[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Post autor: Durin »

czajnik, toster i jedziemy z koksem:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

@Sly

pomyśl sobie, że prowadzisz biznes jakim jest restauracja i nagle na salę wbija Ci 30 osób, zużywają wodę w toalecie (bo na kebaba to każdy skoczy zaoszczędzić 4,5 ale do turka nikt nie dyga zwodować u-bota), czerpią prąd (bo biała sala jest oświetlana tylko na eventy) i z tego co wiem obsługa przychodzi wcześniej specjalnie dla nas (kolejny koszt), a do tego przynoszą swoją wodę i kanapki. Osobiście bym się wkurzył i dla samej zasady wyrzucił bym ich z lokalu, nawet jeśli część z nich to potencjalni klienci.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że sami sobie strzelamy w stopę, bo jest fajny lokal z dobrym dojazdem i pysznymi piwkami, ale część nie rozkminia faktu, że oni muszą wyżyć z nas

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

No niestety ale tak się traci lokale, szefostwo zakłada kokosy z 30 graczy a po rachowaniu okazuje się dziura bura, na dodatek trzeba sprzątać ich śmieci typu plastikowe butelki po wodzie a i czasem puszki po piwie.
Tragedia jednocześnie dodam że zwykły hamburger w Jorgusiu robi furorę przy wytrawnym jedzeniu w Goblinie, mam nadzieje że coś z tym zrobią może mienią menu na niedziele :) bo ja chętnie zostawię u nich kasę, ale nie za takie jadło.
Piwo wiadomo trzeba kupić w barze bo to obowiązek każdego z nas żeby tam przynajmniej 5 zł zostawić na barze.

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

bardziej chodzi mi o to czemu teraz ma być więcej niż zwykle ?
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Kuba to jest restauracja i nie można tam wnosic jedzenia. Koniec i kropka.
To oczywiste. Nawiązywałem do tego, ze Goblin strzela sobie w stopę dając słabe żarcie, bo mieliby duży większy utarg, gdyby można było u nich normalnie zjeść. Ja zawsze wydam sporo na browary, ale jedzenia tam raczej nie kupię
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Piwa nie ma dla kierowców ... :P

No jakikolwiek fastfood jak w Jorgusiu zmieniły sytuacje o 180 stopni. Ba nawet jakby swoje kanapki mieli to już by to uratowało.

Ale oczywiście dla dobra miejscówki wybieramy dalekie spacery i jest ok
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

W Polsce to jest najgłupszy błąd jaki można popełnić - dać za mało jedzenia - prawda jest taka że nawet jak by było drogo a zjedlibyście do syta i było smaczne to nikt by nie narzekał. Ja tam jadłem dwa razy za prawie 30 dychy i się nie na jadłem - nie chodzi o kasę ale porcje są za małe. Poszedłem obok i za 10 zł nie mogłem zjeść tego kebab i jeszcze ptaszkom dałem. Oczywistym jest że nie wolno tam wnosić własnego żarcia . Taj czy inaczej lokal super a piwko na miejscu to jest to co lubię :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

@Sly

żle napisałem tzn zjadło mi tekst.

Chodziło mi o to, że jak knajpa zacznie więcej płacić za media niż miec zysku z nas to wtedy tury się skończą.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

palen
Wałkarz

Post autor: palen »

Na turnieju będzie obowiązywać nowa ERRATA ?

http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... OKv1.9.pdf

Z chęcią bym wypróbował nowe zasady :D

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Niby powinna bo na erraty sie z automatu gralo zawsze... Ale to kretynskie zasady;p jakby co to przyjade Woc na 3 lordach 3 herosach i klocku piechoty;p

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Moim zdaniem grając zasady Euro do momentu nie wprowadzenia zasad EoT do nowego drafta, gramy na starym.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Erraty nie maja nic wspolnego z draftem

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

a End of Time z euro :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Solo bolku wg euro nie gramy na EoT ale to errata na która gra się euro wprowadza 50% na lordów i herosów + LoU dla każdego :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

EoT nie ma tu nic do rzeczy. Errata to oficjalna zmiana podręcznika i tyle.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

RedScorpion pisze:EoT nie ma tu nic do rzeczy. Errata to oficjalna zmiana podręcznika i tyle.
Dokładnie. Dopóki w drafcie ETC nie będzie zapisane, że można brać tylko 25% Lordów - czyli znowu niezgodnie z zasadami Warhammera w tym wypadku to gramy na 50%.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Należy jeszcze tylko dodać że to jest naprawdę mega słaba zmiana :?

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

True. Najlepiej by bylo po prostu 50% lord + hero

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

To by była super zmiana :mrgreen:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Przepraszam bardzo, a czemuż to w rozpiskach nie możecie sobie zrobić 50% lord+hero? przeciez nikt wam nie każe brać 75% w tych slotach...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

ODPOWIEDZ