[MASTER] Wrocław, 22-23.11; 1600 punktów MASTER CHEF

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Re: [MASTER] Wrocław, 22-23.11; 1600 punktów MASTER CHEF

Post autor: Skaven »

Jutro po pracy ogarnę foto i wrzucę cały pakiet na forum (są tam też foty z biesiady).

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Dziekuje za wspaniala atmosferę oras super jedzenie. Pierwszy singlowy master w ktorym zdany bylem jedynie na siebie i w ktorym duzo sie nauczyłem. Największymi przegranymi w mojej rozpisce to byly gwaltoptaki ktore nie potrafily zniszczyć 5 rycerzy bretonskic natomiast skinki w kohorcie niszczacy oddzial hamerersow:) genialne. Pozdrawiam i mam nadzieje ze next time zagram lepiej i przywioze jakies trofeum do domu:-D
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Dymitr pisze:Top 3

1. Kudłaty
2. Domin
3. Laik

Hm - szkoda że nie mogłem przyjechać z tego co słyszę - zazdroszczę zabawy :)

Czy Durin już szykuje dla mnie wygraną za Laika? :mrgreen:
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Chyba Ty dla mnie:D Ogry miały wygrać:D

Sam chciałem go zatrzymać, ale zawsze grał stół obok... a potem trampolina w 6 bitwie
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

kudłaty pisze: 4.Bitwa i Maciek Paraszak z ogrami.(...). Wiadomo miał spore szanse z magii i sniperów, ale okopanie maszyny pomaga. 20:0.
Dupa okopanie, napisz, że Organki przeżyły 4 strzały z Ironblastera a nie że "miałem spore szanse z magii" :)

Awatar użytkownika
Shaga
Chuck Norris

Post autor: Shaga »

Podziękowania:
Młody, Jagal, Rysiu - za wspólny wyjazd i byle do następnego.
Gniewko - wiadomo - Master Chef top chef i wszystko inne - super. Nr 1 to zdecydowanie barszcz.
Maryś - Za szybką szkołę.
Dymitr - super turniej.

Nigdy więcej:
Dymitr, Maryś, Młody, Jagal, Rysiu - Monte i innym owocówkom mówimy - nigdy więcej...

Dziękuje i zapraszam do SHAGI po odbiór nagród.
www.shaga.pl (już nie taki) nowy (ale na pewno najlepszy) sklep Gdynia ul.Morska 173

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Chciałbym również podziękować za turniej! Jedzonko przednie - mój osobisty nr.1 do żeberka.

Cieszę się, że master wyszedł, do tego zrobiłem świetny wynik. Myślałem, że na ten format pojadę walczyć o miejsce w 3ciej dziesiątce, ale poszło trochę lepiej ;).

Gratulacje dla Kudłatego!

pzdr!

Jagal
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Shaga pisze:

Nigdy więcej:
Dymitr, Maryś, Młody, Jagal, Rysiu - Monte i innym owocówkom mówimy - nigdy więcej...
piszesz jakby Ci nie smakowało ;) Ale masz rację NIGDY nie powinno się pić WIĘCEJ niż w sobotę ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Graty za mega turniej dla Gamblersów:) Podpisuję się pod słowami Kudłatego - wybór innego miejsca na granie w ten weekend w battla niż wrocław bez wątpienia był błędem.

Zagrałem bezpiecznym WoC na turbo klocu z magiem mr3 loadstone i 2 DM. Do tego helka shrine fast i rydwan.

1. Dibo i jego kozy tym razem w pełnych płytówkach i na koniach

Dibo mnie zaczął bardzo fajnie zajeżdżać... ale mimo wszystko za mało środków w to zaangażował, źle odgiał i dostałem w prezencie obie duże lance i bsb. W pojedynku na śmietnik, mój sobie poradził lepiej co w efekcie dało 19:1.
Oddałem w tej bitwie fasta i rydwan.

2. Bałagan i TK na LoU. duża gwardia, 2x duze łuki (30), 2x4 rydwany, cascet.

Meeting, wygrywam rzut, ale Bałagan kradnie zaczynanie. TK okupują narożnik. Balagan popełnia 3 błędy. Nie strzela z łuków po klocu od 1 tury - strzałki tk są świetne na blasted banner, próbuje przywoływać grube, które mają kosmiczny casting zamiast spamować łukami oraz szarżuje mnie gwardią z princem. Jak łatwo się domyślić w 2 tury c gwardia wyarowuje a ja trace championa. Potem ide juz jak po swoje. mieląc łuki i cascet. Oddaje wózek, któy na flance bawił się z 4 rydwanów.

3. Trafiam na Kudłatego i Blood and glory.

Wiem, że hordę pojedynczo łamię, dwóch za to przyjąć już nie mogę. Kudłaty jeszcze losuje hate'a najlepszego. Źle się wystawiam, przez co żyrki szybko mogą mnie tyrać zianiem, po korektach wybucha mi helka zabijajac rydwan i już wiem że nic tu nie ugram prócz 9 pkt. Oddałem fasta z bannerem i 11 dla Kudłatego

4. Szaitis i ponownie B and Glory

Szaitis nie ma argumentow w cc, ma za to LoU i terrora. Terror ukryty, nie siada mi w niego magia, a nie mogę sobie pozwolić na to żeby krzyczał mi po klocu od boku, więc niestety zaczynam lekko defensywnie. Potem pójście do przodu już nie ma sensu, bo dobre rzuty na wiatry i LoU sprawiają że przed oddziałami wampirów przez całą grę wyrasta chyba z 80 łuków tk. Potem już prosty scenariusz. Łuki redukują klocek, ja rzeczami które nie są nic warte kontruje jakies oddziały żeby ograniczyć pestki. W 6 turze Szaitis przywołuje na flance 16 łuków i zabija mi ukrytego za górką fasta. 9:11

5. Krasnoludy i DA - zapomniałem imienia przeciwnika

Scenariusz bardziej pomaga niż preszkadza. Gramy na 1/3 stołu ja mam wszystko na lewj flance, przeciniwk na prawej. Ja idę od razu na maxa do przodu kradnąc zaczynanie. Helka i magia wiele nie robią. Trace rydwan z salwy organek. W końcu delkaruje szarżę w warrioow skarbonke klocem i w organki shrinem. Łapie organki, kloc pali. W międzyczasie z cannona dostaje 2 rany na bsb. Banner zadziałał, przebił na 4+ oblałem save'a na 3 i warda na 4.
W końcu krasnale we mnie wpadaja i dostaja turbo breja. Niestety zadzają mi bsb. W pogoni wpadam w kusze a w następnej pogoni w działo. Rangerzy wyrzucają mi za stół shrine. Szybka kalkulacja mam na stole 18:2. Zdrowym generałem szarżuję na 7 rangerow - S&S - jedna rana i z bramy sadzam żyrka. Łamie rangerów i mam maske. Nie lamie ale złamałbym gdyby z 6 ataków nie posadzili mi tego herosa... mimo wysokiego WS-a, save'a i warda... i tym sposobem robi sie 15:5.

6. Wstępne wyliczenia wskazywąły że trafię na Jagala i cieszyłem się na fajną ofensywną bite, która pewnie się skończy maską w dowolną stronę, ale finalnie dostaje Bobera z orc and goblins i 5 lvl LoU na szamanach goblińskich... do tego savage, trolle, komplet maszyn i mangler. Dawno nie grałem bitwy w której nie mogłem nic zrobić... Unikałem przywołania hexów więc co turę musiałem przyjąć na stól hosty lub wrigtha. Szedłem wiec do niego po 2 cale zabijają odginaczki.... oddaje rydwan z DD. Helka hituje 2x generała ale zdaje los, frenzy na savagach też. Świetna partia Bobera i tyrał mnie zdrowo... Mangler + regularnie trafiająca klopa redukują mi w 4 turze klocek do 1 modelu + herosi... i w tym momencie akcja gry następuje. Bober za blisko podszedł trollami więc ryzykuje - utrzymanie wyniku 8-12 lub mniej mnie nie interesuje. Szarża bsb w trolle, ale styka sie tylko 2 wiec 4 rzygi. Reszta się rozłącza i chowa za trollami. Jeden warrior, jeden mag i generał. W magii z ifki sadzam treasona w trolle, w strzelaniu helka coś w końcu robi i zabija doom divera. Łamie trolle i zaganiam. Bitwa się kończy. Ostatnia tura zmienila wynik, a i los się odwrócił bo wczesniej nie wychodziło nic - chociażby 3x glean magic wszedł i ani razu nie przerzuciłem bobera, słabo na baner rzucałem itp itd:) Finalnie oddaje rydwan i pół warriorow, Bober trolle, wilka, fasta, szamana który z grzybów się zabił, doomdivera i manglera. 13:7 -
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Durin pisze: 5. Zdrowym generałem szarżuję na 7 rangerow - S&S - jedna rana i z bramy sadzam żyrka. Łamie rangerów i mam maske. Nie lamie ale złamałbym gdyby z 6 ataków nie posadzili mi tego herosa... mimo wysokiego WS-a, save'a i warda... i tym sposobem robi sie 15:5.
Nununu, rane wbiłem strzelając tymi 7 rangersami z kusz(wiem, że to niewielka różnica czy tą ranę dostał z s&s czy z kusz, ale jako krasnolud nie lubię przeinaczać faktów:D). Zapomniałem o stand and shoot z toporków do rzucania, chociaż ustaliliśmy, że wykonam je po atakach wręcz ale turbo rzuty na rangersach(3 trafienia i 3 rany) utłukły twojego generała. Bitwa i tak w pupę, ale bardzo fajnie mi się z Tobą grało, może odegram się na następnym masterze!
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

No bylo tak jak mowisz:) Tak czy siak zginac nie powinien;p

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Kości to kości, nic nie poradzisz, to tak jak klocek z ld10 z przerzutem uciekający z paniki za mapę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzechu
Wałkarz

Post autor: Grzechu »

Turnie rewelacja!!!
Zdecydowanie najlepsze śniadanie, świeże pieczywo i jajecznica to jest to czego człowiek, krasnolud czy ork na kacu nie odmówi.

Dawno nie grałem, ale 16 miejsce jest ok ;)
Wielkie dzięki przeciwnikom, żadnej spiny, pełna kultura.
Sala była bardzo ok, muzyka jeszcze lepsza, sklepik na miejscu z takimi cenami, piękna sprawa.
Niech ci co nie byli żałują.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

https://www.youtube.com/watch?v=ytWz0qVvBZ0

No i najważniejszy element, przy takim soundtracku inaczej być nie mogło.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Post autor: Tirit »

Juz wiadomo dlaczego wygrales, wiadomosc podprogrowa.
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Tirit pisze:Juz wiadomo dlaczego wygrales, wiadomosc podprogrowa.
To jest prawdziwa wersja podprogowa, wyraźnie słychać " przegraj z Kudłatym". :wink:

Awatar użytkownika
Domino
Falubaz

Post autor: Domino »

Gniewko pisze:Jeśli ktoś chce przepisy na którekolwiek z masterowych potraw, to pisać.
Jak zrobić takie żeberka :D?

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Masterowe Żeberka:

Weź tyle porcji żeberek, ile Ci potrzeba. Opłucz, wysusz. Sporządź pastę z soli, pieprzu, majeranku, cząbru, tymianku, pieprzu ziołowego, gałki muszkatołowej i oleju, ucierając wszystko razem. Pastą natrzyj żeberka z obu stron i zostaw na chwilę w chłodnym miejscu. Rozgrzej piec do 180 stopni, żeberka ułóż na blasze lub w brytfance warstwami, przekładając je suszonymi śliwkami i piórkami cebuli. Piecz aż zmiękną i będą odchodzić łatwo od kości i polewaj je z wierzchu co jakiś czas wytopionym tłuszczem, aby nie wyschły.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Toczek
Chuck Norris

Post autor: Toczek »

To był mój najdroższy lokalny master ever :D

200 za zakłócanie ciszy nocnej.

Pozdro,
SNOT i SHAGA :D
Tylko Golonka nie ma ogonka!

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów