Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Re: Nowe modele od GW

Post autor: Lechu »

Na chomikuju jest

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Durant pisze:Wydaje mi się że Kislev tak, ale Kislevici nie...
Jeśli wydaliby pare nowych modeli to byłoby klimatyczniej :roll:
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Całą armię, Kislev to przecież gotowy materiał na coś takiego, na pewno o wiele lepszy pomysł na armię niż takie np. Ogry. W bohaterach są hetmani jako lordowie i bojarzy jako wersja hero, do tego magowie lodu, kapłani Ursuna i coś jeszcze możnaby wymyśleć. Tak samo w corach piechota Gospodarów, Drużyny bojarskie, Husaria, kozacy, lansjerzy ungolscy itd. W specialach Strzelcy i Gwardia Pałacu Lodu, Legion Gryfa, Dragoni... A w rarach monstrous cavalry na niedźwiedziach, organki na wozach i jakieś olbrzymie, drogie coś w dwóch wersjach do złożenia... no nie wiem... np. wielki starożytny wojownik z lodu, ożywiony duszą wściekłego przodka ~ coś a la nasi śpiący rycerze, budzeni w czasie szczególnego zagrożenia kraju...
Nawet special charakterów paru już jest (Boris the Red vel nasz Jan Sobieski, Ice Queen Catherine, Todimir Lubovasyn czy mocno zaangażowany w End of Times Syrgei Tannarov) a resztę można dziesiątkami wymyślać bo klimat genialny... niestety zachodni, germańscy saksoni z GW go nie czują :(

Kopalnia pomysłów i fajnych projektów modeli, za które płaciłbym nawet w nowo-gjewuoskich cenach :D

Awatar użytkownika
kangur
Masakrator

Post autor: kangur »

Zawsze można grac na konwersjach , ale to i tak nie to samo :(
Obrazek

''If you show your teeth, bite''

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

GrimgorIronhide pisze:Całą armię, Kislev to przecież gotowy materiał na coś takiego, na pewno o wiele lepszy pomysł na armię niż takie np. Ogry
Akurat tutaj się mylisz Panie kolego, radziłbym przeczytać 7 edycyjny armybook ogrów i troszkę zagłębić się w ich historię :) Nie ma tam wielkich intryg, wielu epickich walk czy heroicznych czynów, ale mają one unikalny rubaszny klimat i czyta się to wręcz jak jakis pastisz fantasy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Slayer Zabójców pisze:
GrimgorIronhide pisze:Całą armię, Kislev to przecież gotowy materiał na coś takiego, na pewno o wiele lepszy pomysł na armię niż takie np. Ogry
Akurat tutaj się mylisz Panie kolego, radziłbym przeczytać 7 edycyjny armybook ogrów i troszkę zagłębić się w ich historię :) Nie ma tam wielkich intryg, wielu epickich walk czy heroicznych czynów, ale mają one unikalny rubaszny klimat i czyta się to wręcz jak jakis pastisz fantasy.
wiesz, w momencie jak wyszly ogry po raz pierwszy to szczere wtf sie pojawilo w mojej glowie. nie jestem w stanie tego poprzec niczym, wiadomo, ale lepiej by gw wyszlo na kislevie.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Kwestia gustu, może by wyszłi lepiej a może gorzej, są tacy którzy uwielbiają klimat ogrzych królestw :)
Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Nie to, że nie lubimy (wręcz przeciwnie, fajnie czasem z brzuchaczami przybić orkową sztamę) ale po prostu Kislev lepiej prezentuje się całościowo jako frakcja w Warhammerze.
Brońcie bogowie nie implikowałem tam wyżej retconu ogrów, najlepiej byłoby gdyby po prostu ta nowa armia ludzi okazała się właśnie Kislevem.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Slayer Zabójców pisze:Kwestia gustu, może by wyszłi lepiej a może gorzej, są tacy którzy uwielbiają klimat ogrzych królestw :)
nie mam nic przeciwko ogrom, lubie duze brzuchy, ba, nawet sam hoduje jeden. ale kislev ma cos w sobie. zima, niedzwiedzie i husaria. do pelnej zajebistosci brakuje tylko jona snowa;]

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Wątpię ,czy będzie nowa armia jako państwo.
Raczej zrobią cos w stylu Złotego Bastionu (gigantyczny ,turbo uzbrojony bastion na północy Imperium) albo Konklawe Światła (koalicja państw "Dobra" podczas Burzy Chaosu) ,w skład czego będą wchodziły różne frakcje.
I może być też tak ,że powstanie swojego rodzaju Koalicja Ludzkosci.
Imperium ,Bretonia ,Kislev ,Tilea ,Estalia i tak dalej.
...
Z Imperatorem Ludzkosci na czele.
Który w obliczu zagrożenia odda organy i stworzy Space Marines.
:)

ale wątpię
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Opis Warhammer:Glotkin z Vanheim :)

"Druga książka to zasady: pozwolą Ci wystawic armię Legionu Chaosu - podobnie jak za dawnych warhammerowych czasów, możesz kombinowac jednostki z Warriors, Beasts oraz Daemons of Chaos! Dodatkowo zasady walki w mieście i nowe scenariusze."

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Szczere pytanie panowie, czy tylko ja mam takie wrazenie ze to sie wszystko zaczyna pierdolic?;]

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Też mam takie wrażenie, jestem ciekaw jak sie skonczy to wszystko :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Moim zdaniem po prostu wprowadzają bardzo radykalne zmiany, zapowiada się na to, że cały koncept battla ulegnie zmianie. Jednak ciężko mówić o tym, czy na złe czy na dobry. Po prostu się zmienia. Jednak patrząc na to, iż coraz więcej wychodzi wszelakich potworków gra trochę zmieni skalę na monstero hammera. Coraz więcej wielkiej kawalerii, jakiejś dużej piechoty, modele w stylu Nagasha i tego nowego lorda chaosu. Mnie osobiście do battla przyciągnęło to, iż w jakimś stopniu przypominało to wielkie batalie, a nie skirmish. Na razie uważam, że nie ma co oceniać z góry, gdyż wszystko jest w fazie zmian. Jednak widząc politygę GW na przestrzeni ostatnich miesięcy a nawet lat mało we mnie optymizmu :?

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Hm... wyjąłeś mi to z głowy. Dla mnie to jest koniec przygody z WFB przynajmniej do nowej edycji choć wątpię czy nadejdzie i mi się spodoba.
Nowe figurki są piękne i klimatyczne - ale zasady tej gry coraz głupsze i bez sensu - a polityka GW doprowadza mnie szału - smutne bo poświęciłem tej grze spory kawałem życia - ale cóż End of Times! :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
ShadorVD
Wałkarz

Post autor: ShadorVD »

W sumie nie bardzo wiem gdzie to napisac. Taka ciekawostka. Na Warseerze pojawil sie jakis czas temu watek o tym ze na wyspach z niektorych sklepow GW zdejmuja szyldy GW a zastepuja je jebutnym ciemnym Warhammer.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Strasznie demonizujecie, nie lepiej poczekać aż wydadzą całą serię End of Times? Wtedy dopiero będzie można to oceniać. Zresztą tak jak już wiele osób pisało, nikt nikomu nie każe wystawiać 75% punktów w bohaterach :D

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Jak dla mnie trochę histeryzujecie. Mam wrażenie, ze GW doszło do wniosku, że było Storm of Chaos, zwyciężyło dobro... i co?

Mam dziwne przeczucie, że po wydaniu ostatniego End Times, wszystko pozostanie w momencie nieroztrzygniętym... Coś jak w WH40K - there is only War.

A jeżeli mają zamiar co pewien czas modyfikować historię? Też fajnie.

Możliwość łączenia chaosu - to jest to!

Jak na razie wygląda mi to bardzo pozytywnie.

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Blaesus pisze:Jak dla mnie trochę histeryzujecie. Mam wrażenie, ze GW doszło do wniosku, że było Storm of Chaos, zwyciężyło dobro... i co?

Mam dziwne przeczucie, że po wydaniu ostatniego End Times, wszystko pozostanie w momencie nieroztrzygniętym... Coś jak w WH40K - there is only War.

A jeżeli mają zamiar co pewien czas modyfikować historię? Też fajnie.

Możliwość łączenia chaosu - to jest to!

Jak na razie wygląda mi to bardzo pozytywnie.
Dobrze prawi ;)
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
beszcza
Chuck Norris

Post autor: beszcza »

Oczywiscie'! Wiele osób panikuje a nie zna jeszcze finału...

ODPOWIEDZ