Galeria jakich pełno - 14.12.2014 Grey Seer

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Re: Galeria jakich pełno - 01.11.2014 Manhunter

Post autor: Hoax »

Prawdopodobnie niedługo strzaskam warlorda na bonebreakerze - postaram się spiąć, ale i nieprzekombinować, jednocześnie się też nie spiesząc, Trudna sztuka :P
Póki co wydaje mi się, że najmiodniejszym moim modelem jest Butcher, po sugerowanych poprawkach. Tzn w stosunku do tego co widać, pojawiły się mocniejsze kontrasty na NMM i dodatkowo dopieściłem jeszcze trochę czerwony.
Jak będę miał czas to może cyknę mu jeszcze jakieś fotki ;)

Awatar użytkownika
ShadorVD
Wałkarz

Post autor: ShadorVD »

smiejagreg pisze:Abomka wygląda, jakby była w szarej piżamie :wink: ...
Hoax pisze:Masz niezłe oko, nie powiem, że nie - ja bym na to nie wpadł :P
Niestety ja też tak pomyślałem, chociaż skojarzyło mi się to z kaftanem bezpieczeństwa... w sumie to czemu głów nie pomalowałeś na podobny kolor?

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Hoax ziornij sobie na tutki GW na ich kanale na Youtube. Bardzo duzo daja ciekawych i prostych technik. Nie koniecznie musisz szalec od poczatku z OSL :). Popracuj nad przejsciami kolorow i bedzie zajebiaszczo. Puki co prace fajne ale czekam na wiecej :D

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

No to jest ciąg dalszy mojej malarskiej sagi. Model malowany zdecydowanie na szybko, ale wyszedł moim zdaniem całkiem nienajgorzej ;)
To czego bym się sam przyczepił to futro/sierść(?) Warlorda i rękojeść broni. Poza tym zdjęcia strasznie spłaszczyły czerwony...
Tak czy owak oto i on - must have każdej szczurzej kolekcji, czyli Warlord na Bonebreakerze :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oczywko na blogu wpis w wersji nieco rozszerzonej ;)

@Karpiu
Na parę tutków ziornąwszy ;)
A OSL (tak samo jak i NMM) to tak, żeby sobie poeksperymentować - generalnie swoje modele do WMki są dla mnie takim malarskim poligonem :P

Awatar użytkownika
roc3s
Mudżahedin

Post autor: roc3s »

Wygląda ciekawie, niemniej jednak zdjęcia mogłyby być nieco większe w przyszłości ;). Najbardziej podobają mi sie metaliki.
Obrazek

daredbrush.com
Maluję na zlecenie LINK !!

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Dzięki za opinię, miło, że Ci się podoba ;)
Ze zdjęciami mam problem, ponieważ zwyczajnie nie umiem ich zrobić. Zoom jest na maxa, a jeśli zbliżam obiektyw do modelu jeszcze bardziej to wgl nie mogę złapać focusa. Chętnie więc przyjmę wszelkie porady w tej materii :P

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

fotoszop :)
Zdjęcie przyciąć bliżej figsa i dać większe.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Nie zoomuj, psujesz tylko zdjęcie. Lepiej, żeby na zdjęciu model zajmował 10% i potem go wykadrować na kompie, niż zoomować i mieć z głowy kadrowanie. Aparaty i tak robią zdjęcia w rozdziałce po 5mpx a na potrzeby publikacji na forum to i tak jakoś 5-6 razy za duże :P

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Bardzo fajna konwersja :) Ten topór wygląda na trochę za duży na szczurka ale w końcu Herohammer się zbliża więc pewnie będzie jak ulał :P Jak zrobiłeś bronie ratogra? (chodzi mi o niebieski kolor)
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Bardzo fajny model. Widziałem na żywo i robi postrach na stole :) HE Stardtagon nie chciał się bić :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

@Bobson
Star Dragon pękł po szarży niewolników, więc to wgl nie ta liga co mój Warlord :lol2:

@Silvestro
Niebieski na broniach ratogrów był malowany z grubsza tak:
-niebieska baza
-częściowo schlastane podstawowych srebrnym metalikiem (pędzel trochę wytarty z farby, prawie jak do drybrushu - wtedy trochę niedbałych machnięć, tak, że zostały ino skrawki niebieskiego, ponadto miejscami ten leadbelcher nie do końca krył)
-trochę drybrushu różnymi metalikami (srebrne, rdzawe, miedziane - chyba wszstkie ktróe miałem po truszku)
-brązowy wash
-znów troszkę drybrushu, ale bardzo delikatnie
-lekkie krawędziowanie
-dwie warsty niebieskiego, baaardzo mocno rozcieńczonego z medium (oczywiście unikając zagłębień, krawędzi, nitów itp)

Na zroi na lewym ramieniu trochę spłyciłem ten proces.

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Dzięki :) Na prawdę świetnie to wygląda =D>
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Dziękuję bardzo ;)
A co do topora to nie jest za duży - jest w cholerę za duży! Rzekłbym wręcz, że większy od samego szczura, ale na zmianę z great weaponem będzie tu grany fellblade, więc musiał robić wrażenie :P

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

W drodze spory projekt, a tymczasem mały warmaszynowy przerywnik.
Spizgany raczej na szybko - zdecydowanie za szybko, ale skoro już jest to czemu by nie pokazać ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Czysto i schludnie :) Przyjemnie się patrzy. Może spróbowałbym wyciągnąć jeszcze tą czerwień (albo ewentualnie przyciemnić w niektórych miejscach) :)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Słuszna uwaga odnośnie czerwieni - postaram się coś z tym zrobić ;)

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Konwersja, z której skromnie mówiąc jestem ogromnie dumny i malowanie, któremu wyraźnie jeszcze brakuje tego czegoś... Bardzo bym prosił o opinie, ale przede wszystkim o porady ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Fajna konwersja :D . Wydaje mi się że potrzeba więcej rozjaśnień skóry. Teraz jest za bardzo monotonna. I więcej brudu. Wszystko wygląda sterylnie.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Nad skórą postaram się jeszcze popracować - też mi się wydaje, że tu leży problem i jeśli inni uważają tam samo to faktycznie musi tak być.
Co do sterylności to nie wiem czy chcę to zmieniać - cała moja armia jest dość czysta jak na szczury i nie wiem czy nie chcę już tego tak utrzymać ;)

Awatar użytkownika
Dominig
Wałkarz

Post autor: Dominig »

Świetny pomysł na konwersje i fajne malowanie,Jedyne co bym zmienił, to powyciągał trochę warpstone'y, żeby nadać całości kontrastu. Generalnie to chciałbym widywać na stołach armie szczurów na takim poziomie jak twoje, przyjemnie się musi z nimi grać.

ODPOWIEDZ