[Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Re: [Katowice; 09.11.14 ] EURO Szybki Goblin vol VII

Post autor: Heretic »

2:1 dla starego systemu
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=3&t=46119
Żeby daleko nie szukać :wink:
Sprytne Robert z tymi przedpłatami ale aż tak mi nie zależy szczególnie że zmiany w tej erracie są moim zdaniem lekko rzecz ujmując słabe
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Spoko, ale fajnie by bylo gdybys wplacil. Ty i inni. Naprawde ułatwia mi to prace
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Tak z ciekawości nowe jednostki będą dopuszczone na turniej ? (formalnie są dopuszczone podkreślam)

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

to jest dobre pytanie. Można blightkings wziac?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Ja odpuszczam - straciłem całkowicie ochotę bez względu co postanowicie - miłej zabawy :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Durin pisze:to jest dobre pytanie. Można blightkings wziac?
A masz już modele? Czy będziesz brzydko proksował?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Może by tak poczekać co? turniej jest za 2 tygodnie, a do tego czasu może narzekaczom się znudzi.

Nie granie tej erraty to jak prośba zrobienia turnieju na 7mą edycję. Spoko, tylko po co?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Herbata
Wałkarz

Post autor: Herbata »

Ja jestem za obczaskiwaniem nowego, dajmy szanse erracie (i ofkorz nowym figurką!). Najwyżej moi imperialiści dostaną w trąbę od nowych-większych-bardziej wypasionych złych. O! Albo wezmę ze sobą generała na gołębio-gryfie bo będą na niego punkty! POTĘGA! :wink:
"Wielkie problemy współczesności nie rozstrzygną się mowami i uchwałami większości… ale krwią i żelazem." Bismarck

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

-Qc- pisze:Może by tak poczekać co? turniej jest za 2 tygodnie, a do tego czasu może narzekaczom się znudzi.

Nie granie tej erraty to jak prośba zrobienia turnieju na 7mą edycję. Spoko, tylko po co?
jasne że się zmieni ale zwrócmy uwagę że euro było robione pod stare zasady, dlatego tutaj będzie bardzo dziurawe.
(równie dobrze w ogóle nie ma co grać na euro bo po ETC jest ono już nieaktualne - za rok przecież będzie nowy draft)

Na 7 edycje graliśmy 2 miesiące po wejściu 8 i później zmieniliśmy.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jaaf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jaaf »

Zaraz zrobię przedpłatę żeby móc zagłosować. Tylko nie wiem dalej na co. Trzeba będzie przekminić O.o.
Porównanie do grania z 8, 7 czy 5 edycją jest bezsensowne. Nie wszyscy grają w tą gre 10 lat, za to wszyscy odzywający się grali przez co najmniej jeden miesiąc i mają porównanie przed nową erratą i po nowej erracie. Znają oba stany.

Edytka: poszło.
I tak na czym nie stanie to pojadę, chociażby akademicko zbadać nowy format zakładając że przejdzie.

Edytka 2:
Czy w nowym formacie jest sens grania na ograniczeniach armii w EURO?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Laik pisze: Na 7 edycje graliśmy 2 miesiące po wejściu 8 i później zmieniliśmy.
Pamiętam to trochę inaczej :roll:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Polecam więc lecytynę :wink: .
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

2:2

Jaaf jak już ogarniesz temat to oddaj głos:D

Awatar użytkownika
Sasomir

Post autor: Sasomir »

Zgłaszam się (przedpłata już zrobiona).

Głosuję definitywnie za graniem na nowej erracie - rzygam już obecnym standardem euro... Nigdy nie byłem fanem herohammera, ale może dzięki zmianie zasad zobaczę coś innego niż kolejne klony rozpisek z etc. I oczywiście z nowymi jednostkami (skoro są oficjalne, to nie widzę powodu, żeby grać bez nich).
Bravely bold Sir Robin
Rode forth from Camelot.
He was not afraid to die,
Oh brave Sir Robin.

Awatar użytkownika
Jaaf

Niech mi ktoś powie jak to działa w tej nowej erracie. Pisze, że każdy mag może używać tego nowego loru. OK. Ale jeśli book armi np. VC mówi, że może wybrać tylko Lore of Vampire i Lore of Death, to znaczy, że nie może używać żadnego innego lora, w tym tego undeath?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Kazdy mag niezależnie od tego co ma napisane może używac Lore if undeath. czyli nie tylko vampircy ale też grey seerzy czy orkowi szamani.

Pachoł ma za mnie zapłącic przedplate, kiedy to bedzie, głosuje zeby grac na nowe sloty i lore of undeath
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Jaaf

To ja jestem za starymi zasadami.
50% L&H w sumie idzie przeżyć, ale na dobitkę darmowe oddziały, bohaterowie eterycznie etc... i nie dostosowane zupełnie EURO które teraz będzie cięło w jednych armiach coś niezbędnego do walki z nową metą a w innych będzie boostowało.

Poza tym mam wrażenie że więcej osób przyjedzie na turniej ze starymi :).

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Jak wplace to jestem za nowym

Wysłane z mojego GT-I9000 przy użyciu Tapatalk 4
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Polecam lekturę tego postu od Kalafiora http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=46144 dobra okazja aby pożyczyć ten regulamin i zagrać w ten sam sposób co w Wawie.

ODPOWIEDZ