU.

Draco
Chuck Norris

Post autor: Draco »

Rozumiem, że jest to opuszczona twierdza krasnoludów, bo aż mi się nie chce wierzyć, że ten dumny narodek pozwoliłby aby mu brama pordzewiała :P , a tak poza tym bardzo fajnie to wygląda:)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Zapowiada się super! :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Draco pisze:Rozumiem, że jest to opuszczona twierdza krasnoludów, bo aż mi się nie chce wierzyć, że ten dumny narodek pozwoliłby aby mu brama pordzewiała :P , a tak poza tym bardzo fajnie to wygląda:)
Kto wie, okaże się jak skończę ;)
Naviedzony pisze:Zapowiada się super! :)
Dziękuję :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Wyobrażam sobie, jak by to wszystko wyglądało razem.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Poniżej ma dla was kolejną porcję zdjęć Nieumarłych do Warheim FS pomalowanych w 2013 roku.

Wcześniej pokazałem wam zdjęcia świty Von Carsteina, Krwawego Smoka i Lahmi, dziś mam dla was sabat Nekrarchy.

Więcej o malowaniu jak i samych modelach możecie przeczytać TUTAJ i TUTAJ.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Obrazek
"And I-I-I-I-I-ay will alwayyyys loooove youuuuuuuuu!!!!" :)

Żałuję, że nie dominuje właśnie ta brązowawo-zielona tkaninka...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Budowa Fortu Krasnoludów, który będzie służył jako diorama dla kompanii Khazadów z Gór Krańca Świata do Warheim FS, powoli zbliża się do końca.

Wczoraj pomalowałem krasnoludzkie tarcze od Scibor MM, które ozdobiłu mury fortu, teren przed schodami pokryłem ziemią do kwiatów zmieszaną z klejem Wikol i czarnym pigmentem do farb oraz zgodnie z przedstawionym poniżej krótkim poradnikiem przygotowałem dwa sztandary z podobizną Vallayi Pamiętającej.

Obrazek

Jako, że malowanie freehandów niezbyt dobrze mi wychodzi, podczas malowania chorągwi postanowiłem sobie trochę pomóc. Na początku przygotowałem sobie czarno-białą grafikę w pliku w pdf, który następnie wydrukowałem.

Po wydrukowaniu grafik, wyciąłem jeden ze sztandarów i podkleiłem go taśmą malarską w celu wzmocnienia papieru.

W kolejnym kroku czarną farbą poprawiłem kontury run i wizerunku Vallayi Pamiętającej, a następnie korzystając z farb akrylowych pomalowałem proporce zgodnie z wybranymi kolorami.

Po nałożeniu kolorów postanowiłem pobrudzić sztandary tak, by wyglądały na stare i zniszczone. Do brudzenia użyłem kilkudniowej kawy i herbaty, którymi wcześniej robiłem zacieki na murach Fortu Krasnoludów. Za zakończeniu malowania przy użyciu kadzidełka opaliłem krawędzie sztandarów, a czerwony proporzec przepaliłem na dwie części.

Mocowanie chorągwi, czego nie sfotografowałem, wykonałem ze spinacza biurowego i starego łańcuszka, które pokryłem pigmentami i efektami rdzy.

Gotowe sztandary możecie obejrzeć na zdjęciu.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do wykończenia pozostała jeszcze ziemia przed schodami oraz ściany, które zamierzam jeszcze pobrudzić pigmentami.

Draco
Chuck Norris

Nie dość , że brama pordzewiała to jeszcze teraz to... podarte sztandary i do tego wyglądające jakby jakiś ogr się nimi podcierał hańba bracia krasnoludy normalnie hańba :mrgreen:

A na poważnie bardzo fajnie się prezentuję gratuluje :)

Btw. korzystając z okazji chciałbym podziękować za prace jaką wkładasz w swojego bloga, świetna robota, odwiedzam codziennie :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Zawsze można tu zajrzeć i zobaczyć coś dobrego. :)

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

świetne tylko na sztandarach postacie wyglądają na kobiece (chyba, że celowo)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki :)
Kacpi 1998 pisze:świetne tylko na sztandarach postacie wyglądają na kobiece (chyba, że celowo)
Bo to Valaya mój kolego jest.

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

chyba źle zinterpretowałeś grafikę bo większa część jej twarzy powinna być przykryta maską a u ciebie wszystko jest w kolorze ciała i jakieś 2 czarne kreski na policzkach :wink:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kacpi 1998 pisze:chyba źle zinterpretowałeś grafikę bo większa część jej twarzy powinna być przykryta maską a u ciebie wszystko jest w kolorze ciała i jakieś 2 czarne kreski na policzkach :wink:
Faktycznie. Ale teraz już za późno :P Gratuluję dobrego oka kolego =D>

Awatar użytkownika
sernikwystygl
Wałkarz

Post autor: sernikwystygl »

rewelacyjna brama :) a sztandary omg 'wisienka na torcie' czekam na pomalowana ziemie
ciesza oczy Twoje prace
pozdrawiam

Draco
Chuck Norris

ogólnie powinieneś narysować tą głowę na talerzu, a z tyłu Nasgasha z widelcem :wink:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Podczas fotografowania skończonego Fortu Krasnoludów, zdjęcia szanowne państwo-draństwo będzie mogło zobaczyć jutro, zauważyłem że podczas malowania kompanii Khazadów z Gór Krańca Świata zapomniałem o figurce Mistrza Inżyniera, który zapodział się gdzieś w swoim warsztacie.

Korzystając z kilku wolnych godzin, w weekend nadrobiłem zaległości i pomalowałem ostatniego z bohaterów do drużyny Krasnoludów.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ