Galeria Umarłych

Vampire Counts

Moderator: misha

ODPOWIEDZ
bartekk
Mudżahedin
Lokalizacja: toruńskie przedmieścia, dokładniej jakubskie przedmieścia

Post autor: bartekk »

dark blue, dark green, dark yellow, dark red, greye i blacki. CZegoś zapomniałem? w końcu to byli bretończycy, tylko że te "warunki atmosf" trocher zniszcyzły zbroję i powstały ciemne barwy.aHA,jeszcze dark purple, shadow silver i bolgun metal

Awatar użytkownika
kotiuszko
Warzywo

Post autor: kotiuszko »

Obrazek

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Blackmoon »

Witam. To moja propozycja na nekromantkę... niestety, malować dopiero się tak naprawdę uczę... ale sama figurka - rewelacjaObrazek

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Malowanie i sam model jest ok. Mnie się tam podoba. Jak zobaczyłem kolory to od razu skojarzyło mnie się z Dark Elfami :P Nie wiem czemu. Ale model i malowania ok. Gratki

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

A to z kolei propozycja na thralla BD lub Carsteina
ObrazekObrazek
To byłby Wight Lord w defensywnym;)klocku GG i wampirzyca:
ObrazekObrazek
Wszystko pochodzi ze stajni Reapera, gdzie IMO pełno niezłych smaczków do naszej armii. DE? to te fiolety ;)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

tak myslalem ze to figsy Reapera. Same modele przyznam ze niezbyt mi sie podobaja, ale to juz kwestia gustu. Malowanie jak na poczatkujacego jest calkiem spoko, widac jakis pomysl i proby zastosowania technik malarskich, nie tylko drybrush jak to w wiekszosci przypadku bywa (wlacznie z moim :P)
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

Oki, mój pierwszy oddział "na stół" wyszedł właśnie z grobowców :) Niestety, tylko 1 szereg ma takie modele, reszta to "klony" GW.
Obrazek
Sorki za jakość zdjęcia... postaram się coś lepszego pstryknąć.

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Wow... z jakiś figsów zrobiłeś konwersję? Barrdzo mnie się podobają :)

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

No w sumie.............nie ma zadnych zdjec ;)

Zwracam honor.......juz sie pojawily........fajne figsy, calkiem fajne malowanie no i podstawki ktore wolaja o zemste do Nagasha :P

Awatar użytkownika
Blackmoon
Powergamer Rozpiskowy

To nie konwersja :) Figsy firmy Ilyad Games, żywica. Jeśli chodzi o podstawki to :oops: (ale poprawię). Mam jeszcze parę modeli tej firmy, czekają na malowanie. Są w skali 30mm, więc ciut się wywyższają, ale u GG mi to nie przeszkadza. Niestety, firma padła jakiś czas temu i nie wiadomo co będzie dalej :(

Awatar użytkownika
Tomcium
Wałkarz

Post autor: Tomcium »

spoko - zarombisty ten pierwszy szereg :) ale mam pytanie - Czy takimi figsami można grać w turniejach ??

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

W Polsce odbywa się słownie: jeden turniej roku sponsorowany przez GW. Na takim turnieju można grać wyłącznie figurkami GW ale osobiście nie wiem czy w takim kiślevickim kraju ktoś to sprawdza

Przy okazji: drugie miejsce na helloweenowym konkursie malarskim Reapera
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Deadwit
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Deadwit »

Mua. Cudna figurka, szczególnie oświetlenie.
Pozazdrościć ;]

Awatar użytkownika
Don Pedro
Plankton

Post autor: Don Pedro »

Witam szanowne grono użytkowników forum Border Princes.

Jako że armia Vampire Counts jest jedną z trzech moich Wielkich Miłości w systemie Warhammer Fantasy Battle, postanowiłem, po dość długich namowach przyjaciela, pokazać efekt mej pracy na niniejszym forum. Ani prace, ani zdjęcia nie są z całą pewnością na jakimś wysokim poziomie, tym niemniej jak pokazywać, to pokazywać. Proszę jedynie o konstruktywizm w wyrażaniu opinii.

Armia bynajmniej nie jest projektem zamkniętym. W planach, oprócz dokończenia prac nad obecnie wykańczanymi figurkami (znajdziecie je na samym dole) jest dodanie drugiej piątki wilków, co najmniej jednej banshee, prawdopodobnie powiększenie obu regimentów zombies i oczywiście, po ukazaniu się nowego wzoru, dodanie co najmniej dwóch, a prawdopodobnie trzech regimentów szkieletów. Ach, i zmiana podstawek pod regimentem Grave Guard, nie pokazanym tutaj, i prawdopodobnie pod wilkami. I poprawienie efektu wody w regimencie zombies.

Proszę także wszystkich, którzy zdecydują się pokazać zdjęcia mych prac na innym forum bądź stronie o symboliczną, grzecznościową informację. Zapraszam do oglądania.

Herosi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Regimenty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz projekty, nad którymi aktualnie pracuję:

Black Coach:

Obrazek

Obrazek

oraz drugi regiment zombies:

Obrazek

Obrazek

I jeszcze taka mała rodzynka na koniec:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 16 gru 2007, o 21:04 przez Don Pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Cieszę się, że Cię w końcu namówiłem 8)

Zajcew88
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Zajcew88 »

Bardzo ladnie pomalowane figurki :D
Ale Black Coach poprostu zrobiony jest idealnie nawet jak bys chcial go sprzedac to daj znac na priv albo jak mozesz to przekaz mi na priv wiadomosci jak takie cudo zrobic :D
Aby wiecej takich wsmienitych modelarzy na tym forum :D

Awatar użytkownika
Don Pedro
Plankton

Post autor: Don Pedro »

Dziękuję.

Black Coach
... to zwykły rydwan wojowników Chaosu z archiwalnym wightem na pokładzie. Ot i cały sekret. :wink:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Jako ze chyba te figsy widzialem juz i ocenialem na innym forum (bardziej anglojezycznym ;) to tu tez sie wypowiem.
Cala armia prezetuje sie na pewno fajnie gdyz jest ujednolicona tematycznie jak i kolorystycznie. Wlozyles w nia kawal pracy a to sie docenia. Bardzo podobaja mi sie ogolnie podstawki, snieg itp. Natomiast samo malowanie nie jest jakies wybitne ale solidny tabletop i nie ma sie na pewno czego wstydzic.
pzdr

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Armia śliczna, tylko nie jestem przekonany do skóry zombich - zbyt fioletowa. Jakaś zgnilozielona, albo chociaż kilka odcieni wyglądałoby chyba lepiej.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

Chaoschild pisze:Jako ze chyba te figsy widzialem juz i ocenialem na innym forum (bardziej anglojezycznym ;) to tu tez sie wypowiem.
Cala armia prezetuje sie na pewno fajnie gdyz jest ujednolicona tematycznie jak i kolorystycznie. Wlozyles w nia kawal pracy a to sie docenia. Bardzo podobaja mi sie ogolnie podstawki, snieg itp. Natomiast samo malowanie nie jest jakies wybitne ale solidny tabletop i nie ma sie na pewno czego wstydzic.
pzdr
przychylam sie w 100% do "dziecka chaosu" :)
armia naprawde swietnie zrobiona z duza iloscia pracy w niej. choc malowanie nie powala, to uwazam ze calosc jest naprawde na wysokim poziomie. bardzo przyjemnis gra sie z takimi armiami.

ODPOWIEDZ