[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII
czajnik, toster i jedziemy z koksem:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- wind_sower
- Masakrator
@Sly
pomyśl sobie, że prowadzisz biznes jakim jest restauracja i nagle na salę wbija Ci 30 osób, zużywają wodę w toalecie (bo na kebaba to każdy skoczy zaoszczędzić 4,5 ale do turka nikt nie dyga zwodować u-bota), czerpią prąd (bo biała sala jest oświetlana tylko na eventy) i z tego co wiem obsługa przychodzi wcześniej specjalnie dla nas (kolejny koszt), a do tego przynoszą swoją wodę i kanapki. Osobiście bym się wkurzył i dla samej zasady wyrzucił bym ich z lokalu, nawet jeśli część z nich to potencjalni klienci.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że sami sobie strzelamy w stopę, bo jest fajny lokal z dobrym dojazdem i pysznymi piwkami, ale część nie rozkminia faktu, że oni muszą wyżyć z nas
pomyśl sobie, że prowadzisz biznes jakim jest restauracja i nagle na salę wbija Ci 30 osób, zużywają wodę w toalecie (bo na kebaba to każdy skoczy zaoszczędzić 4,5 ale do turka nikt nie dyga zwodować u-bota), czerpią prąd (bo biała sala jest oświetlana tylko na eventy) i z tego co wiem obsługa przychodzi wcześniej specjalnie dla nas (kolejny koszt), a do tego przynoszą swoją wodę i kanapki. Osobiście bym się wkurzył i dla samej zasady wyrzucił bym ich z lokalu, nawet jeśli część z nich to potencjalni klienci.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że sami sobie strzelamy w stopę, bo jest fajny lokal z dobrym dojazdem i pysznymi piwkami, ale część nie rozkminia faktu, że oni muszą wyżyć z nas
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
No niestety ale tak się traci lokale, szefostwo zakłada kokosy z 30 graczy a po rachowaniu okazuje się dziura bura, na dodatek trzeba sprzątać ich śmieci typu plastikowe butelki po wodzie a i czasem puszki po piwie.
Tragedia jednocześnie dodam że zwykły hamburger w Jorgusiu robi furorę przy wytrawnym jedzeniu w Goblinie, mam nadzieje że coś z tym zrobią może mienią menu na niedziele
bo ja chętnie zostawię u nich kasę, ale nie za takie jadło.
Piwo wiadomo trzeba kupić w barze bo to obowiązek każdego z nas żeby tam przynajmniej 5 zł zostawić na barze.
Tragedia jednocześnie dodam że zwykły hamburger w Jorgusiu robi furorę przy wytrawnym jedzeniu w Goblinie, mam nadzieje że coś z tym zrobią może mienią menu na niedziele

Piwo wiadomo trzeba kupić w barze bo to obowiązek każdego z nas żeby tam przynajmniej 5 zł zostawić na barze.
To oczywiste. Nawiązywałem do tego, ze Goblin strzela sobie w stopę dając słabe żarcie, bo mieliby duży większy utarg, gdyby można było u nich normalnie zjeść. Ja zawsze wydam sporo na browary, ale jedzenia tam raczej nie kupięKuba to jest restauracja i nie można tam wnosic jedzenia. Koniec i kropka.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Piwa nie ma dla kierowców ... 
No jakikolwiek fastfood jak w Jorgusiu zmieniły sytuacje o 180 stopni. Ba nawet jakby swoje kanapki mieli to już by to uratowało.
Ale oczywiście dla dobra miejscówki wybieramy dalekie spacery i jest ok

No jakikolwiek fastfood jak w Jorgusiu zmieniły sytuacje o 180 stopni. Ba nawet jakby swoje kanapki mieli to już by to uratowało.
Ale oczywiście dla dobra miejscówki wybieramy dalekie spacery i jest ok
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
W Polsce to jest najgłupszy błąd jaki można popełnić - dać za mało jedzenia - prawda jest taka że nawet jak by było drogo a zjedlibyście do syta i było smaczne to nikt by nie narzekał. Ja tam jadłem dwa razy za prawie 30 dychy i się nie na jadłem - nie chodzi o kasę ale porcje są za małe. Poszedłem obok i za 10 zł nie mogłem zjeść tego kebab i jeszcze ptaszkom dałem. Oczywistym jest że nie wolno tam wnosić własnego żarcia . Taj czy inaczej lokal super a piwko na miejscu to jest to co lubię 

@Sly
żle napisałem tzn zjadło mi tekst.
Chodziło mi o to, że jak knajpa zacznie więcej płacić za media niż miec zysku z nas to wtedy tury się skończą.
żle napisałem tzn zjadło mi tekst.
Chodziło mi o to, że jak knajpa zacznie więcej płacić za media niż miec zysku z nas to wtedy tury się skończą.
Wiara, że istnieje bóg i Niebo, że Maria nigdy nie umarła, że Jezus nie miał ziemskiego ojca i chodził po wodzie, że modlitwy zostają spełnione, — żadne z tych przekonań nie jest poparte dowodami. A jednak wierzą w nie miliony ludzi. Być może jest tak dlatego, że powiedziano im, by w to wierzyli, kiedy byli tak mali, że wierzyli we wszystko.
- profesor Richard Dawkins
- profesor Richard Dawkins
Na turnieju będzie obowiązywać nowa ERRATA ?
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... OKv1.9.pdf
Z chęcią bym wypróbował nowe zasady
http://www.blacklibrary.com/Downloads/P ... OKv1.9.pdf
Z chęcią bym wypróbował nowe zasady

Niby powinna bo na erraty sie z automatu gralo zawsze... Ale to kretynskie zasady;p jakby co to przyjade Woc na 3 lordach 3 herosach i klocku piechoty;p
Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Erraty nie maja nic wspolnego z draftem
- RedScorpion
- Falubaz
EoT nie ma tu nic do rzeczy. Errata to oficjalna zmiana podręcznika i tyle.
True. Najlepiej by bylo po prostu 50% lord + hero
Przepraszam bardzo, a czemuż to w rozpiskach nie możecie sobie zrobić 50% lord+hero? przeciez nikt wam nie każe brać 75% w tych slotach...
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."