Nowe modele od GW

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Nowe modele od GW

Post autor: misha »

beszcza pisze:Oczywiscie'! Wiele osób panikuje a nie zna jeszcze finału...
nie nie nie
final jest znany

bedziesz musial wydac wiecej na figurki oraz kupic wiecej podrecznikow :)

ja sie zagłębiam coraz bardziej w opcję kill team w 40K albo warheim w fantasy
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Możliwość łączenia chosu to jest to!
Nie rozumiem Was szczerze mówiąc... może fluffowe pierdzenie, że tak powiem jest spoko, ale nie podoba mi się, że wydawca mojej gry po prostu zmusza mnie do kupienia 2 AB i masy figsów jeżeli chcę grać na turniejach i maksować rozpiskę...

skullcannon, shamani, furie/harpie, gory, bestie, horrory.... to na pewno powinno w moim woc zagościć.

Podobnie jest już w TK/VC - gracze wampirów masowo szukają klop i cascetow

Podobnie będzie z imperium ludzi zapewne i tak dalej.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Czytając te posty widzę, że niektórzy w Warhammerze widzą tylko kostki i statystyki, a ja patrzę na świat Warhammera i to co się z nim dzieje, nie tylko w świecie turniejowym wszystko się sypie :D
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

wiesz statystyka liczb w portfelu jest całkiem istotna

pewnie, że można grać bez zmieniania niczego, i np dostawać maski od tych którzy wydali kasę i mają nowe zabawki
to jest takie perpetum mobile
rywalizacja i współzawodnictwo albo chociaż poczucie, że mam szansę na w miarę równym poziomie rywalizować pchnie ludzi do zakupów

a wydanie dodatkowych setek złotych wcale nie jest czasem takie easy
ta gra i tak jest w cholerę droga więc się zgadzam z Durinem, że to cięcie w człona od strony finansów, zwłaszcza dla starszych graczy którzy mając np jak ja armię VC własnoręcznie pomalowaną na 7-8.000 ptk będę prawdopodobnie musiał wydać z 500 zeta na dzień dobry, żeby uzupełnić ją o jednostki TK

może znajdzie się paru takich co nigdy nie wygrali żadnej gry ale w ciąż się jarają jaką to mają klimatyczną armię i za każdym razem są walcowani przez przeciwnika, ale w większości stracilibyśmy radość z gry w takiej sytuacji

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Durin pisze:
Możliwość łączenia chosu to jest to!
Nie rozumiem Was szczerze mówiąc... może fluffowe pierdzenie, że tak powiem jest spoko, ale nie podoba mi się, że wydawca mojej gry po prostu zmusza mnie do kupienia 2 AB i masy figsów jeżeli chcę grać na turniejach i maksować rozpiskę...

skullcannon, shamani, furie/harpie, gory, bestie, horrory.... to na pewno powinno w moim woc zagościć.

Podobnie jest już w TK/VC - gracze wampirów masowo szukają klop i cascetow

Podobnie będzie z imperium ludzi zapewne i tak dalej.
Muszę się z Tobą nie zgodzić. GW nie tworzy sceny turniejowej i oficjalnej sceny nie wspiera. Gra ma być do zabawy i tyle (No i pieniążki zarabiać :) ).

Ja na turnieje ligowe nie chodzę i nie obchodzi mnie ten obszar. Zdecydowanie interesuje mnie funowa część. Stąd GW nie jest w stanie mnie do niczego zmusić, jedynie co to zwiększa możliwości.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Taki oto list otrzymał Kurt Helborg od Vlada w książce Fall of Altdorf...
To the most sublime and majestic Karl Franz, Prince of Altdorf, Count of the Reikland, Emperor of the Eleven Provinces and Heir of Sigmar (Or his deputy, given the uncertain times that have overtaken us.)
I have no doubt you will not wish to read a letter such as this, and from one such as me. You will be tempted to throw it into the fire as soon as you see the signature. I urge you to resist – I do not make this communication lightly, nor do I wage this war without urgent cause.
Your scryers will by now be telling you what all men of reason can see for themselves – the order of the world is changing. The Law of Death has been broken, and the remaining Seven Laws are straining at the edges. Powers that have stood firm for millennia are fading, while others are growing with unseemly haste.
Can any now doubt that the Gods of Ruin have put aside their ancient quarrels, and are now acting in concert? And, if that is so, can there be any further doubt that they must be victorious? The great heroes of the past are with us no more, for we dwell in a time of lesser souls.
And yet, not all is foregone. There is another way. Only one soul stands a chance of enduring the storm of Chaos: my Master, who even now strives to return from the banishment of ages. Already he has struck down enemies older than the stones you stand on, and soon he will turn his gaze northwards.
Your great ancestor once ended him in a duel that still echoes through the ages. And yet, if you wish to see the forces of Order prevail in this time, you will need to welcome him now. I am but an emissary, a forerunner of this greater soul, and I offer my services to you. My armies have already marched at the side of yours, though you may not have known it then. They will march alongside you again, should you consent to my offer, freely given and motivated by nothing more than mutual need.
The living and the dead have ever been at odds, but we are more alike to one another than to the corruptions of the Outer Dark. Where they would turn the world into a howling maelstrom of perpetual flux, we understand the principles of order, of command, of endurance. There is a future taking shape, one in which the foundations of reality are made firm again, where the weak are protected and the strong given dominion. It is not the future your priests were wont to pray for, but it is one in which humanity is preserved, and that, let me assure you, is the very best that can be hoped for now.
Make no mistake, my lord, this is the choice: alliance, or oblivion. Just as your ancestor Magnus swallowed his pride to make common cause with the elves of Ulthuan when they were denounced as witches by the ignorant, so must hard choices be made in our own time.
I demand nothing but that which has always been my birthright: Electorship of Sylvania, a province which has unfairly been denied its existence for too long. The rights and privileges of this station shall be the same as the others of that rank: a runefang, a place at the Imperial Council, the old exemptions from the common law and the freedom to raise and keep men-at-arms. I only ask one more boon of you: the chance to search the Reikland for the resting place of one who was dear to me. If the world is to be remade, then I must discover her before all is cast anew.
I am aware that the mutual enmity between our peoples will make this proposal a hard one to entertain fairly. I have no doubt, though, given the circumstances, you will see past ancient prejudices and buried grievances. You will have seen the same auguries as we have, and you will know what is at stake. And, after all, do I not have some prior claim to this title? Or does right of conquest count for nothing in these debased times?
I trust that this missive will reach you, despite all the turmoil that even now seeks to overwhelm us. By the time you read it, I will be on the march, heading along the path of the Stir towards Altdorf. By the time I arrive, I will command a host larger than the last time I camped outside your walls. I earnestly hope that I do not arrive too late, and that you will at least have the opportunity to make your judgement under clear skies and with a free hear.
Until then, I remain, as I ever have been, your loyal and ever-obedient servant,
Vlad von Carstein
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Blaesus pisze: Muszę się z Tobą nie zgodzić. GW nie tworzy sceny turniejowej i oficjalnej sceny nie wspiera. Gra ma być do zabawy i tyle (No i pieniążki zarabiać :) ).

Ja na turnieje ligowe nie chodzę i nie obchodzi mnie ten obszar. Zdecydowanie interesuje mnie funowa część. Stąd GW nie jest w stanie mnie do niczego zmusić, jedynie co to zwiększa możliwości.
A potrzebowałeś tak na prawdę "zielonego światła" od GW, żeby dla funu sobie grać koalicją, sojuszami itp? Normalnie w booku masz sojusze i też możesz grać...

GW naszej sceny nie wspiera, ale znowu turnieje też jakieś organizują w UK. Nawet jak nie gracz na turniejach, jesteś hobbystą i kolekcjonerem, też dostajesz w stopę. Z "mam każdy model do mojej armii" lądujesz na "mam 1/3 modeli"

To mimo wszystko jest gra i powinniśmy móc liczyć na szacunek od strony wydawcy - to znaczy, że lifting, odświeżanie, nowe booki, korekty zasad są spoko, rewolucja na miarę Legionów - o ile to wejdzie rzeczywiście do normalnej gry - już nie.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Gdy dzielili chaos na 3 części (bo jak pewnie wiecie kiedyś był jako całość) to też ludzie płakali, że to skok na kasę, że teraz ludzie żeby móc grać jakąś z trzech armii będą ją musieli uzupełnić, bo wcześniej punkty były wydane na jednostki z innych pod-armii. Teraz na odwrót, łączą z powrotem, to ludzie narzekają że będą musieli dokupić uber zabawki żeby pozostać na fali :)

Oczywiście rozumiem oba płacze, choć za pierwszym razem był to bardziej przymusowy wydatek, bo po prostu musiałeś coś kupić żeby w ogóle się wystawić na określone punkty.

Osobiście mi to lata bo mam wszystkie trzy armie i nic nie będę musiał uzupełniać poza całkiem nowymi modelami oczywiście :twisted:

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

debelial pisze: Osobiście mi to lata bo mam wszystkie trzy armie i nic nie będę musiał uzupełniać poza całkiem nowymi modelami oczywiście :twisted:
Maniak :D
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Ja już po prostu uzupełniałem gdy podzielili chaos :lol2:

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Hobbysta 8)

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Post autor: cichy »

A jak mam nadzieję, że łączenie chaosu nie będzie polegało na sklejeniu po prostu 3 booków w jeden tylko np cory WoCh będzie można brać jako spece do demonów i besti, spece jako rary a rarów wcale albo coś w tym guście.
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

znalazłem w szafce szamana bestii:D

Trzeba się za malowanie brać;p

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

cichy pisze:A jak mam nadzieję, że łączenie chaosu nie będzie polegało na sklejeniu po prostu 3 booków w jeden tylko np cory WoCh będzie można brać jako spece do demonów i besti, spece jako rary a rarów wcale albo coś w tym guście.
A ja myślę, że tak właśnie będzie wyglądało, w końcu dokładnie tak wygląda to w przypadku Undead Legions.

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Nawet nie wiedziałem bo nie czytałem zasad tego UL jeszcze. Tragedii nie ma. Bohaterowie też mają jakieś restrykcje?

edit

To dlaczego w armii UL w AB wszystko można brać z tych slotów z których pochodzi w rodzimej armii? sfinksy powinny być w rarach z tego co zrozumiałem a ghule np w specialach. UL to przecież połączone umarlaki?

eidit 2

Azurix mnie ubiegł.
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, o 14:22 przez cichy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Przecież w Undead Legion masz sloty takie same, jak w normalnych VC i TK. To co tam jest Special, w ULu też jest Special :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Czegoś takiego właśnie bym nie chciał.

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

O to mi chodziło, że to właśnie tylko sklejenie, jedynie niektórzy spece są wykluczeni lub zmienieni.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

cichy pisze:Czegoś takiego właśnie bym nie chciał.
a jaki widzialbys powod wrzucenia zwyklych lucznikow TK czy akurat Ghouli do Speciali a nie rydwanów czy Dire Wolves?
albo czemu nagle Warsphinxy mialyby byc w Rare

Awatar użytkownika
cichy
Oszukista

Raczej myślałem w kontekście chaosu bo ten jest mi bliższy, jaki potworek by był. Kowboje na DM, horrory, rydwany, chimery, bestie, skullcrushery, działo khorna, furie. Brrrr

ODPOWIEDZ