Sezon 2015 - może coś naprawimy..?

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

Re: Sezon 2015 - może coś naprawimy..?

Post autor: Kalesoner »

to co, pozbieramy propozycje i postawimy jakies głosowanie, czy temat umarł? moderatorzy, żyjecie?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

nie ma życia, jest tylko głód i halucynacje z niedojedzenia ;)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Post autor: Hoops »

Bardzo bylibyśmy wdzięczni za odłączenie parówek od drużynówek bo to psuje bo to mierzi bo zabija frekwencje.
No i jeśli podobały się MW14 tym którzy byli i grali i widzieli to dla nich i ich pluszowych przyjaciół zrobimy kolejne Macki Wojny ale to już opowieść na inny temat.
Jak zostanie tak jak było w tym roku to się z tym oficjalnie nie będę zgadzał, i będę wam to wypominał na każdym innym masterze ale mastera w mieście Łodzi zrobić i tak będziemy chcieli :D
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

a moze w ogóle należałoby zmniejszyć liczbę masterów? z 10 do 8 na przykład?
Obrazek

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Coś w tym jest.
Zapewne będzie wtedy walka o te Mastery, a nie będą dostawać je Ci co się zgłoszą.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Hoops pisze:Bardzo bylibyśmy wdzięczni za odłączenie parówek od drużynówek bo to psuje bo to mierzi bo zabija frekwencje.
ale przeciez idea odlaczenia singli od druzynowek i parowek wtedy jest bez sensu, jesli tego nie bedzie.

Chyba, ze odlaczymy tez druzynowki od druzynowek i parowek i wrocamy do sytuacji sprzed 2 lat.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

1. Zmniejszenie ilosci masterów

2. odłączenie parówek od "druzynowych masterów"

3. skasowanie statusu "drużynowy master"

4. Wprowadzenie ligi klubowej obok singlowej (temat trzeba dopracować)

5. temat zmian terminów się glosuje własnie

Coś pominąłem?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Kalesoner pisze:a moze w ogóle należałoby zmniejszyć liczbę masterów? z 10 do 8 na przykład?
No nie wiem. Są osoby które nie jeżdżą bo muszą cisnąc wynik, a po to by wyrwać się z domu, poturlać kostkami, strzelić piwko ze znajomymi z różnych zakątków kraju. Nie raz są to osoby które mają ograniczone pole manewru przez właśnie rodzinę czy pracę. Zmniejszenie ilości masterów zmniejsza ich szanse na wyjazdy.
Z drugiej strony podkręcamy walkę o mastery do których garnie się coraz mniej środowisk. Nie wiem czy nie spowoduje to tego że za dwa trzy lata będzie z 5 ośrodków które będą chciały coś zrobić bo nowe przykładowo nie dostały w tamtym roku czy dwa lata temu, a później już nie było komu tam robić. Zakładam czysto hipotetycznie, ale nie chciałbym żeby to odstraszyło innych bo pierwszeństwo będą mieć pewnie Ci którzy już organizowali.. bo wiadomo kto to, bo wiadomo gdzie, na co ich stać i co zaproponują ergo są pewniakami więc po co oddać jeden z głosów uprawniających do organizowania jednego z ośmiu masterów komuś kogo nie znamy.
Przy głosowaniu na tegoroczne mastery też było kilka osób które jasno stwierdziły że przykładowo na nas nie chcą oddać głosu, bo im parówka nie pasuje, bo się i tak nie będzie liczyła po DMP bo nas nie znają i kim my jesteśmy...
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Przy głosowaniu na tegoroczne mastery też było kilka osób które jasno stwierdziły że przykładowo na nas nie chcą oddać głosu, bo im parówka nie pasuje, bo się i tak nie będzie liczyła po DMP bo nas nie znają i kim my jesteśmy..
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=27&t=42752

Wyżej link do głosowania masterowego z zeszłego roku. Jak widzisz było 9 kandydatur plus DMP. To oznacza, że nie ma żadnej konkurencji masterowej. Organizatorzy nie muszą sie starać i konkurować, bo nie mają po co poza własną satysfakcją. Całkiem mozliwe, ze już w tym roku będziemy mieli mniej niż 9 kandydatur...
Obrazek

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Chodzi mi o moment kiedy pomorze się nie wycofało.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Wydaje mi sie ze zmniejszenie ilosci masterow to krok w zla strone - to zwijanie sie srodowiska. Master zawsze jest bodzcem dla osrodka. Jezeli jakis master bedzie slaby to ludzie zaglosuja nogami po prostu.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Spoko, tym razem coś postaramy się robić, jest spora szansa na pacynki latem nad morzem ;D
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Kalesoner
Szczur Królów

Laik pisze:Wydaje mi sie ze zmniejszenie ilosci masterow to krok w zla strone - to zwijanie sie srodowiska. Master zawsze jest bodzcem dla osrodka. Jezeli jakis master bedzie slaby to ludzie zaglosuja nogami po prostu.

W złą stronę to jest organizowanie masterów tylko po to żeby były, żeby była na nich ledwo frekwencja, albo, żeby trzeba było dopisywać ludzi, bo zwycięzca się na maksa pkt nie załapie. W tej chwili nie ma sytuacji głowania nogami, bo nie ma żadnego głosowania nawet. Wszyscy dostają mastera z automatu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

w zeszłym roku było o jednego kandydata więcej tyle ze Gdańsk się wycofał.

W tym roku mamy jak na razie 6 kandydatur a jeszcze pewnie będzie kilka:
Gdańsk
Kozłów
Poznań
Gorzów

poczekamy może zgłosi się ktoś jeszcze.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Mysle, ze zmniejszenie ilosci masterow przyspieszy jedynie regres srodowiska. Masterow powinno byc jak najwiecej. Ja natomiast po raz kolejny chcialbym namowic was do odlaczenia parowek od druzynowek. Ten sezon jest dobitnym przykladem, ze poszlismy krok za daleko. Ile bedzie tych druzynowek/parowek? Max 2 druzynowki, max 1 parowka. Nie sadze, zeby mialo to w jakikolwiek sposob wypaczyc wyniki ligi. Poza tym, ile jest osob, ktore maja jeszcze az takie cisnienie na lige? Mam wrazenie, ze z kazdym sezonem pojawiaja sie kolejne osoby, ktore troche odpuszczaja i cisnionko spada. Flamow tez juz jakos nie ma, chyba, ze obudzi sie niedzwiedz z bydgoszczy. Zamiast martwic sie tym, kto bedzie probowal nagiac system, zeby podboostowac sobie ego, skupmy sie na tym, jak skutecznie opoznic koniec pewnej ery w battlowym srodowisku. Bo to, ze cos sie konczy, chyba kazdy widzi... Nawet w wawie, gdzie zawsze bylo mnostwo grajkow i jak z 4-5 lat temu zaczynalem, to zorganizowanie bitwy trwalo 10 sekund, ludzie zaczeli sie wykruszac. U nas w Nemezisach graja w zasadzie tylko nasze youngbloody + doslownie 3-4 osoby. Nawet w JH, gdzie jest najwieksza wiez i brac, powoli cos sie konczy. jednym slowem, laczmy sie miast dzielic :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Kalesoner
Szczur Królów

Dydu pisze:w zeszłym roku było o jednego kandydata więcej tyle ze Gdańsk się wycofał.

Gdańsk
Kozłów
Poznań
Gorzów

kozłów już jest
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Kalesoner pisze:
Dydu pisze:w zeszłym roku było o jednego kandydata więcej tyle ze Gdańsk się wycofał.

Gdańsk
Kozłów
Poznań
Gorzów

kozłów już jest
Ja nie widzę.

Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Post autor: Andrew »

Dydu pisze: Opcja na przyszły sezon z:
6 singli
2 drużynówki w tym DMP
2 parówki
byłaby całkiem fajna, do tego założenie, że liczy się max jedna drużynówka i jedna parówka,
pomysł wart przedyskutowania, co dość istotne mógłby również wpłynąć na zwiększoną liczbę kandydatów do zorganizowania mastera...
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Dydu pisze:
Kalesoner pisze:

Gdańsk
Kozłów
Poznań
Gorzów

kozłów już jest
Ja nie widzę.
za to widzę Wrocław ;)

Awatar użytkownika
Hoops
Oszukista

Andrew pisze:
Dydu pisze: Opcja na przyszły sezon z:
6 singli
2 drużynówki w tym DMP
2 parówki
byłaby całkiem fajna, do tego założenie, że liczy się max jedna drużynówka i jedna parówka,
pomysł wart przedyskutowania, co dość istotne mógłby również wpłynąć na zwiększoną liczbę kandydatów do zorganizowania mastera...
Popieram. Może się jeszcze ktoś ogarnie z organizacją parówki bo to jednak mniejsze nakłady blatowe i terenowe. Boję się tylko tego czy aby frekwencja drużynówki nie ucierpi przy zaliczeniu tylko jednego turnieju czyli w tym przypadku DMP.
Dla mnie liczenie punktów do ligi jakie mieliśmy w tym sezonie czyli zrównanie wszystkich drużynówek i parówek nie wniosło nic konstruktywnego.
Obrazek

ODPOWIEDZ