2.5k DE bazyl

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Przemilczę to o pegazie, bo jeśli nie zauważyłeś mam jedno i drugie, więc w ogóle przeciwnik nie ma co wystawiać magów :roll:
Nie wiem z kim grasz ale jeśli przeciwnik pozwala szarżować magów shadesami to o czym my rozmawiamy ; X
Graj jak chcesz, nie mam zamiaru cię przekonywać do mojego sposobu gry
EOT

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Koleś na pegazie z lifetakerem kosztuje 170 pts i zajmuje slota. Kusza dla lorda 15. O czym tu gadamy?
Czepiasz się tej kuszy, mimo, że nie masz pojęcia, jak bardzo się przydaje i kosztuje ona zaledwie 15 pts.

A shades nie rozwiązują wszystkich problemów, bo mieści się raptem jeden oddział.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

no dobra wszystko ładnie pięknie tylko powiedzcie mi jeszcze co macie zamiar zrobić z wrogimi lordami :) Rzeczywiście nie mam pojęcia bo uważam za głupotę dawanie lordowi kuszy... Powiedz mi na co ona się wam przyda jak magowie będą trzymać dupę w regimentach. albo będą w lasach tudzież ruinach. (odpowiednia -1 za daleki - 1 za pojedynczy model -1 za multi -1/2 za las/ruiny...)

Ja też nie wiem z kim Ty grasz jeśli twój przeciwnik trzyma maga po za oddziałem na odsłoniętej pozycji... moi shades wyobraźcie sobie tez się ruszają i mogą zmienić swoją pozycja na bardziej dogodną do oddania strzału.

Zgadzam się, ale oprócz shadesów mam jeszcze harpie i DR ( od bólu mogę dać im kusze)

Po za tym przychodzą na owe forum chciałem się dowiedzieć czegoś nowego co mi pomoże w grze... ale nie na zasadzie, nie zgadzam się z Tobą jesteś głupi ja wiem swoje a Ty graj jak chcesz i się odczep ode mnie.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Jak trzymasz maga w regimencie duzo latwiej jest go upolowac niz jest poza. a jak jest poza to go z kuszy. A jak jest w lesie to nie ma LOS, a jak jest w skirmiszu to go plomykiem i kusza. po 1-2 turasz plucia nie ma maga i skirmisza. A pamietaj ze lord jest large targetem i flyerem wiec mozna go ta ustawic ze i bedzie dmuchal magiczke (z magiem nie przeginajmy;p) w lesie jak i bedzie widzial cos jeszcze do szarzy, wiec nie bedzie calkowicie wylaczony z gry.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

tylko co zrobisz z kuszą jak mag jest w regimencie ?(pamiętaj że musisz podlecieć by dmuchnąć) 1 tura wbicia się w skirmisz i maga i nie ma obydwu a Ty masz overrana :P jak dmuchnę w maga to wbije mu jednego wonada a ma dwa... jak zgranie na klatę 5 ataków z dołu i 4 z góry z KB to raczej go poskładam w jednej turze i nie będę musiał dmuchać w drugiej tylko z overa się w coś wbije, przez co smok nie będzie stał jak pała przez 2 tury jak mag się w lesie zakampi to będe go shades gonił :P. jak wyjdzie po za regiment to się załoga bolcy ucieszy. Pamiętajmy jedno smok parę cali od wrogiego maga świetnie działa na psyche przeciwnika, który mając takiego wrzoda na dupie zapomniana nie raz o bolcach... Smok jest świetną jednostką u DE tylko trzeba umieć nim grać.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Po za tym przychodzą na owe forum chciałem się dowiedzieć czegoś nowego co mi pomoże w grze... ale nie na zasadzie, nie zgadzam się z Tobą jesteś głupi ja wiem swoje a Ty graj jak chcesz i się odczep ode mnie.
No to się dowiaduj, a nie czepiaj się innych i pouczaj ich jak składać rozpiski i grać, skoro, jak sam przyznajesz, masz o tym niewielkie pojęcie.
Jak rozegrasz więcej bitew, to zobaczysz, jak przydatna jest kusza. Jak masz niewielkie doświadczenie, to chociaż się nie wykłócaj. Bo w ostateczności o sile rozpiski decydują wyniki z turniejów, a nie siła argumentacji na forum.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Właśnie się dowiaduje jak nie mam grać xD A po za tym odpowiedziałeś mi tylko na ostatnią część mego posta a nie na całość. Po za tym chciałem wymienić się poglądami/dośwem.

Awatar użytkownika
LinuX
Mudżahedin

Post autor: LinuX »

jarlaxle17 pisze:Właśnie się dowiaduje jak nie mam grać xD A po za tym odpowiedziałeś mi tylko na ostatnią część mego posta a nie na całość. Po za tym chciałem wymienić się poglądami/dośwem.
Zostało to tobie przekazane...
Nie ma co krytykować jak się nie wie jak to działa...
Posłuchaj Jankiela, on naprawde ogarnia te DE, zresztą nie tylko on...
Poczytaj rozpy pokmiń, pojedź na 10 najbliższych masterów, a zobaczysz jak zmieni się twoje zdanie... :D
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

czytam owe rozpy... mógłbym spróbować tak zagrać ale uważam że jest to marny pomysł... zresztą zacząłem testować nową własną rozpe :)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kusza jest zajebista na smoku w de.

po pierwsze uoepsza ci blood armour co juz samo w sobie jest warte tych 15 punktow.

po drugie ograniza przeciwnika by wlasnie takiego maga za obelisk nie wsadzil

life taker jest niewiele lepszy ale kosztuje ponad 100% kuszy zwyklej. (zreszta sam wogole uwazam ten przedmiot za gorszy od wielu mozliwych dla de ale tu co osoba to zdanie)

jedyne co bym zmienil w rozpie to wywalil witchki (jak dla mnie za wolne na taka koncepcje armii

dolozyl kusze na fastach

nobla zmienil na sztandarowego lub caddiego

i sztandar cokow na warbanner lub banner of murder

no i za witcki wrzucil moze chariot moze coki :)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

dobra a co robicie z wrogim lordem ? jak macie to zajebistą kusze z s3 ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

a co ty robisz bez tej zajebistej kuszy z s3?

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

latam sobie po planszy i jestem zauroczony pięknymi widokami... wbijam się w wrogiego lorda i liczę na KB :)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

jeśli wrogi lord ma mniej niż 7 ww to średnio trafiam 3/4 z czego mam przy zranieniu 50%-65% szans na KB jak ma więcej to trafiam 2/3 i jest trochę gorzej... xD do tego dochodzi smok... osobiście wolę pierwszy w niego uderzyć niż on ma mi to zrobić. A jak mi się nie po farci to mówi się trudno to tylko gra...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

realnie masz 33% do 44% szans na kb nie uwzgledniajac warda u przeciwnika... i ty jesli to jest twoja strategia (przy wardzie 4+ liczyc na 15-20% szands oO) to ja sie pytam czemu niby ty krytykujesz innych oO

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Ja tylko wyrażam dobitnie swoje zdanie.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

No jak przychodzisz tu po radę, to ich słuchaj, szczególnie od kogoś, kto dużo o tej armii wie. A jak chcesz się wymądrzać to zalicz parę masterów jak ktoś pisał i wtedy możesz gadać, że to jest lepsze a to gorsze.

Rozpa po poprawkach spoko nawet.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

i dzieki temu
ze wszyscy sie zgadzaja albo i nie wracamy powoli do tematu

jak juz napisalem Jarlaxle ma czas samemu do tego dojsc
Wy natomiast dajcie zyc młodemu delfiatkowi - do wszystkich genialnych posuniec musi dojsc sam lub z niewielka pomoca krytyki

lepiej zeby dochodzil sam ;)
bo licho nie spi

Awatar użytkownika
Pawman
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Pawman »

Ja bym wyrzucił jeden oddział kuszników a wrzuciłbym wojowników

ODPOWIEDZ