Open 2000 - End of Times 15.11.2014
Re: Open 2000 - End of Times 15.11.2014
Osobiście myślałem że Dibo gwałci kozy - ale co ja tam wiem
...Po prostu uznajmy że graliśmy w ten weekend w inną grę - wcale nie jestem przekonany czy gorszą
...
Raczej chodzi o to że nie każda armia ma booka pod 8 ed a co dopiero EoT, jednostki są niedopasowane special charakterzy są niedopasowani, co Queekem zaatakuje w challangu Karla i wklepie mu 6 ataków bez przerzutu
na 3 + i ranie go na 4+ on nie ma SV ma tylko WS
i jeśli go nie zabije to chłop morduje mnie z tander stompów
?? eee...
No właśnie słabo ! gra bez Euro to gra na mocniejszą armię + bardziej zakręconą rozpiskę + więcej szczęścia.
Dlatego dla młodzieży która rozpoczyna zabawę openy są pro, dla dziadków pokroju Qc którzy raczej kończą karierę po paśmie przegranych bitew euro jest lepsze.
No właśnie słabo ! gra bez Euro to gra na mocniejszą armię + bardziej zakręconą rozpiskę + więcej szczęścia.
Dlatego dla młodzieży która rozpoczyna zabawę openy są pro, dla dziadków pokroju Qc którzy raczej kończą karierę po paśmie przegranych bitew euro jest lepsze.
Solo - nie chcesz chyba powiedzieć że na euro wszystkie armie są równe? Chcesz sprawiedliwości zmień system. Mogę Ci kilka dobrych polecić
... na Etchamerze są takie same papier -nożyce- kamień jak na openie tylko dłużej się gra
a tu pac wpadzasz Karolem i nara 
Tak z ciekawosci, bo dawno nie grałem i słyszalem ino plotki - co to się podziało? Słyszałem coś że gra wywrócona jest do góry nogami, bo jest wiecej punktów na herosów i na lordów? Jakiś Lore of Undeath? I o co chodzi z łączonymi statsami monsterów z jeźdzcami? Dotyczy to każdego ktosia na monsterze czy tylko niektórych? Jak wygląda mechanika lączenia profilu? Po prostu bierzemy wyższe?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Sloty na lordów i herosów zwiększone do 50% każdy. Nowy Lore of Undeath przywołujący na stół nowe jednostki VC lub TK, dostępny dla wszystkich magów w WFB. Łączone profile ma póki co kilku speców z kampanii End Times.
@ Solo, tak zapewne Queek za 215 punktów przegra w pojedynku z Karolem za 810 puntków i raczej nie dojdzie do thunderstompów
@ Solo, tak zapewne Queek za 215 punktów przegra w pojedynku z Karolem za 810 puntków i raczej nie dojdzie do thunderstompów
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Przynajmniej te smoki pograja - solo nie ejcz tylko pomysl, ze masz w armii 4 rzecz yladujace d6 ran, w sumie maxymalnie 8d6 woundów z losowa sila nie mow ze to mało 
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Właśnie, skaven z kosałką jeśli nawet nie zabije to poważnie pochlasta Karola za ułamek jego wartości.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
white lioni i NA-RA, a za 800 pkt to ich wejdzie troszkę 
Tutaj niestety muszę się z tobą zgodzić i powiedzieć że w obecnej chwili Euro to najbardziej poroniony pomysł jaki widziałem. Open wydaje się najrówniejszym ze wszystkiego co mamy. Po prostu jedno przegięcie równoważy drugie.PiotrB pisze:Solo - nie chcesz chyba powiedzieć że na euro wszystkie armie są równe? Chcesz sprawiedliwości zmień system. Mogę Ci kilka dobrych polecić... na Etchamerze są takie same papier -nożyce- kamień jak na openie tylko dłużej się gra
a tu pac wpadasz Karolem i nara