Open 2000 - End of Times 15.11.2014

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: Open 2000 - End of Times 15.11.2014

Post autor: PiotrB »

Osobiście myślałem że Dibo gwałci kozy - ale co ja tam wiem :)...Po prostu uznajmy że graliśmy w ten weekend w inną grę - wcale nie jestem przekonany czy gorszą :)...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Raczej chodzi o to że nie każda armia ma booka pod 8 ed a co dopiero EoT, jednostki są niedopasowane special charakterzy są niedopasowani, co Queekem zaatakuje w challangu Karla i wklepie mu 6 ataków bez przerzutu :) na 3 + i ranie go na 4+ on nie ma SV ma tylko WS :) i jeśli go nie zabije to chłop morduje mnie z tander stompów :D ?? eee...
No właśnie słabo ! gra bez Euro to gra na mocniejszą armię + bardziej zakręconą rozpiskę + więcej szczęścia.
Dlatego dla młodzieży która rozpoczyna zabawę openy są pro, dla dziadków pokroju Qc którzy raczej kończą karierę po paśmie przegranych bitew euro jest lepsze.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Solo - nie chcesz chyba powiedzieć że na euro wszystkie armie są równe? Chcesz sprawiedliwości zmień system. Mogę Ci kilka dobrych polecić :)... na Etchamerze są takie same papier -nożyce- kamień jak na openie tylko dłużej się gra :) a tu pac wpadzasz Karolem i nara :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Tak z ciekawosci, bo dawno nie grałem i słyszalem ino plotki - co to się podziało? Słyszałem coś że gra wywrócona jest do góry nogami, bo jest wiecej punktów na herosów i na lordów? Jakiś Lore of Undeath? I o co chodzi z łączonymi statsami monsterów z jeźdzcami? Dotyczy to każdego ktosia na monsterze czy tylko niektórych? Jak wygląda mechanika lączenia profilu? Po prostu bierzemy wyższe?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Sloty na lordów i herosów zwiększone do 50% każdy. Nowy Lore of Undeath przywołujący na stół nowe jednostki VC lub TK, dostępny dla wszystkich magów w WFB. Łączone profile ma póki co kilku speców z kampanii End Times.

@ Solo, tak zapewne Queek za 215 punktów przegra w pojedynku z Karolem za 810 puntków i raczej nie dojdzie do thunderstompów ;)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Przynajmniej te smoki pograja - solo nie ejcz tylko pomysl, ze masz w armii 4 rzecz yladujace d6 ran, w sumie maxymalnie 8d6 woundów z losowa sila nie mow ze to mało :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Właśnie, skaven z kosałką jeśli nawet nie zabije to poważnie pochlasta Karola za ułamek jego wartości.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Vampirzy Lord na smoczku też może go potyrac, wiec chyba zawsze się znajdzie coś co zmusi Karola do odwrotu.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

white lioni i NA-RA, a za 800 pkt to ich wejdzie troszkę ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

PiotrB pisze:Solo - nie chcesz chyba powiedzieć że na euro wszystkie armie są równe? Chcesz sprawiedliwości zmień system. Mogę Ci kilka dobrych polecić :)... na Etchamerze są takie same papier -nożyce- kamień jak na openie tylko dłużej się gra :) a tu pac wpadasz Karolem i nara :)
Tutaj niestety muszę się z tobą zgodzić i powiedzieć że w obecnej chwili Euro to najbardziej poroniony pomysł jaki widziałem. Open wydaje się najrówniejszym ze wszystkiego co mamy. Po prostu jedno przegięcie równoważy drugie.

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Karpiu, absolutnie się nie zgodzę, do czasu aż wszystkie podręczniki będą zbalansowane, co nastąpi nieprędko albo wcale, zawsze będą jakieś przegięcia których nic nie równoważy.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

ODPOWIEDZ