myślę że wkrótce wyjdzie 1 draft i na niego zagramy - nie ma sensu grać na stare euro które nie obejmuje LoU i %.RedScorpion pisze:Kiedy planujesz opublikować ograniczenia, na które zagramy? Zostały tylko 3 tygodnie.
[Bielsko-Biała] 07.12 Mistrzostwa Podbeskidzia
Re: [Bielsko-Biała] 07.12 Mistrzostwa Podbeskidzia
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- RedScorpion
- Falubaz
Draft jest, do turnieju zostało 2,5 tygodnia. Rozumiem, że gramy na to co opublikował Kudłaty tylko ze zmianą kosztów marków slanesha dla BOC zgodnie z podręcznikiem End of Times, czy tak?
Czy dobrze rozumiem ten zapis, że te rzeczy mogą się pojawiać tylko w jednej armii w całej drużynie? Czy raczej nie mogą wystąpić razem w jednej rozpisce?The Lore of Death and the Standard of Discipline are mutually exclusive in any army list
Ja to rozumiem, że się wzajemnie wykluczają w obrębie rozpiski.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
Tak jest - gramy na najnowszy draft, nie wiem jak Wam ale mi się on zdecydowanie bardziej podoba niż to co było wcześniej (szczególnie że możesz brać różne zabawki i rzeczywiście składać rozpę;).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
- RedScorpion
- Falubaz
Jak będzie na turnieju z makami slaneesha w BOC? Tak jak w poście Kudłatego na naszym forum (niezgodnie z podręcznikiem EoT) czy tak jak jest na warhammer.org.uk gdzie jest to zgodne z podręcznikiem?
Oczywiście koszt zgodny z Glottkinem (i ArmyBuilderem
)

sala ul. M. Gorkiego 7, 43-300 Bielsko-Biała
Mi w sumie też się podoba, bo nie mam minus 100 pkt, a idealnie wchodzi DP, Lord i Heros na DM, Mag na dysku (niestety bez 3-go oka lub z gorszym wardem), chimera, 3-ci rydwan i nawet zostaje jeden punkt ^^ (np na drugiego DP albo drugą Chimerę ^^).
I z tego co mi się kiedyś obiło o uszy, nie można mieć było do tej pory 2x DP z lataniem. Czy to było regulowane przez RB (tak kiedyś to przeczytam :3) czy przez uściślenia?
Przy okazji czy DP z Markien Nurgle'a kosztuje 2 pkt?
Mi w sumie też się podoba, bo nie mam minus 100 pkt, a idealnie wchodzi DP, Lord i Heros na DM, Mag na dysku (niestety bez 3-go oka lub z gorszym wardem), chimera, 3-ci rydwan i nawet zostaje jeden punkt ^^ (np na drugiego DP albo drugą Chimerę ^^).
I z tego co mi się kiedyś obiło o uszy, nie można mieć było do tej pory 2x DP z lataniem. Czy to było regulowane przez RB (tak kiedyś to przeczytam :3) czy przez uściślenia?
Przy okazji czy DP z Markien Nurgle'a kosztuje 2 pkt?
Łatwe zamki są jak łatwe laski - brzydkie i puste w środku.
Złota myśl Bolesława Chrobrego
źródło: nonsensopedia :3
- RedScorpion
- Falubaz
Jeszcze jedno pytanie odnośnie Marków w BOC. Czy można je dawać wszystkim oddziałom tak jak na obecne ETC czy tylko tym zgodnie z EoT? To bardzo ważna sprawa.
- RedScorpion
- Falubaz
Czy zapis
oznacza, że jedyne co bierzemy z tego scenariusza to strefy wystawienia a samo wystawianie oddziałów jest jak w Battleline?
Czy w B&G obowiązują takie strefy wystawienia jak w RB?
Kod: Zaznacz cały
2: Meeting engagement (no reserve rolls, all units deploy on the board as normal)
Czy w B&G obowiązują takie strefy wystawienia jak w RB?
ME bierzemy cały scenariusz z pominięciem rzutu na rezerwy - wszytko startuje na stole.
Co do tego zmienionego BnG - nie wiem, poczekajmy. Jak się nie dowiemy od Kudłatego, to na potrzeby MPków coś zadecydujemy.
Co do tego zmienionego BnG - nie wiem, poczekajmy. Jak się nie dowiemy od Kudłatego, to na potrzeby MPków coś zadecydujemy.
@Laik, jedzenia może nie być z Sabełka, bo w sumie to w niedziele mają zamkniętę. Chyba, że Big Boss Gyros ogarnie ;] noo i zawsze są jeszcze placki namiętności 

Łatwe zamki są jak łatwe laski - brzydkie i puste w środku.
Co do jedzenie to od siebie serdecznie nie polecam - lepiej trochę głodować niż to jeść niestety. No offence to tylko opinia.
To nie jest ta szkoła z ostatnich 8bilowych DMŚ nie?
To nie jest ta szkoła z ostatnich 8bilowych DMŚ nie?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Nie jest, to zupełnie inne miejsce.
Dobrze, dzieki za info.debelial pisze:Nie jest, to zupełnie inne miejsce.
Kminimy rozpiski, kombinujcie tam jeszcze interpretacje drafta

"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."