Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
-
- Oszukista
Re: Warstadt by qc
Piękna kolekcja, panie Q., piękna kolekcja:)
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Serdecznie dziękuję za komentarze 
@Durant
Myślałem nad tym. I jak starczy życia, to może tak zrobię

@Durant
Myślałem nad tym. I jak starczy życia, to może tak zrobię

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Fort Krasnoludów bardzo powoli nabiera planowanych kształtów. Pomalowałem bastion i nałożyłem pierwsze warstwy zniszczeń. W kolejnych krokach pokryję mury pigmentami i śladami spalenizny.
Bramę wykonałem podobnie jak tę, którą ozdobiłem Twierdzę Pięciu. Jeśli szanowne państwo-draństwo jest ciekawe, to TUTAJ znajdziecie poradnik.
Blanki murów chcę jeszcze ozdobić zniszczonymi krasnoludzkimi sztandarami.

Wpis dostępny także na BLOGU.
Bramę wykonałem podobnie jak tę, którą ozdobiłem Twierdzę Pięciu. Jeśli szanowne państwo-draństwo jest ciekawe, to TUTAJ znajdziecie poradnik.
Blanki murów chcę jeszcze ozdobić zniszczonymi krasnoludzkimi sztandarami.

Wpis dostępny także na BLOGU.
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Kto wie, okaże się jak skończęDraco pisze:Rozumiem, że jest to opuszczona twierdza krasnoludów, bo aż mi się nie chce wierzyć, że ten dumny narodek pozwoliłby aby mu brama pordzewiała, a tak poza tym bardzo fajnie to wygląda:)

DziękujęNaviedzony pisze:Zapowiada się super!

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Poniżej ma dla was kolejną porcję zdjęć Nieumarłych do Warheim FS pomalowanych w 2013 roku.
Wcześniej pokazałem wam zdjęcia świty Von Carsteina, Krwawego Smoka i Lahmi, dziś mam dla was sabat Nekrarchy.
Więcej o malowaniu jak i samych modelach możecie przeczytać TUTAJ i TUTAJ.

Wcześniej pokazałem wam zdjęcia świty Von Carsteina, Krwawego Smoka i Lahmi, dziś mam dla was sabat Nekrarchy.
Więcej o malowaniu jak i samych modelach możecie przeczytać TUTAJ i TUTAJ.

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Budowa Fortu Krasnoludów, który będzie służył jako diorama dla kompanii Khazadów z Gór Krańca Świata do Warheim FS, powoli zbliża się do końca.
Wczoraj pomalowałem krasnoludzkie tarcze od Scibor MM, które ozdobiłu mury fortu, teren przed schodami pokryłem ziemią do kwiatów zmieszaną z klejem Wikol i czarnym pigmentem do farb oraz zgodnie z przedstawionym poniżej krótkim poradnikiem przygotowałem dwa sztandary z podobizną Vallayi Pamiętającej.

Jako, że malowanie freehandów niezbyt dobrze mi wychodzi, podczas malowania chorągwi postanowiłem sobie trochę pomóc. Na początku przygotowałem sobie czarno-białą grafikę w pliku w pdf, który następnie wydrukowałem.
Po wydrukowaniu grafik, wyciąłem jeden ze sztandarów i podkleiłem go taśmą malarską w celu wzmocnienia papieru.
W kolejnym kroku czarną farbą poprawiłem kontury run i wizerunku Vallayi Pamiętającej, a następnie korzystając z farb akrylowych pomalowałem proporce zgodnie z wybranymi kolorami.
Po nałożeniu kolorów postanowiłem pobrudzić sztandary tak, by wyglądały na stare i zniszczone. Do brudzenia użyłem kilkudniowej kawy i herbaty, którymi wcześniej robiłem zacieki na murach Fortu Krasnoludów. Za zakończeniu malowania przy użyciu kadzidełka opaliłem krawędzie sztandarów, a czerwony proporzec przepaliłem na dwie części.
Mocowanie chorągwi, czego nie sfotografowałem, wykonałem ze spinacza biurowego i starego łańcuszka, które pokryłem pigmentami i efektami rdzy.
Gotowe sztandary możecie obejrzeć na zdjęciu.

Do wykończenia pozostała jeszcze ziemia przed schodami oraz ściany, które zamierzam jeszcze pobrudzić pigmentami.
Wczoraj pomalowałem krasnoludzkie tarcze od Scibor MM, które ozdobiłu mury fortu, teren przed schodami pokryłem ziemią do kwiatów zmieszaną z klejem Wikol i czarnym pigmentem do farb oraz zgodnie z przedstawionym poniżej krótkim poradnikiem przygotowałem dwa sztandary z podobizną Vallayi Pamiętającej.

Jako, że malowanie freehandów niezbyt dobrze mi wychodzi, podczas malowania chorągwi postanowiłem sobie trochę pomóc. Na początku przygotowałem sobie czarno-białą grafikę w pliku w pdf, który następnie wydrukowałem.
Po wydrukowaniu grafik, wyciąłem jeden ze sztandarów i podkleiłem go taśmą malarską w celu wzmocnienia papieru.
W kolejnym kroku czarną farbą poprawiłem kontury run i wizerunku Vallayi Pamiętającej, a następnie korzystając z farb akrylowych pomalowałem proporce zgodnie z wybranymi kolorami.
Po nałożeniu kolorów postanowiłem pobrudzić sztandary tak, by wyglądały na stare i zniszczone. Do brudzenia użyłem kilkudniowej kawy i herbaty, którymi wcześniej robiłem zacieki na murach Fortu Krasnoludów. Za zakończeniu malowania przy użyciu kadzidełka opaliłem krawędzie sztandarów, a czerwony proporzec przepaliłem na dwie części.
Mocowanie chorągwi, czego nie sfotografowałem, wykonałem ze spinacza biurowego i starego łańcuszka, które pokryłem pigmentami i efektami rdzy.
Gotowe sztandary możecie obejrzeć na zdjęciu.

Do wykończenia pozostała jeszcze ziemia przed schodami oraz ściany, które zamierzam jeszcze pobrudzić pigmentami.
Nie dość , że brama pordzewiała to jeszcze teraz to... podarte sztandary i do tego wyglądające jakby jakiś ogr się nimi podcierał hańba bracia krasnoludy normalnie hańba
A na poważnie bardzo fajnie się prezentuję gratuluje
Btw. korzystając z okazji chciałbym podziękować za prace jaką wkładasz w swojego bloga, świetna robota, odwiedzam codziennie

A na poważnie bardzo fajnie się prezentuję gratuluje

Btw. korzystając z okazji chciałbym podziękować za prace jaką wkładasz w swojego bloga, świetna robota, odwiedzam codziennie

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Zawsze można tu zajrzeć i zobaczyć coś dobrego. 

- Kacpi 1998
- Masakrator
świetne tylko na sztandarach postacie wyglądają na kobiece (chyba, że celowo)
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki 

Bo to Valaya mój kolego jest.Kacpi 1998 pisze:świetne tylko na sztandarach postacie wyglądają na kobiece (chyba, że celowo)
- Kacpi 1998
- Masakrator
chyba źle zinterpretowałeś grafikę bo większa część jej twarzy powinna być przykryta maską a u ciebie wszystko jest w kolorze ciała i jakieś 2 czarne kreski na policzkach 

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Faktycznie. Ale teraz już za późnoKacpi 1998 pisze:chyba źle zinterpretowałeś grafikę bo większa część jej twarzy powinna być przykryta maską a u ciebie wszystko jest w kolorze ciała i jakieś 2 czarne kreski na policzkach

- sernikwystygl
- Wałkarz
rewelacyjna brama
a sztandary omg 'wisienka na torcie' czekam na pomalowana ziemie
ciesza oczy Twoje prace
pozdrawiam

ciesza oczy Twoje prace
pozdrawiam
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Podczas fotografowania skończonego Fortu Krasnoludów, zdjęcia szanowne państwo-draństwo będzie mogło zobaczyć jutro, zauważyłem że podczas malowania kompanii Khazadów z Gór Krańca Świata zapomniałem o figurce Mistrza Inżyniera, który zapodział się gdzieś w swoim warsztacie.
Korzystając z kilku wolnych godzin, w weekend nadrobiłem zaległości i pomalowałem ostatniego z bohaterów do drużyny Krasnoludów.

Korzystając z kilku wolnych godzin, w weekend nadrobiłem zaległości i pomalowałem ostatniego z bohaterów do drużyny Krasnoludów.