[MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Re: [MASTER] Łódź, 18-19.10.2014, 2k+1k, MACKI WOJNY

Post autor: JaceK »

Królik pisze:
Szaitis pisze:Na 1 stole trwają dożynki :wink:
Graty Młody i Malin!

Ps. W związku z tym Kucyk, że nie rozumiesz fenomenu małych skavenków, to one wygrywają mastera, a Ty jesteś gdzieś tam na drugim końcu :wink:
No tak. Nie ma to jak sztormówa + Diabeu + 2x herlak na DM i do tego masa slavów, elektryk i działo :mrgreen:
+ Throgg i obstawa Trolli :)
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Dzięki za super zabawę i przy stołach i na stołach :D

Niko ciota zostawił w Łodzi plecak :D

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Oby nie z moją Chimerą...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
rover
Mudżahedin

Post autor: rover »

Tak się skupił żeby ją zabrać, że zapomniał o reszcie =D>

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Plecak najszybciej do odbioru na Mistrzostwach Łodzi 23.11 bo łódź nie zwalnia tempa i robi kolejna imprezę z turbo sytymi nagrodami :mrgreen:
Obrazek

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Token Malin na miejscu, jak się ogarnę to napiszę jak to jest w parze z jednym z selekcjonerów naszej repy ;)

Dzięki za wszystko wszystkim, ale największym moim zbawcą jest ten kto zostawił materac na głównej sali, ale to była zajebista regeneracja :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Tak jest , mega siła !!!, Team Master Chef wyjaśnił ;)

Foty na spidzie ! :
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 673&type=1
Snot Powerrr !
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Czy loupin louie zrobil furore? :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Loupin Louie - Total mistrz !! :mrgreen:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Ale jaja, 3 miejsce. Często bywa tak, że nie czytam całego regulaminu, ale tutaj przegiąłem. Nie ogarnąłem 6 maneaterów z pistoletami (mam takich, gdzie tylko 1 ma wywywig), więc wziąłem walizkę krasnali i pojechałem. Okazało, że zmieniono zapis (bynajmniej to nie tak, że zrobiono to nagle, po prostu nie sprawdziłem regulaminu ani razu przez ostatnie 3 tygodnie) o sojuszach i magiczne demony z krasnalami to gówno a nie sojusz. Na miejscu dzięki olbrzymiej uprzejmości Marvina dostałem 7 modeli Wochu by sobie pograć. Lidder grał demonami. I tu niespodzianka, Lidder w miarę nawet ogarnia podstawy strategii, za to, co wiele osób podejrzewało już dawno nie zna zasad.

1.Bitwa zagrana z rezerwą. Chłopacy strzasznie towarzyscy. Wiadomo, różnie to czasem bywa. Mieliśmy spoko plan na tą bitwę, ale przeciwnicy postawili sobie za punkt honoru nie przeszkadzać nam w jego realizacji rzutami. Było to momentami ordynarne, a miejscami po prostu niesmaczne. Bitwa niestety bez większej historii. Szybko weszliśmy w combaty i je skutecznie wygrywaliśmy. 20:0

2.Bitwa Młody z Malinem. Nie mieliśmy oprócz bramy opcji na zabicie diabła. Wystawilismy się agresywnie, na zasadzie, że jak nam pyknie 6 na przejęcie inicjatywy lub wejdzie brama z ifki mamy o co grać. Nie weszło, a jeden źle ustawiony rydwan dopełnił rozmiaru pogromu. Poddaliśmy partie w 2 turze. Co do samego konceptu, przy naszych rozpach spadnięcie w dół przed blood and glory nie było takie złe, dlatego zdecydowałem się na zagrania na maxa. Bitwa i tak była korzystna dla młodego 0:20

3.Bitwa i QC ze wszystkimi swoimi przyjaciółmi. Czytając rozpę myślałem, że to podpucha, ale okazało się to prawdą. Graliśmy więc, zobaczyć o ile QC przerasta skillem Króla Słońce. Bitwa rozwiązała się już w pierwszej turze kiedy to zaszarżowaliśmy rydwanem na 10+ na kościach w plague monki od frontu. W turze szarży powaliłem BSB, a następnej zdispelowany teleport pozwolił dobić jeszcze grey seera. Na ra! Dalej to wbijanie się kolejnych rzeczy i wymuszanie steadfastów by kasować kolejne elementy. 19:1 bo oddaliśmy Jurki.

4.Bitwa i Urban z Sassem. Mój token był lepszy od tokena Urbana. Bitwa miała dwa momenty przełomowe. Jeden to szarża 6 wildów, 4 z przodu w ranne juggery, które to ustały i sklepały. Drugi to szarża chimery na łuki, by wymusić terror bez rerolla w tym miejscu i wypchnąć je za stół, niestety zdały LD ale chimera na 11 na kościach weszła w combat. Potem szybkie pominięcie stompów przeczekanie tury oponenta i dalej już dożynki. Oddaliśmy działo w pojedynku armat więc 19:1.

5.Bitwa i Malfoj z tutajcem. Tutajec musiał gdzieś jechać więc graliśmy wyraźnie szybciej. Pograliśmy to trochę za mało odważnie na początku (myślałem, że będziemy dostawać mocniejszy łomot na dystans), więc za późno poszliśmy wszystkim do przodu by coś realnie zdobyć. Pecha z wymianą strzelecką z czołgiem (2 rany z 6 strzałów) odbiliśmy sobie zabijając siostry (taki specjalny charakter) z tabelki demonicznej. Potem jeszcze ponieważ Tomek wyłączył sobie miscastem LOS na oddziale to zabiliśmy kadrę WE z działa. Wyszło 13:7

Turniej po prostu dobry. Nie było to Herford (niedościgniony wzór turnieju odbywający się w Niemczech), ale widać było pracę i zaangażowanie chłopaków bo wyszło bardzo fajnie. Poznałem trochę nowych twarzy, w tym cały nowy dla mnie klub Gamoni. Mam nadzieję, że ta poczciwa ekipa będzie częstym elementem turniejów.

Do zobaczenia we Wrocławiu!

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

kudłaty pisze: zabijając siostry (taki specjalny charakter) z tabelki demonicznej
Eee... Jak?
Były na orle?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Spoko turniej, mimo że byłem sędzią, to dobrze się bawiłem. W ramach turnieju dla mnie jedną z mini-gier było gnębienie graczy Wood Elves, którzy dostarczali mi szereg rozrywek:
- Możliwość oglądania i komentowania gry Tutajca, dobrze że te najgłupsze pomysły filtrował Malfoj
- Pytania o zasady Pasiaczka, to taka wirtualna podróż sentymentalna w czasie: pytania o 6-to edycyjne zasady itp.
- Laikowi wlepiłem 1 punkt karny za granie 15 minut po czasie. Niech sobie nie myśli, że jak będzie dobrze grał to może pojechać na euro - system czuwa i zawsze będzie podcinał mu skrzydła, ha!

To wyżej oczywiście z przymrużeniem oka. Tak bardziej na serio:
Dzięki za wspólny turniej. Mam nadzieję, że moje sędziowanie było fair i adekwatne do Waszych oczekiwań. Jak ktoś ma jakieś uwagi, to bardzo proszę je podać, może być tu na forum, albo PMką, na fejsie albo na youtube.

Do zobaczenia we Wrocku!

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Turniej świetny, bardzo dobrze się bawiłem - wynik pozostawia wiele do życzenia, ale zabawa przednia była ;)

dziekować!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

Takie imprezy uświadamiają mi że zmarnowałem młodość grając w figurki w domu z garstką znajomych, no cóż po woli będę się starał to nadrobić :)

Dziękówka dla całej Ośmiornicy za zorganizowanie bardzo fajnego turnieju, nie znam się za bardzo ale mi podobało się wszystko... widać że włożyliście sporo pracy i zaangażowania w organizację tej imprezy... no może trochę niepotrzebnie schowaliście mi plecak :P żart świetny ale teraz musicie wpaść do Wawy na jakiegoś lokala :P
Specjalne podziękowania dla Hoopsa i Nizioła z którymi spędziliśmy ciut więcej czasu... fajni z Was goście, miło było Was poznać :) zielony zielony zielony!!!
kudłaty pisze:Poznałem trochę nowych twarzy, w tym cały nowy dla mnie klub Gamoni. Mam nadzieję, że ta poczciwa ekipa będzie częstym elementem turniejów.
Fajnie było Cie poznać, na bank się jeszcze gdzieś spotkamy, z tym że niestety nie we Wrocławiu...

No i oczywiście podziękowania dla naszych przeciwników z którymi w zasadzie nie grałem a bardziej obserwowałem grę Draco (ewentualnie kręciłem się po okolicy albo zasypałem na stole)... Gry były spoko, bez spinek czy jakiś dziwnych akcji, dostaliśmy zasłużone baty ale też bez przesady :)

Drugie śniadanie z Misza i Lazurem też naprawdę fajna opcja, dobrze że tak szybko pocisneliście nasze 2 teamy dzięki czemu mieliśmy sporo czasu na relaks :D

No i oczywiście ogromne podziękowania dla Gamoni :D w końcu coś tam zaczęliśmy grać a to chyba dobrze ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Są fotki modeli które zgarneły nagrody hobbystyczne? Tutaj SS był bezkonkurencyjny, gratulacje Eku! :)

Co do mojego wyniku - heh, przypomniał mi się mój pierwszy bazyl i ksywa po nim - Rudy 104. I to nie przez ilość punktów z tamtego turnieju :D Tego weekendu nie było :)

Gratulacje dla topu, ale przede wszystkim dla Sola, który zajmując 7 miejsce podjął rękawice walki o pierwszego SK w Polsce. A trzeba wam wiedzieć, że 1 miejsce w rankingu Szczurami to jedyny przypadek, gdzie Liga daje realna gotówkę bo zwycięzca bierze wszystko w epickim zakładzie o wuchtę polskich nowych złotych!

Dzięki za turniej chłopaki, organizacja fest. Piłka na sali wymiatała (pozdrawiam Mishe i Syska ktorzy odkryli mrok w swych sercach), oby więcej :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Dzięki za bardzo fajny turniej!
Dobrze było po paru latach (?) zagrać parówkę. Przydałaby się jeszcze jedna w sezonie.
Co do organizacji to niemal wszystko było dopięte na ostatni guzik - wielkie brawa dla organizatorów =D> =D>
Przyczepię się tylko do 2 rzeczy - duchota na sali i za mało czasu na bitwy (tak o 30 min). Dograliśmy z Fischem tylko 1 bitwę, w której przeciwnikowi slugtongue zniszczył na dzień dobry 4 oddziały. Napewno trochę zamulamy, może mieliśmy rozpę która wymagała dużo uwagi... rozmawiałem z różnymi osobami. Jedni dogrywali, inni się skarżyli. Moim zdaniem 3h to za krótko na takie wielkie bitwy.
Dziękuję wszystkim przeciwnikom za bitwy.
Pozdrawiam wszystkich których miałem okazję spotkać i mam nadzieję do zobaczenia za rok :)

EDIT: Specjalnie dla Nemezisów Pro-tip no.1 - przed wjazdem na autostradę tankujcie samochód.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Kołata, było 3h30min na bitwę.
I również zgadzam się, że nie jest to jakoś super dużo czasu.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

@ Kołata
My dogrywalismy wszystkie bitwy godzinę-dwie przed czasem, oprócz tej z wami, która dograna nie była. Jak się kłócicie o każdy ruch i czar to nic dziwnego że wam czasu nie wystarcza ;), może sojusz był dobrze dobrany na poziomie rozpisek ale nie na poziomie kierowców ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Malin
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Malin »

Młody pisze:@ Kołata
My dogrywalismy wszystkie bitwy godzinę-dwie przed czasem, oprócz tej z wami, która dograna nie była. Jak się kłócicie o każdy ruch i czar to nic dziwnego że wam czasu nie wystarcza ;), może sojusz był dobrze dobrany na poziomie rozpisek ale nie na poziomie kierowców ;)
Stachu Jones jest pod wrażeniem waszego poziomu niezgodności dotyczącego każdej decyzji którą musiliście podjąć podczas gry z nami i dedykuje wam ten hit:

https://www.youtube.com/watch?v=E5LGblB1AKg

Zazwyczaj battlowe spory toczą się między ludźmi grającymi po przeciwnych stronach stołu, w grze z wami takie spory toczyły się po jednej stronie i dotyczyły niemal wszystkiego. Trzeba bylo iść na jakąś wódkę przed Masterem i się trochę "dotrzeć" ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dzoooma
Chuck Norris

Post autor: Dzoooma »

Wielkie dzięki! Było naprawdę epicko!

Specjalne podziękowania dla przeciwników, całej Ośmiornicy (ze specjalnym wyróżnieniem Nizioła i Hoopsa oraz teamu Rezerwa :D ) oraz Gamoni, którzy mnie wyciągnęli na tego mastera.

Miasto Łódź jest kapitalne! ZIELONY, ZIELONY, ZIELONY!
Obrazek
Zapytaj mnie co sądzę o GW...

ODPOWIEDZ