End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm

Post autor: quidamcorvus »

InkubPendragon pisze:Jeśli rzeczywiście będzie zainteresowanie, podejmę streszczenia wieczorem.
Nie interesuje nas :^o ;)

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Dawaj ciąg dalszy!!! Jak już zacząłeś to teraz już się nie wymigasz! :P

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Hardy pisze:
Slayer Zabójców pisze:Miałem nic nie pisać dopóki nie wydadzą wszystkich książek z EoT, ale jak czytam te nowości to mnie ściska ze złości... jak można w pół roku skopać świat tworzony latami.
+1 =D> (insert a lot of butthurt and blablabla) +1 dla tych co chcą przepisywać te wypociny GW
-1 dla ludzi, którzy mają gdzieś fluff a samopasują się na jego rycerskich obrońców i psują fun z dobrze napisanej kampanii oraz świata, który wreszcie po tysiącu lat ruszył się z bajkowej stagnacji i jest o czym pisać, są jakieś wydarzenia do backgroundu gry, epickie sceny i ożywieni w końcu bohaterowie (nawet ci z daaawnego fluffu niemal nikomu nieznani).

@Incub
good job lad, mam tylko jedno pytanie. Skoro Eltharion zniszczył Fangsworda przełamując barierę rytuału pod Dziewięcioma Demonami to jakim cudem wrócił on do Ulthuanu ?

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

GrimgorIronhide pisze:
Hardy pisze:
Slayer Zabójców pisze:Miałem nic nie pisać dopóki nie wydadzą wszystkich książek z EoT, ale jak czytam te nowości to mnie ściska ze złości... jak można w pół roku skopać świat tworzony latami.
+1 =D> (insert a lot of butthurt and blablabla) +1 dla tych co chcą przepisywać te wypociny GW
-1 dla ludzi, którzy mają gdzieś fluff a samopasują się na jego rycerskich obrońców i psują fun z dobrze napisanej kampanii oraz świata, który wreszcie po tysiącu lat ruszył się z bajkowej stagnacji i jest o czym pisać, są jakieś wydarzenia do backgroundu gry, epickie sceny i ożywieni w końcu bohaterowie (nawet ci z daaawnego fluffu niemal nikomu nieznani).

@Incub
good job lad, mam tylko jedno pytanie. Skoro Eltharion zniszczył Fangsworda przełamując barierę rytuału pod Dziewięcioma Demonami to jakim cudem wrócił on do Ulthuanu ?
Stary właśnie strzeliłeś sobie w kolano :mrgreen:
to co jest opisane w tej kampanii to jakaś patologia...
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Wypowiadają się mędrcy, co nawet nie przeczytali... #-o
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Napisali, że Fangsword został "miracolously restored" czyli "cudownie przywrócony".
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Post autor: Fubuki »

Przerywać taki rzetelny i miły raport wydarzeń to jak nagłe przerwanie leczenia dużymi dawkami sterydów
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Hardy pisze: Stary właśnie strzeliłeś sobie w kolano :mrgreen:
to co jest opisane w tej kampanii to jakaś patologia...
Niech każdy ma własne zdanie na ten temat, bo z gustami się nie dyskutuje i nawet GRRM wszystkich czytelników nie zadowoli. Tym bardziej, że rozumiem twój punkt widzenia - sam pisałem podobne rzeczy a potem przeczytałem Book I Nagash.
No w Dark Fantasy o patologię się zabiega, na równi z grozą, poczuciem straty, wściekłości, bezsilności i fanatyzmu. GW osiągnęło EoT to wszystko i to nie tylko w świecie ale jak widać i u odbiorców :mrgreen: Z resztą (posłużę się tu cytatem z wcześniej wspomnianego otyłego pana z brodą w czapce rybaka) "life is not a motherfuckin' fairytale"
InkubPendragon pisze:Napisali, że Fangsword został "miracolously restored" czyli "cudownie przywrócony".
Dzięki, muszę sobie szybciej Khaina sprawić.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Fubuki pisze:Przerywać taki rzetelny i miły raport wydarzeń to jak nagłe przerwanie leczenia dużymi dawkami sterydów
Oho, kolega również na konsyliarza? :)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Inkub, dawaj dalej, nie posiadam własnej kopii i e względów finansowych raczej jej nie nabędę, więc bardzo doceniam Twoje streszczenie ;)

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Byqu pisze:
Fubuki pisze:Przerywać taki rzetelny i miły raport wydarzeń to jak nagłe przerwanie leczenia dużymi dawkami sterydów
Oho, kolega również na konsyliarza? :)
Tak :)

Obrazek

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Byqu pisze:Wypowiadają się mędrcy, co nawet nie przeczytali... #-o
po to się czyta streszczenie lub ogląda zapowiedź, żeby nie tracić czasu na niepotrzebne idiotyzmy ;)

Uwierz mi, że przerobiłem wiele książek z uniwersum Warhammera (WFB, WFRP i W40) i jak słyszę to co GW wymyśliło to aż mi nóż w kieszeni się otwiera ;) wystarczy, że straciłem czas na nowych necronów ;d
Poza tym nie wiem o jak dawna jesteś w świecie Warhammera ale dla mnie to gwałt w biały dzień na fluffie...

@GrimgorIronhide
zgadzam się ;) o gustach się nie dyskutuje ;) dlatego zamieszczam swoją opinie ;)
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Gdzie?

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

InkubPendragon pisze:No nie wiem, zastanowię się... ;) A dzieje się dalej, oj dzieje.
Jak to było? Do wieczora chcę mieć tu okup;)
A tak poważniej - znikam na kilka godzin. Jeśli rzeczywiście będzie zainteresowanie, podejmę streszczenia wieczorem.
Jestem ciekaw, także pisz pisz :D

edit:
I tym cliffhangerem zakończę chyba:) TO niemal dokładnie połowa książki, resztę doczytacie w swoich egzemplarzach:)
Jak słusznie zauważono nie godzi się, aby w połowie przerywać :D

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Byqu pisze:Gdzie?
...wszędzie ?
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Hardy pisze:
...wszędzie ?
Nie pisałem do Ciebie.

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Aktualnie Zabrze :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jarlaxle pisze:
I tym cliffhangerem zakończę chyba:) TO niemal dokładnie połowa książki, resztę doczytacie w swoich egzemplarzach:)
Jak słusznie zauważono nie godzi się, aby w połowie przerywać :D
Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna. Jedziesz, jedziesz z tym streszczeniem
:D
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Fubuki pisze:
Aktualnie Zabrze :)
Pozdrowienia ze Szczecina! :wink:

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Dobra, będę dalej wrzucał, ale dziś będzie pewnie mniej niż wczoraj. Chory jestem i łamie mnie w kościach. Zacznę za parę minut.
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

ODPOWIEDZ