Koncert życzeń 7 edycji ..

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

slaves .... eee nie .. tylko by przeszkadzali.... chyba żeby dać im stuborn :P

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

e tam znowu przeszkadzali, pozostałe jednostki DE i tak pewnie by ignorowały panikę od nich
nawet unbreakable mogliby dostać....

choć osobiście jestem przeciwny Slaves jako jednostce

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

jestem zatem stanowczo za assaultowcami :D
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Niemniej jednak jakaś nowa jednostka, conajmniej jedna, pewnie będzie. Ja myślę nad czterema opcjami:
1. Niewolnicy, wydają mi się całkiem prawdopodobni
2. Jakiś swarm złożony z tych niby spite'ów, których jest od cholery na szkicach w Army Booku
3. (to chyba najgłupszy pomysł, ale mi działa na wyobraźnię jak cholera): Golemy. Podtrzymywane przez magię (więc wymuszające wystawienie i przeżycie maga, jak w wampirach) konstrukty, wielkości uszatek, ale stworzone bardzej na bazie żywiołów. Najprędzej bym tu jakiegoś skalnego widział :twisted: Klimacik troszkę, jak woldwardeny orborosu, albo te chodzące zbroje Skorne'u z Hord.
4. Avatar Khaine'a - w końcu battle i 40k to ten sam wszechświat, więc nic nie stoi na przeszkodzie. :wink:
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

1. Pisałem że jestem przeciwko jakiś czas temu już

2. Kiedyś byłem za, nawet bardzo, obecnie jakoś jestem na nie, może dlatego że swarmy mocno osłabili

3. Takie coś to bardziej Chaos Dwarfom bym dał

4. To nie ten sam wszechświat to raz. Khaine w 40k został zniszcznony przez Slaanesha i Avatar jest przebudzonym fragmentem samego Khaine'a, w Fantasy nic takiego nie miało miejsca

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

4. To nie ten sam wszechświat to raz. Khaine w 40k został zniszcznony przez Slaanesha i Avatar jest przebudzonym fragmentem samego Khaine'a, w Fantasy nic takiego nie miało miejsca
Wszystko to z walką Khaine'a i Slanesha to prawda, ale mitologia starego świata jest zwyczajnie niepełna. To, że wszechświat warhammera i 40k jest jednym i tym wydaje mii się udowodnione (prowadziłem już na ten temat bardzo długie dysputy), ale to temat na kolejną dyskusję. :wink: Może kiedyś się do tego wróci.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

a dla mnie wszystko to jakoś niefluffowo brzmi. Najbliżej ci slave'i, ale tak jakoś też nie grają w tej akurat armii. Ja bym zostawiła to, co jest i trochę tylko ulepszyła.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

nowa jednostka to chba konieczność, bo czasem zazdroszczę innym armiom które mają bardzo dużo różnych rodzai jednostek tylko zastanawiam się co. Może bedzie to wielka niespodzianka :)
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

swarmy jakos mi nie pasuja do de tym bardziej golemy (choc mogly by byc bardzo fajne) jedyne co to jakis slavow mogl bym widziec w de ale nic by mnie bardziej nie ucieszylo jak rydwany z kucykami o duzym zasiegu :)
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Slavom i golemo mówię zdecydowane nie ... Tym bardziej swarmom ... to takie mało Dark Elficki ;)

Rydwan z koniami ... hmmm też jakiś taki mało budzący grozę u przeciwników, a o to chyba chodzi, żeby strasznie wyglądać. :>

Ja bym widział jakieś bestie, które nie dość, że przywalą to jeszcze będzie od nich zionęło grozą i apokalipsą :>

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

jeżeli dla rasy która bierze największą ilość niewolników spośród wszystich ras wystawianie w armii niewolników jest nieklimatyczne, to już nie wiem co jest klimatyczne

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Mechaniczne konie i rydwany z lwami, a co?

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

Niewolnicy tak, ale jako ofiara na ołtarzu, pokarm dla cold onów, smoków, hydr czy mantikor ...

Jako oddział walczący ku chwale potęgi dark elfickiej ... zdecydowanie nie ...

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

tez najchetniej bym widzial de jako wldacow bestii z hydra na fajnych zasadach ktora moze powalczyc z tremanem, lordzie na smoku ktory nie zjada slotow hero i mantrysi ktora tym bardziej nie zjada hero ale jakis tani slaby oddzial slawow z pewnoscia by sie przydal a rydwany z mniejszym T ale wiekszym Mv byly by super
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Z rydwanami to ja niezbyt. Cold oneów rydwan jest bardzo charakterystyczny i szczególny i sądze ze powinien pozostac jedynym rodzajem u de. Ale co do potworów to zgota teraz dużo armii w potworach nas nawet przewyższa pod względem sił tychże.
Hydra silniejsza mantykora użyteczniejsza może porwót chimery byłby miłym dodatkiem...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

charakterystyczny dla DE rydwan teraz skopiowano u HE z "nijakimi" lwami wiec ja osobiscie nie wiedze przeszkod zeby dark ridersi zaprzegli swoje kucyki do rydwanow, jednak stanowczo duzo bardziej ucieszyla by mnie rozpiska na 3-4 monsterach (hydry, smok, mantrysia, pegaz ewentualnie wlasnie chimera) no i aby bsb mogl dosiadac pegaza bo ten brak tez mnie dosc mocno boli. Na pegazie byl by bardzo mobilny i mogl by szybko sie znalezc tam gdzie byl by najbardziej potrzebny, ale patrzac na inne elfy bsb na pegazie jest calkiem realny
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

niewolnicy mogli by posłużyć jako coś w stylu walki lorda yeurla a AB. Swarmy to są te jakby chochliki? moglibyśmy mieć więcej domen w magii, a rydwan to nie jest zły pomysł. w sumie nadal zostaje przy opinii że nowa jednostka być musi!!! :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

jeszcze takie pytanie (przypomniało mi się :wink: ) jest znana data wydania AB 7ed.?
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikusz
Kontakt:

Post autor: Mikusz »

Pitagoras pisze:jeszcze takie pytanie (przypomniało mi się :wink: ) jest znana data wydania AB 7ed.?
Dokładnie znananie jest. (np.: 21 października 2008) Natomiast istnieje 50% szans na wyjście AB za rok. (mniej więcej tak jak teraz HE)

PS: (nie odpisywać) :arrow: Istnieje opcja zmień.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

kurka! myślałem ze niedługo! No to zamiast gotować sie na zakup bede mógł kupić wariorsów :D
Obrazek

Zablokowany