Galeria jakich pełno - 14.12.2014 Grey Seer
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria jakich pełno - 01.11.2014 Manhunter
Prawdopodobnie niedługo strzaskam warlorda na bonebreakerze - postaram się spiąć, ale i nieprzekombinować, jednocześnie się też nie spiesząc, Trudna sztuka
Póki co wydaje mi się, że najmiodniejszym moim modelem jest Butcher, po sugerowanych poprawkach. Tzn w stosunku do tego co widać, pojawiły się mocniejsze kontrasty na NMM i dodatkowo dopieściłem jeszcze trochę czerwony.
Jak będę miał czas to może cyknę mu jeszcze jakieś fotki
Póki co wydaje mi się, że najmiodniejszym moim modelem jest Butcher, po sugerowanych poprawkach. Tzn w stosunku do tego co widać, pojawiły się mocniejsze kontrasty na NMM i dodatkowo dopieściłem jeszcze trochę czerwony.
Jak będę miał czas to może cyknę mu jeszcze jakieś fotki
smiejagreg pisze:Abomka wygląda, jakby była w szarej piżamie ...
Niestety ja też tak pomyślałem, chociaż skojarzyło mi się to z kaftanem bezpieczeństwa... w sumie to czemu głów nie pomalowałeś na podobny kolor?Hoax pisze:Masz niezłe oko, nie powiem, że nie - ja bym na to nie wpadł
Hoax ziornij sobie na tutki GW na ich kanale na Youtube. Bardzo duzo daja ciekawych i prostych technik. Nie koniecznie musisz szalec od poczatku z OSL . Popracuj nad przejsciami kolorow i bedzie zajebiaszczo. Puki co prace fajne ale czekam na wiecej
No to jest ciąg dalszy mojej malarskiej sagi. Model malowany zdecydowanie na szybko, ale wyszedł moim zdaniem całkiem nienajgorzej
To czego bym się sam przyczepił to futro/sierść(?) Warlorda i rękojeść broni. Poza tym zdjęcia strasznie spłaszczyły czerwony...
Tak czy owak oto i on - must have każdej szczurzej kolekcji, czyli Warlord na Bonebreakerze
Oczywko na blogu wpis w wersji nieco rozszerzonej
@Karpiu
Na parę tutków ziornąwszy
A OSL (tak samo jak i NMM) to tak, żeby sobie poeksperymentować - generalnie swoje modele do WMki są dla mnie takim malarskim poligonem
To czego bym się sam przyczepił to futro/sierść(?) Warlorda i rękojeść broni. Poza tym zdjęcia strasznie spłaszczyły czerwony...
Tak czy owak oto i on - must have każdej szczurzej kolekcji, czyli Warlord na Bonebreakerze
Oczywko na blogu wpis w wersji nieco rozszerzonej
@Karpiu
Na parę tutków ziornąwszy
A OSL (tak samo jak i NMM) to tak, żeby sobie poeksperymentować - generalnie swoje modele do WMki są dla mnie takim malarskim poligonem
Wygląda ciekawie, niemniej jednak zdjęcia mogłyby być nieco większe w przyszłości . Najbardziej podobają mi sie metaliki.
Dzięki za opinię, miło, że Ci się podoba
Ze zdjęciami mam problem, ponieważ zwyczajnie nie umiem ich zrobić. Zoom jest na maxa, a jeśli zbliżam obiektyw do modelu jeszcze bardziej to wgl nie mogę złapać focusa. Chętnie więc przyjmę wszelkie porady w tej materii
Ze zdjęciami mam problem, ponieważ zwyczajnie nie umiem ich zrobić. Zoom jest na maxa, a jeśli zbliżam obiektyw do modelu jeszcze bardziej to wgl nie mogę złapać focusa. Chętnie więc przyjmę wszelkie porady w tej materii
Nie zoomuj, psujesz tylko zdjęcie. Lepiej, żeby na zdjęciu model zajmował 10% i potem go wykadrować na kompie, niż zoomować i mieć z głowy kadrowanie. Aparaty i tak robią zdjęcia w rozdziałce po 5mpx a na potrzeby publikacji na forum to i tak jakoś 5-6 razy za duże
Bardzo fajna konwersja Ten topór wygląda na trochę za duży na szczurka ale w końcu Herohammer się zbliża więc pewnie będzie jak ulał Jak zrobiłeś bronie ratogra? (chodzi mi o niebieski kolor)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Bardzo fajny model. Widziałem na żywo i robi postrach na stole HE Stardtagon nie chciał się bić
@Bobson
Star Dragon pękł po szarży niewolników, więc to wgl nie ta liga co mój Warlord
@Silvestro
Niebieski na broniach ratogrów był malowany z grubsza tak:
-niebieska baza
-częściowo schlastane podstawowych srebrnym metalikiem (pędzel trochę wytarty z farby, prawie jak do drybrushu - wtedy trochę niedbałych machnięć, tak, że zostały ino skrawki niebieskiego, ponadto miejscami ten leadbelcher nie do końca krył)
-trochę drybrushu różnymi metalikami (srebrne, rdzawe, miedziane - chyba wszstkie ktróe miałem po truszku)
-brązowy wash
-znów troszkę drybrushu, ale bardzo delikatnie
-lekkie krawędziowanie
-dwie warsty niebieskiego, baaardzo mocno rozcieńczonego z medium (oczywiście unikając zagłębień, krawędzi, nitów itp)
Na zroi na lewym ramieniu trochę spłyciłem ten proces.
Star Dragon pękł po szarży niewolników, więc to wgl nie ta liga co mój Warlord
@Silvestro
Niebieski na broniach ratogrów był malowany z grubsza tak:
-niebieska baza
-częściowo schlastane podstawowych srebrnym metalikiem (pędzel trochę wytarty z farby, prawie jak do drybrushu - wtedy trochę niedbałych machnięć, tak, że zostały ino skrawki niebieskiego, ponadto miejscami ten leadbelcher nie do końca krył)
-trochę drybrushu różnymi metalikami (srebrne, rdzawe, miedziane - chyba wszstkie ktróe miałem po truszku)
-brązowy wash
-znów troszkę drybrushu, ale bardzo delikatnie
-lekkie krawędziowanie
-dwie warsty niebieskiego, baaardzo mocno rozcieńczonego z medium (oczywiście unikając zagłębień, krawędzi, nitów itp)
Na zroi na lewym ramieniu trochę spłyciłem ten proces.
Czysto i schludnie Przyjemnie się patrzy. Może spróbowałbym wyciągnąć jeszcze tą czerwień (albo ewentualnie przyciemnić w niektórych miejscach)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Fajna konwersja . Wydaje mi się że potrzeba więcej rozjaśnień skóry. Teraz jest za bardzo monotonna. I więcej brudu. Wszystko wygląda sterylnie.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
Nad skórą postaram się jeszcze popracować - też mi się wydaje, że tu leży problem i jeśli inni uważają tam samo to faktycznie musi tak być.
Co do sterylności to nie wiem czy chcę to zmieniać - cała moja armia jest dość czysta jak na szczury i nie wiem czy nie chcę już tego tak utrzymać
Co do sterylności to nie wiem czy chcę to zmieniać - cała moja armia jest dość czysta jak na szczury i nie wiem czy nie chcę już tego tak utrzymać
Świetny pomysł na konwersje i fajne malowanie,Jedyne co bym zmienił, to powyciągał trochę warpstone'y, żeby nadać całości kontrastu. Generalnie to chciałbym widywać na stołach armie szczurów na takim poziomie jak twoje, przyjemnie się musi z nimi grać.