Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: Nowe modele od GW

Post autor: Azgaroth »

Blaesus pisze:No to Great Unclean One jest na razie wielką porażką, jeśli chodzi o model. Raczej ludzie będą przerabiać Glotkina na GUO?
Może być problem bo Glottkin stoi na podstawce 100x150 a GUO 50x50 :)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Równie dobrze można użyć GUO z Forge Worlda :wink:
Fajnie, że trzech nowych herosów na podstawkach 100x50.
Czy można teraz dołączać monstery do unitów (fotka) ?

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Azgaroth pisze: WoCH, DoCH i Beastmeni razem :)
"Schleimbestien des Nurgle" <3
Od dziś będę tak na moje będę mówił :D

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Lepsze zdjęcia:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

To jest opcja złożenia tej "rzygajacej" bestii czy coś innego?
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

To jest osobny dużo większy model.

Awatar użytkownika
sernikwystygl
Wałkarz

Post autor: sernikwystygl »

model super :) ciekawe jak cenowo bedzie stal
nie bardzo czuje to ze bedzie montem bardziej wiedzial bym go jako GUO :)

edit:
jak tak popatrzylem na gebiola to troche orkowy jest heeh :D

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Cenowo jak Nagash, czyli 350zł w GW, jakieś 280zł w Gnomie.

Awatar użytkownika
Pablo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pablo »

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Jprdl... nazwali po tym gunwie całą książkę... Nagasha jeszcze rozumiem ale... *lame* GW nie wystarczyło dotychczasowych głównych złych więc dorabia na siłę nowych megazordowników z koszmarnie gównianym fluffem, równie śmierdzącym co sam ten model.
Ciekawe jak wyjaśnią w jaki sposób hordy chaosu przekroczyły Auric Bastion...

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Juz przeciez wyjasnili, w poprzedniej ksiazce...
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Ano tak, śmierć Gelta... #-o A niech mnie... Widać że skupiałem się na czymś innym

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Glottkin

https://www.youtube.com/watch?v=i4GxZLe ... lB4ct8B-Fg

Przepiękna figurka, jestem oczarowany :)

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

GrimgorIronhide pisze:Ano tak, śmierć Gelta... #-o A niech mnie... Widać że skupiałem się na czymś innym
Ale z tego co wiem Gelt nie umarł ;) Podobno musiał uciekać z Imperium po tym jak przez przypadek by bronić Karla Franza przed demonem zamiast czaru z domeny Metalu przyzwał nieumarłych w środku pałacu Imperatora. Podobno teraz wraz z Vladem probują wskrzesić Isabellę.
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Widzę, że czytanie nie do końca było ze zrozumieniem;)
Gelt okazał się nekromantą, bez wnikania dlaczego, co i jak. Próbował uratować Franza przed zdradą, sam został uznany za heretyka i odszczepieńca, mówi obecnie do Vlada per
Master".
A Bastion padł w ten sposób, że Kościół Sigmara stwierdził, że jego kapłani przestaną się modlić by go podtrzymywać, gdyż jest to dzieło szaleńca i heretyka, czyli właśnie Gelta. Bez wiary spajającej mury, magia magów okazała się za słaba i Chaos zdołał się przebić.
Oczywiście, w skrócie i bez niuansów.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

No to już wiadomo... co się stało
- Karl Franz is killed by the Glott bros. He's later revived after being "iluminated" by the twin-tailed comet and says "We're the empire". His transfiguration culminates with an energy blast wipes out every Chaos worshipper and Undead in Altdorf, leaving the city destroyed but still in humanity's hands. Last words of Karl Franz in the book are "the rule of death is broken; now, may everything change" [I'm reverse translating from spanish here so who knows what the book actually says]

- Louen Leoncoeur is killed by Festus. Before that, he slays Ku'Gath with some assistance from the priestess of Shallya. Louen appears quite bitter in this book: he understands Gilles le Breton has usurped his throne in Bretonnia, and despite accepting Gilles as king he's not satisfied with the change. After a vision by the Lady urging him to go to Sigmar's City - "your kingdom isn't here any longer, but it can be elsewhere", she says - Louen travels to Altdorf with thousands of knights. The Lady speaks to him several times on the way, reminding him he won't come back alive, despite being her favourite.

- Vlad von Carstein becomes the Empire's ally of convenience. After convincing Kurt Helborg, Vlad defends Altdorf against the warriors of Chaos. In an unmatched display of stupidity, he drinks one of Glott's blood and almost dies as a result, so he flees. Before that, he kills Festus with a wooden stake.

- Ludwig Schwarzhelm and Luthor Huss seem to die, at least they're missing in action, like Valten.

- Kurt Helborg dies, the book doesn't elaborate much on the matter.

- The three lost cities are Altdorf, Carroburg and Marienburg. The heroes are Karl Franz, Louen Leoncoeur and ¿Vlad? [it's further discussed in the comments section that since Vlad is not confirmed as dead, the third one is probably meant to be Kurt Helborg
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Czytam te wszystkie rewelacje i mam pytanie: gdzie można przeczytać jakieś streszczenie książek The End Times? Nie chce mi się marnować czasu na czytanie całości, ale chciałbym mieć ogólne pojęcie o zmianach w fabule.

EDIT: co nieco znalazłem:= (ofc spoilery http://www.reddit.com/r/Warhammer/comme ... _spoilers/)

Awatar użytkownika
Kuros
Falubaz

Post autor: Kuros »

moze mi ktoś powiedzieć kto to : Volmar Grimm

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

A nie Volkmar the Grim? Wielki Teogonista?

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Jestem ciekaw co będzie dalej :) Ruszyły preordery ostatniego tygodnia Nurgla a na horyzoncie mamy coś zupełnie nowego :)

Harry z warseera (który jest wiarygodnym źródłem informacji o nowościach) uchylił rąbka tajemnicy co pojawi się w niedalekim czasie :
OK, here's one for you .....

Chaos Vs "Humans".
Najprawdopodobniej ma to być coś w rodzaju starter-set box w którym niektóre modele mają dostać "update" a większość ma być całkowicie nowa :)
Mówi się o połączonej frakcji Imperium i Bretki ale są też głosy, że powstanie coś zupełnie nowego - nowa armia ?:)

ODPOWIEDZ