Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
Moderator: Yudokuno
Re: Szybkie pytania? Szybka odpowiedz!
1 Co do tego to musze sprawdzic ,jeszcze nie zdarzyło mi sie grac na tym spellu
2 oblewają siłe z automatu
2 oblewają siłe z automatu
Ostatnio zmieniony 29 paź 2014, o 20:50 przez kangur, łącznie zmieniany 1 raz.
''If you show your teeth, bite''
palen pisze:Dwa pytanka:
1) Czy "Shroud of despair" działa na samego BsB ? Czyli, jak znajduje się w oddziale to ten nie może przerzucać Ld. ?
2) Czy maszyny wojenne z automatu nie zdają testu siły ?
1. Czar zakazuje wykonania "hold your ground" wiec tak, BSB również traci tą zasade podczas działań czaru.
2. Jeśli w profilu maszyny nie mają siły to tak.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tak, bo ujawniasz go przed szarżami.
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
rana jest z czaru
FAQ o atrybucie i MR nie ma nic do tego
FAQ o atrybucie i MR nie ma nic do tego
Ostatnio zmieniony 30 paź 2014, o 09:51 przez misha, łącznie zmieniany 1 raz.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
a true
to nie rana z atrybutu tylko z czaru bezpośrednio, co nie zmienia faktu, że MR działa i na atrybut, masz rację źle skojarzyłem
thx
to nie rana z atrybutu tylko z czaru bezpośrednio, co nie zmienia faktu, że MR działa i na atrybut, masz rację źle skojarzyłem
thx
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
czy ward z CoT dziala na efekt z demonicznej tabelki z winds of magic? czy dziala rowniez na obrazenia zadawane przez fanola badz manglera?
czy jesli strzelam w smoka z lordem z scrourgerunner'a, a wounduje lorda to czy nadal dziala efekt przyciagniecia monstera w moja strone?
strzelajac z bolca od boku np w unit ogrow z singel shota to czy musze zabic pierwszego z nich aby przeszlo dalej (nie pamietam jak to bylo, sprawdzalem w booku ale nic nie moglem na ten temat znalezc, w przypadku cannona jest jasno napisane co i jak)
pozdr
czy jesli strzelam w smoka z lordem z scrourgerunner'a, a wounduje lorda to czy nadal dziala efekt przyciagniecia monstera w moja strone?
strzelajac z bolca od boku np w unit ogrow z singel shota to czy musze zabic pierwszego z nich aby przeszlo dalej (nie pamietam jak to bylo, sprawdzalem w booku ale nic nie moglem na ten temat znalezc, w przypadku cannona jest jasno napisane co i jak)
pozdr
CoT działa w przypadku bezpośredniego ranienia przez spells i shooting.rychu022 pisze:czy ward z CoT dziala na efekt z demonicznej tabelki z winds of magic? czy dziala rowniez na obrazenia zadawane przez fanola badz manglera?
Według mnie działa.rychu022 pisze:czy jesli strzelam w smoka z lordem z scrourgerunner'a, a wounduje lorda to czy nadal dziala efekt przyciagniecia monstera w moja strone?
Tak, musisz (RB s. 111).rychu022 pisze:strzelajac z bolca od boku np w unit ogrow z singel shota to czy musze zabic pierwszego z nich aby przeszlo dalej (nie pamietam jak to bylo, sprawdzalem w booku ale nic nie moglem na ten temat znalezc, w przypadku cannona jest jasno napisane co i jak)
Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15
Działa bo lorda i smoka traktujesz jako 1 model.rychu022 pisze:czy jesli strzelam w smoka z lordem z scrourgerunner'a, a wounduje lorda to czy nadal dziala efekt przyciagniecia monstera w moja strone?
Hej. Jak to jest z historią dark elfów? Mógłby mi ktoś ją opowiedzieć w dużym skrócie? Podoba mi się ta armia wizualnie, ale zastanawiam się nad ich 'mentalnością' fabularną. Czy jest to armia bezwzględnie zła, mordercza i nie szanująca nawet swoich szeregów i samych siebie, czy jednak np. mszczą się na innych za krzywdy, które zostały na nich dokonane, czy coś w tym stylu? Podobałoby mi się mimo wszystko, gdyby byli oni wszyscy zżyci ze sobą i dbający o siebie nawzajem.
A i mam drugie pytanie odnośnie modeli figurek. Planowane są jakieś nowe modele istniejących już figurek z armii DE w najbliższym czasie?
A i mam drugie pytanie odnośnie modeli figurek. Planowane są jakieś nowe modele istniejących już figurek z armii DE w najbliższym czasie?
Ciekawe masz pytania o 03:00 w nocy;]
Co do historii polecam Armybooka(księga armii) Dark Elfów do 7 edycji masz po polsku.
Jeśli chodzi o figsy to rok temu dostaliśmy ich całkiem sporo z racji tego iż została wydany 8 ed. armybook, wiec w najbliższym czasie nie dostaniemy żadnych nowych figsów.
Co do historii polecam Armybooka(księga armii) Dark Elfów do 7 edycji masz po polsku.
Jeśli chodzi o figsy to rok temu dostaliśmy ich całkiem sporo z racji tego iż została wydany 8 ed. armybook, wiec w najbliższym czasie nie dostaniemy żadnych nowych figsów.
Jedno pytanie, bo nie wiem czy dobrze rozumiem:
Prosiłbym o jak najdokładniejsze objaśnienie tej zasady Dzięki!
Czyli chcąc wystawić 6 lub więcej Warlocków muszę zrezygnować z czarki na koniku? Czy tylko gdy ma lore of Death/Dark/Sztylecik ? A z np. Lore of Beast może być konno?• 6 or more Doomfire Warlock models/mounted Supreme Sorceress with Lore of Death or Dark Magic/Sacrificial Dagger, max 1
Prosiłbym o jak najdokładniejsze objaśnienie tej zasady Dzięki!