[Bielsko-Biała] 07.12 Mistrzostwa Podbeskidzia

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Re: [Bielsko-Biała] 07.12 Mistrzostwa Podbeskidzia

Post autor: Laik »

RedScorpion pisze:Kiedy planujesz opublikować ograniczenia, na które zagramy? Zostały tylko 3 tygodnie.
myślę że wkrótce wyjdzie 1 draft i na niego zagramy - nie ma sensu grać na stare euro które nie obejmuje LoU i %.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Draft jest, do turnieju zostało 2,5 tygodnia. Rozumiem, że gramy na to co opublikował Kudłaty tylko ze zmianą kosztów marków slanesha dla BOC zgodnie z podręcznikiem End of Times, czy tak?
The Lore of Death and the Standard of Discipline are mutually exclusive in any army list
Czy dobrze rozumiem ten zapis, że te rzeczy mogą się pojawiać tylko w jednej armii w całej drużynie? Czy raczej nie mogą wystąpić razem w jednej rozpisce?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Ja to rozumiem, że się wzajemnie wykluczają w obrębie rozpiski.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Tak jest - gramy na najnowszy draft, nie wiem jak Wam ale mi się on zdecydowanie bardziej podoba niż to co było wcześniej (szczególnie że możesz brać różne zabawki i rzeczywiście składać rozpę;).
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Jak będzie na turnieju z makami slaneesha w BOC? Tak jak w poście Kudłatego na naszym forum (niezgodnie z podręcznikiem EoT) czy tak jak jest na warhammer.org.uk gdzie jest to zgodne z podręcznikiem?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Oczywiście koszt zgodny z Glottkinem (i ArmyBuilderem :wink: )

Awatar użytkownika
Bolesław
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bolesław »

sala ul. M. Gorkiego 7, 43-300 Bielsko-Biała

Mi w sumie też się podoba, bo nie mam minus 100 pkt, a idealnie wchodzi DP, Lord i Heros na DM, Mag na dysku (niestety bez 3-go oka lub z gorszym wardem), chimera, 3-ci rydwan i nawet zostaje jeden punkt ^^ (np na drugiego DP albo drugą Chimerę ^^).

I z tego co mi się kiedyś obiło o uszy, nie można mieć było do tej pory 2x DP z lataniem. Czy to było regulowane przez RB (tak kiedyś to przeczytam :3) czy przez uściślenia?
Przy okazji czy DP z Markien Nurgle'a kosztuje 2 pkt?
Łatwe zamki są jak łatwe laski - brzydkie i puste w środku.
Złota myśl Bolesława Chrobrego

źródło: nonsensopedia :3

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Jeszcze jedno pytanie odnośnie Marków w BOC. Czy można je dawać wszystkim oddziałom tak jak na obecne ETC czy tylko tym zgodnie z EoT? To bardzo ważna sprawa.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Szukam drużyny, gram OK.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Bolesław

Wiedziałem, że się nie powstrzymasz :D

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Jasif pisze:Szukam drużyny, gram OK.
WMka to nie ten temat :P

Mały up regulaminu:
- Adres
- Format
- Przedpłaty

Zapraszam :)

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Czy zapis

Kod: Zaznacz cały

2: Meeting engagement (no reserve rolls, all units deploy on the board as normal)
oznacza, że jedyne co bierzemy z tego scenariusza to strefy wystawienia a samo wystawianie oddziałów jest jak w Battleline?

Czy w B&G obowiązują takie strefy wystawienia jak w RB?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

ME bierzemy cały scenariusz z pominięciem rzutu na rezerwy - wszytko startuje na stole.

Co do tego zmienionego BnG - nie wiem, poczekajmy. Jak się nie dowiemy od Kudłatego, to na potrzeby MPków coś zadecydujemy.

Awatar użytkownika
Bolesław

@Laik, jedzenia może nie być z Sabełka, bo w sumie to w niedziele mają zamkniętę. Chyba, że Big Boss Gyros ogarnie ;] noo i zawsze są jeszcze placki namiętności :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Co do jedzenie to od siebie serdecznie nie polecam - lepiej trochę głodować niż to jeść niestety. No offence to tylko opinia.

To nie jest ta szkoła z ostatnich 8bilowych DMŚ nie?
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Nie jest, to zupełnie inne miejsce.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

debelial pisze:Nie jest, to zupełnie inne miejsce.
Dobrze, dzieki za info.

Kminimy rozpiski, kombinujcie tam jeszcze interpretacje drafta :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Qc
Co do jedzenie to od siebie serdecznie nie polecam - lepiej trochę głodować niż to jeść niestety. No offence to tylko opinia.
Coo ? u Saba jest bardzo dobrze jakość > ceny. Ja zamawiam w ciemno jeśli jest zamknięte to polecam KFC :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

My tam w ogóle jedliśmy kiedyś ? :?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Ja ostatnio jadłem jak zdobywałem historyczny tytuł Mistrza Bielska 1 ed Bielskiej Ligi !
I powiem Ci smak gyrosa od Saby był nieporównywalnie lepszy od smaku zwycięstwa nad Eltharionem który nie potrafi doprowadzić żadnej sprawy do końca :]

ODPOWIEDZ